hartman

VK Sportphoto

Nieuws

"Op een gegeven moment dacht ik echt: Dit gaat hem niet meer worden"

Twan

Quilindschy Hartman heeft in een interview met oud voetballer Andy van der Meijde meerdere gebeurtenissen in zijn carrière aangestipt. De 21-jarige linkervleugelverdediger heeft het in de serie bij Andy in de Auto onder andere over een zware blessure twee jaar geleden.

Kruisbandblessure

Hartman kent dit seizoen een bliksemsnelle doorbraak, en wist al snel in het seizoen een basisplek te veroveren bij de Feyenoordselectie. Met een plaats bij de voorselectie van het Nederlands elftal op zak, lijkt de toekomst rooskleurig voor de gepassioneerde verdediger.

Niet heel lang geleden zag dat toekomstbeeld er nog heel anders uit. "Twee jaar terug had ik een kruisbandblessure, en op een gegeven moment dacht ik echt: Dit gaat hem niet meer worden," vertelt de linksachter "Ik had een contract getekend dat zou aflopen als ik net weer fit zou worden. Ze zeiden dat ze moesten kijken naar hoe ik terugkwam om mijn toekomst bij Feyenoord te bepalen."

Toen Hartman weer het veld op mocht, werd vaak gevraagd hoe zijn knie er aan toe was. De verdediger reageerde dan dat het goed ging, terwijl dat eigenlijk niet het geval was. Langzamerhand werd Hartman weer de oude, en zag hij zijn contract daadwerkelijk verlengd worden. 

 

Kritiek

Gedurende het interview komt ook kritiek van analisten aan bod. ''Bij ESPN zijn ze wel kritisch ja, vooral op Feyenoord soms," vertelt Hartman, die wel begrijpt dat analisten een eigen 'cluppie' hebben, "Maar vooral Perez is best wel negatief soms. Vooral over Kökcü, dat is onze allerbeste speler met afstand!"

De linksachter kan zich niet vinden in de kritiek op zijn aanvoerder. Hij prijst de fitheid en kwaliteiten die de Turkse international laat zien. De aanvoerder lijkt zich er zelf weinig van aan te trekken waardoor Hartman het laat voor wat het is.

 

Contractverlenging

Hartman vertelt van der Meijde verder over zijn contractverlenging die hij tot 2025 tekende. Op de vraag waarom er niet langer werd verlengd, antwoordt Hartman: "Het was sowieso gewoon de bedoeling dat ik tot 2025 zou tekenen, maar we zien het volgend jaar wel weer toch?"

Als van der Meijde vraagt over de toekomstplannen van de jonge linksachter, verklapt hij zijn droomcompetitie: "In een ideale wereld zou ik wel in de Premier League willen spelen. Dat is toch wel dé competitie. Ik denk ook wel dat mijn speelstijl daar het best bij past."

 

 

Delen

Reacties

Onze verrassing uit eigen jeugd, van het jaar. Soms moet je wat geluk hebben.
Mooi man, echt een leuke gozer Hartman.