dsc00305

Foto: 1908.nl

Nieuws

De Kuip vanaf 2 oktober weer bereikbaar per tram

Van de redactie

De verbinding tussen de Laan op Zuid en het Varkenoordseviaduct gaat op 2 oktober weer open voor auto’s en trams, geeft projectmanager Ronald Wagter aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. Aanvankelijk werd gezegd dat de renovatie tot eind oktober zouden duren.

Vanwege bouwwerkzaamheden van de renovatie van de Roseknoop reden er sinds 1 mei geen trams meer over het Varkenoordseviaduct. Ook met de auto werden mensen vanuit Rotterdam-Noord omgeleid richting het stadion. Aanvankelijk werd gezegd dat de renovatie tot eind oktober zouden duren. Doordat de werkzaamheden vier weken sneller zijn gerealiseerd dan gepland, is het stadion per 2 oktober weer bereikbaar met trams 12, 23 en 125. De Kuip is dus ook weer bereikbaar vanaf populaire parkeergelegenheden op en rond P+R Beverwaard.

"Ons werd veel gevraagd of de planning zouden halen. Daar heb ik toen mijn hand voor in het vuur gestoken, want we beseften terdege dat de afsluiting van de Laan op Zuid grote impact zou hebben op de Rotterdammers. De tram reed niet meer, voetbalwedstrijden waren lastig bereikbaar, auto's konden er niet langs. In het voortraject hebben we met betrokken partners alles tot in detail doorgenomen. Toen zijn we ook in gesprek gegaan om te kijken hoe we dit project konden versnellen. Dat dit gelukt is, is echt een gezamenlijke teamprestatie", aldus Wagter.

30437-1-roseknoop-kaarten-v17x
Gemeente Rotterdam

Delen

Reacties

Mooi dat de trams binnenkort weer P&R Beverwaard - de Kuip v.v. rijden. Maakt de reis naar de thuiswedstrijden een stuk makkelijker
Welke deal? Heb denk ik wat gemist 😂
Reist Bitello met de tram dan? 🤔
Ja, Bitello is niet gekomen omdat de tram niet reed
Goed nieuws. Was toch elke keer weer een hoop gepuzzel.