yv2023820yv2023820a1a06920

VK Sportphoto

Nieuws

De Guzman over derby: "Ik zal niet juichen tegen Feyenoord"

Stan

Voor Feyenoord staat komende zondagavond de Rotterdamse derby tegen Sparta op het programma. Bij de club uit Spangen treft het een oude bekende op het middenveld: Jonathan De Guzman, die zijn jeugdopleiding genoot bij de Stadionclub en tussen 2005 en 2010 128 wedstrijden speelde voor de Rotterdammers. In gesprek met Rijnmond Sport gaat hij in op het weerzien met Feyenoord. 

Voor De Guzman zal spelen tegen Feyenoord nooit normaal worden. "Het blijft bijzonder. Ik ken natuurlijk wat mensen bij de club. Het voelt altijd fijn om terug te komen in De Kuip", vertelt de middenvelder, die in zijn tijd in Rotterdam-Zuid een duidelijk hoogtepunt kende. "De bekerfinale tegen Roda JC, 2008 was dat. Dat is een tijdje geleden natuurlijk, maar dat is wel een van de mooiste herinneringen."

Nadat het product van Varkenoord vertrok bij Feyenoord speelde hij voor een hoop verschillende clubs, waaronder Villarreal, Napoi en Eintracht Frankfurt. De Guzman volgde zijn jeugdclub overal op de voet. "Altijd. Ik probeerde dan wedstrijden te kijken en keek natuurlijk hoe zij het deden wekelijks. Feyenoord is altijd bij mij blijven hangen, ik ben gewoon een fan van de club."

En als hij zondag namens Sparta scoort tegen Feyenoord? "Daar heb ik nog niet over nagedacht, eerlijk gezegd. Maar tegen Feyenoord zal ik niet juichen. Dat ligt te gevoelig voor mij."

Pittige derby
De Guzman ziet dat Feyenoord het dit jaar moeilijker heeft dan het kampioensjaar. "Als je het vergelijk met vorig seizoen, is het iets minder Ze pakken thuis niet alles en laten wat liggen, vind ik. Maar al met al doen ze het wel goed, ook in de beker.", vertelt de Spartaan, die de soms moeizame wedstrijden van Feyenoord ook maar moeilijk kan verklaren. "Ik denk dat ze gewoon heel veel kwaliteit hebben, maar een beetje pech met blessures."

Hij weet in ieder geval dat hem en Sparta zondag een moeilijke wedstrijd staan te wachten. "Iedereen heeft het lastig in De Kuip. Het is een groot stadion, het beste stadion van Nederland, vind ik." Ook de spelers van de Rotterdammers kunnen op complimenten rekenen van de oud-speler. "Het is gewoon een team dat heel veel variatie heeft in hun spel en ze hebben heel veel goede spelers. Je speelt tegen een van de besten van Nederland", zegt De Guzman, die uitkijkt naar het treffen. "Een pittige derby, vol erop."

Delen

Reacties

Hij ging transfervrij weg als jonge speler, had de club in moeilijke tijden ook geld kunnen opleveren...
Juichen zal hij inderdaad niet doen. Scoren evenmin
Ik zal ook zeker niet juichen voor De Guzman als we weer in de Kuip zitten zondag. Ik verwacht een 3-1 en veel bier 🍻 🍺
Er valt niets te juichen voor jullie…,
Wat een onzin om niet te juichen.Je speelt voor Sparta dat is is nu je club. Als je wint of scoort dan juich je. Niets raars aan. Te gevoelig ? Vraag dan aan de coach niet mee te doen.
Zorgen dat we de nul houden. Dan heeft hij ook geen reden om te juichen. En zelf een paar keer afdrukken.