feyenoord-ajax-1-1-jim-breeman-sports-photography-34

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

"Voetballers maken het minstens zo bont als de jongens op de staantribune”

Van de redactie

Sinds Davy Klaassen tijdens de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax een aansteker op zijn hoofd heeft gekregen, hanteert de KNVB strengere maatregelen tegen wangedrag in stadions. Zodra voetballers of arbiters door een vanaf de tribunes gegooid voorwerp wordt geraakt, betekent dit direct dat de wedstrijd wordt gestaakt.

Volgens voetbaljournalist Sjoerd Mossou ligt er ook een verantwoordelijkheid bij trainers, assistenten en voetballers en zou het goed zijn wanneer dit zero-tolerance beleid ook op hen van toepassing wordt.

“Wanneer een speler als een imbeciel een tegenstander of een scheidsrechter aanvliegt: wedstrijd stilleggen. Een trainer die een kwartiertje later een vierde man uitkaffert? 20.000 mensen onverbiddelijk naar huis sturen”, aldus Mossou in Algemeen Dagblad. “De voetballer die steeds net doet alsof zijn nek is gebroken, draait op voor de kosten, samen met de spits die voortdurend tegen de scheidsrechter loopt te mekkeren. Tijdrekken? Vragen om een gele kaart voor de tegenstander? Het uitvak provoceren? Sorry, jongens. Wedstrijd voorbij. Iedereen naar huis.” De door de voetbaljournalist zelf als onrealistisch ingeschatte gedachte, komt voort uit zijn ergernis over het gedrag dat op het veld is te zien. “Doorrollen. Doen alsof je al je kniebanden hebt gescheurd. Gillend ter aarde storten na een duwtje. Mekkeren. Zeuren. Treiteren. Zuigen. Appelleren. Klagen. Kopstoten uitdelen. Opstootjes uitlokken. Kronkelend op het gras slaan van de quasipijn”, zo somt hij het schaamteloze theater op.

Mossou vind dat als er toch naar het gedrag in de stadions wordt gekeken, de voetballers daar onderdeel van zijn. “Als de KNVB toch grenzen gaat trekken, laten we dan ook tot het gaatje gaan. Niet alleen afrekenen met gedrag van toeschouwers, óók met dat van alle hoofdrolspelers op en naast het veld, die het vaak minstens zo bont maken als de jongens op de staantribune.”

Delen

Reacties

Dat hoort er ook een beetje bij dat provoceren op het veld.
In spanje en Italië doen ze het al jaren
Dat is emotie
In Nederland willen ze weer roomser als de paus zijn.
Dat hoort er ook een beetje bij dat provoceren op het veld.
In spanje en Italië doen ze het al jaren
Dat is emotie
In Nederland willen ze weer roomser als de paus zijn.
Oneens. Afgezien van het feit dat supporters hiermee worden gestraft voor het ‘wangedrag’ van spelers vind ik het persoonlijk best entertainend als ze elkaar af en toe in de haren vliegen, vooral bij wedstrijden als de Klassieker. Ik vind het mooi om passie te zien bij onze spelers.
Ik ben het hier in grote lijnen mee eens. Als je ziet hoe het publiek reageert op het theater van de voetballers, dan is dat geen goed voorbeeld. Ergo het is in deze tijd het vuurtje opstoken wat niet zelden ontaard in dit gedrag van het publiek. actie en reactie.
Vooral de spelers van Ajax doen enorm theatraal, terwijl ze 2 seconden later weer vol gas kunnen geven.
Spelers geef het goede voorbeeld en denk aan de gevolgen.
Hoewel ik mij hier ook heel erg aan kan storen ben ik ook van mening dat wij Nederlanders dit ook wat vaker moeten toepassen. Dan zouden we wellicht ook meer gewonnen hebben. Kijk naar AS- Roma in Conference cup finale, zonder de wedstrijd compleet te ontregelen hadden ze niet gewonnen. Of 020 in halve finale beker zij trekken hierdoor ook de wedstrijd over de streep
Er moet echt worden opgetreden tegen dit soort gedrag. Opstootje uitlokken of verder opfokken? Gele kaart. Om een gele kaart voor de tegenstander vragen? Zelf geel. Over de grond rollen alsof je neergeschoten bent, al was het wel een overtreding? Geel. Je zo aanstellen dat je verzorging nodig hebt? Nou, als het zo erg is maar een paar minuten aan de kant blijven voor verzorging.
helemaal mee eens. het zou het voetbal een stuk leuker maken.