dsc00394

Foto: 1908.nl | Tekst: Dekuip.nl

Nieuws

De Kuip stelt zich kandidaat om de FIFA Women’s World Cup 2027 te organiseren

Van de redactie

Onlangs is er bekend gemaakt dat Nederland, België en Duitsland gezamenlijk een van de kandidaten zijn om de FIFA Women’s World Cup 2027 te mogen organiseren. De voetbalbonden en overheden van deze drie landen werken nauw samen aan het zogenaamde WK-bid dat bij de wereldvoetbalbond FIFA wordt ingediend.

Zo is nu bekend met welke mogelijke Nederlandse speelsteden dit proces wordt vervolgd. Dit zijn onder andere: Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Enschede en Heerenveen.

De mogelijke speelsteden in Duitsland zijn Dortmund, Duisburg, Düsseldorf en Keulen. In België wordt op een later moment een keuze gemaakt. Dit geldt overigens ook voor de eventuele locaties van bijvoorbeeld de openingswedstrijd en de finale. Deze locaties zijn nog nader te bepalen.

Ook Brazilië, Zuid-Afrika en de combinatie Verenigde Staten/Mexico hebben zich kandidaat gesteld om het WK van 2027 te mogen organiseren. Op het FIFA Congres in mei van het volgend jaar zal er uiteindelijk een keus worden gemaakt waar de FIFA Women's World Cup 2027 zal gaan plaatsvinden.

Delen

Reacties

Slim dan kan de gemeente mee betalen aan een renovatie