Alamy

Slowakije speelt gelijk; Jahanbakhsh niet bij wedstrijdselectie

FeyenoordTM

De eerste interlandperiode-duels zijn gespeeld. Donderdag kwam de eerste Feyenoorder in actie: Dávid Hancko speelde met Slowakije tegen Luxemburg voor het eerste EK-kwalificatieduel in groep J. In die groep zijn ook Portugal, Bosnië en Herzegovina, IJsland en Liechtenstein ingedeeld.

In de City Arena Trnava startte Hancko tegen Luxemburg op de linksbackpostie. Hij maakte de EK-kwalificatiewedstrijd vol en werd uitgeroepen tot 'man of the match'. In minuut drieënzeventig kwam Róbert Boženík binnen de lijnen. De door Feyenoord aan Boavista uitgeleende spits kon ook het verschil niet maken: 0-0.

Iran speelde woensdagavond een vriendschappelijk duel tegen Rusland. Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh kwam niet in actie. Hij kreeg rust en zat niet bij de wedstrijdselectie. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel door doelpunten van Anton Miranchuk en Mehdi Taremi.

Jahanbakhsh kwam niet volledig fit uit de uitwedstrijd bij Ajax (2-3 winst), maar lijkt zich op te kunnen maken voor Sparta-uit. Het eerstvolgende officiële duel staat zondag 2 april op het programma voor Feyenoord.