opkomst vuurwerk

VK Sportphoto

Nieuws

"De Kuip was een stuk indrukwekkender dan dit"

Van de redactie

Lazio Roma werd dit seizoen in de Europa League uitgeschakeld door Feyenoord. Na de verloren onderlinge ontmoeting in De Kuip (1-0) werden de Italianen veroordeeld tot een Europese doorstart als instromende club in de Conference League. Daar trof de ploeg van Sarri gisteren met AZ wederom een Nederlandse oponent. 

In het Stadio Olimpico zorgde AZ voor een regelrechte stunt tegen de huidige nummer twee van de Serie A. De Alkmaarders wonnen in Rome met 1-2 en bewezen het Nederlandse voetbal daarmee een goede dienst. De deze winter van Sparta overgekomen Sven Mijnans was na afloop niet onder de indruk van het grote stadion.

“Ik heb vooral van onszelf genoten”, zo reageerde de middenvelder bij ESPN op de vraag van of het een indrukwekkende avond was. Met een krappe twintigduizend toeschouwers was het Stadio Olimpico – dat plaats biedt aan 70.000 toeschouwers – verre van uitverkocht. Mijnans vond het vooral leuk om in het stadion van de Italiaanse topclub te spelen. “Het was natuurlijk een mooie ambiance, maar ik vond het niet heel speciaal. We hebben een paar weken terug De Kuip gehad en dat was een stuk indrukwekkender dan dit.”

Delen

Reacties

Het Colosseum,
De Kuip,

Dan een hele tijd niks.

En dan de rest.
Ik neem aan dat je deze volgorde bedoelde:
De Kuip,
Het Colosseum.