jbr-sports-photography-feyenoord-lazio-roma-1-0-03-11-2022-13-1

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

Politie-baas: "Dan ook geen AS Roma-supporters naar Rotterdam"

Van de redactie

AS Roma liet gisteren weten dat de wedstrijd tegen Feyenoord in de kwartfinale van de Europa League is uitverkocht. Vooralsnog is het onduidelijk of er ook Rotterdamse fans welkom zijn in het Stadio Olimpico.

Roberto Gualtieri gaf eerder aan geen Feyenoordsupporters in zijn stad te willen. Om zijn standpunt kracht bij te zetten heeft de burgemeester van Rome zelfs een verzoek neergelegd bij de Italiaanse autoriteiten om fans van Feyenoord te weren. Gualtieri wijst daarbij op de ongeregeldheden met Rotterdamse supporters in 2015.

Politiechef Frank Paauw ziet een een-tweetje met de Italiaanse autoriteiten wel zitten. “Ik kan mij voorstellen dat als Feyenoord-supporters niet welkom zijn in Rome, het logisch is om ook geen Rome-supporters naar Rotterdam te laten komen”, zo zegt hij in De Telegraaf

Het standpunt van Paauw staat daarnaast haaks op de richtlijnen van de UEFA. Volgens de Europese voetbalbond dient de ontvangende club vijf procent van de stadioncapaciteit af te staan aan de bezoekers. UEFA-baas Aleksander Čeferin was daar recentelijk nog duidelijk over en wil desnoods de regels aanpassen wanneer er steeds meer inmenging van autoriteiten plaats vind. “Als uitfans het stadion niet mogen betreden, wordt de wedstrijd daar voortaan niet gespeeld. Zo simpel ligt het wat ons betreft”, aldus Čeferin.

Feyenoord heeft reeds aangegeven in aanwezigheid van eigen fans de wedstrijd in Rome te willen spelen. “We zijn nog altijd in afwachting van nieuws uit Rome over het beschikbaar stellen van wedstrijdkaarten aan onze supporters. Als we de beschikking krijgen over kaarten, dan nemen we deze met zekerheid af.”

Op 13 april speelt Feyenoord in De Kuip de eerste wedstrijd tegen AS Roma De terugwedstijd in Rome is een week later.

Delen

Reacties

Met gelijke munten terugbetalen!
Laat die pizzabakkers ook maar thuis blijven, niet welkom in De Kuip!

Stel die kaarten maar beschikbaar voor Het Legioen.
Inderdaad een prima idee om dat tuig uit Rome ook te bannen, zijn zelf ook niet bepaald lieverdjes.
Alleen jammer dat Frank Paauw Rotterdam voor de hoofdstad had ingeruind. Prima kerel heeft hier niks meer te zeggen helaas