wim-jansen

Video still RTV Rijnmond

Nieuws

Wim Jansen geëerd met muurschildering tegenover Coen Moulijn

Van de redactie

Wim Jansen overleed vorig jaar op 75-jarige leeftijd. Als eerbetoon aan het clubicoon van Feyenoord werd eerder al het ‘Wim Jansen-plein’ op Varkenoord onthuld. Daar komt nu een nieuw eerbetoon bij.

Wim Jansen groeide op in het Oude Noorden van Rotterdam, waar hij op straat voetbalde met Coen Moulijn. In de Moerkapellestraat is sinds 2011 een muurschildering van Coen Moulijn te vinden. In dezelfde straat, aan de overkant, komt nu een schildering van Wim Jansen.

Het kunstwerk wordt aangebracht door Ricardo van Zwol, zo is te zien bij RTV Rijnmond. De ‘muralist’ is duidelijk over zijn beweegredenen. “Het is een clubicoon natuurlijk. Ik vind dat  hij een eerbetoon verdiend. Hij heeft Feyenoord weer op de kaart gezet, vooral ook in de een periode dat het niet zo goed ging”. Verder vind hij dat de naam Wim Jansen voor zichzelf spreekt. “Ik hoef niet helemaal uit te gaan leggen wie Wim Jansen is en wat hij voor Feyenoord heeft gedaan, toch?”

“Als Wim bij zijn dochter op bezoek ging, dan wilde hij zijn auto altijd onder zijn maat zetten, onder Coen. En nu zijn ze weer verenigd met elkaar. Ze zijn hier samen opgegroeid en hebben hier samen gevoetbald.” 

Wim Jansen wordt door Van Zwol in een muurvullende schildering geportretteerd uit zijn tijd als Feyenoordspeler en als trainer. De muurschildering wordt naar planning op 1 april officieel onthuld.

background-wimjansenplein

Delen

Reacties

Nog geen reacties