img-4581-1

Twitter

Nieuws

De Leeuw: "Met name bij de Ajax-vakken is flink huisgehouden"

Van de redactie

Een gedeelte van de Ajaxsupporters die gisteren de KNVB bekerfinale bezochten hebben vernielingen aangericht in De Kuip. Gisteren berichtte 1908.nl al over stukgeslagen wasbakken, ontzette toiletdeuren, vernielde stoeltjes, kapotte wc-potten en muren die beklad waren met stiften en stickers.

De recentelijk begonnen stadiondirecteur Lilian de Leeuw is geschrokken van de ravage die zij aantrof, zo vertelt zij in De Telegraaf. “Het was de eerste keer dat ik als directeur mocht meemaken dat Ajax- en PSV-supporters voor een bekerfinale de Kuip bezochten. Hoewel ik niet naïef ben en vooraf was gewaarschuwd voor vernielingen, was het toch schrikken toen ik na afloop met eigen ogen de aangerichte schade zag en de eerste rapportages en foto’s ontving van wat er allemaal is vernield of beschadigd.”

“Door het hele stadion, maar met name bij de vakken met Ajax-fans en aan de Olympiazijde waar supporters van beide teams door elkaar zaten, is flink huisgehouden”, zo vervolgt De Leeuw. “Daarbij moet je denken aan een flink aantal gesneuvelde toiletgroepen, gesloopte stoelen en het massaal met stickers beplakken van muren en overige zaken.”

Vorig seizoen streden beide clubs eveneens in de finale om de KNVB Beker en ook toen werden er vele vernielingen aangericht. Die kosten zijn destijds door het stadion via de KNVB verhaald op de Amsterdamse club.

Wat de totale kostenpost is van de vernielingen kon De Leeuw nog niet zeggen. Deze week zal een inventarisatie worden gemaakt en een eerste inschatting met de KNVB worden gedeeld. Naar verwachting zal de voetbalbond de schade verhalen op de betrokken clubs.

Delen

Reacties

Kijken of het nu ook constant erover zal gaan in de media bij ons weten ze nooit hoe snel ze moeten spreken van wangedrag...

Ook werd er vuurwerk/ fakkels afgestoken gebeurd hier nog wat mee aangezien wij hiervoor bestraft werden?

Alvast bedankt.
Ajax in de finale? Ander stadion, welke club dam ook de tegenstander is.
Aan het gas met die Amsterdamse schoften.
De kuip gaat gratis gerenoveerd worden...