yv20221110yv20221110a1b01390

VK Sportphoto

Nieuws

Strijd om Oranje-doel nog niet gestreden

Van de redactie

Jasper Cillessen staat hoogstwaarschijnlijk morgen in Parijs onder de lat, wanneer het Nederlands Elftal aantreed tegen Frankrijk. Toch blijft het onduidelijk wie straks de nummer één van Ronald Koeman wordt in het doel van Oranje.

De bondscoach selecteerde voor de komende interlands naast Cillessen ook Bart Verbruggen (Anderlecht) en Mark Flekken (SC Freiburg). En dan is het de vraag hoe de keepers-hiërarchie straks gaat zijn wanneer Justin Bijlow (Feyenoord) en Andries Noppert (sc Heerenveen) zijn herstelt van hun blessures.

Noppert en Bijlow gingen onder Louis van Gaal mee naar het WK in Qatar. Flekken en Cillessen vielen toen juist af. Ook Remco Pasveer was onderdeel van de WK-selectie, al is daar sinds de komst van Geronimo Rulli naar Ajax weinig meer van vernomen.

Tot dat alle beschikbare doelmannen fit zijn, zal de stoelendans om het Oranje-doel aanhouden. Iets wat tegen de zin is van bondscoach. “Ik vind het zeer belangrijk om duidelijkheid te scheppen wat betreft de keepers”, aldus Koeman in Algemeen Dagblad. De onduidelijkheid blijft echter aanhouden. Koeman wilde geen antwoord geven op de vraag of de beoogde eerste keeper deze dagen al in Zeist rondloopt. De deur blijft zodoende open voor de geblesseerde keepers. “Noppert en Bijlow waren ook in beeld. Zeker Noppert, gezien zijn WK. Maar die is geblesseerd, dus schakelen we door en kiezen we voor iemand anders”, zo vertelde Koeman.

En dus laat de zo gewenste duidelijkheid nog even op zich wachten. Als Bijlow en Noppert zijn herstelt, blijft de vraag wie Koeman oproept en wie hij laat vallen.

Delen

Reacties

De beste helaas teveel geblesseerd .
Helaas te vaak geblesseerd om de nummer 1 te worden