yv20221027yv20221027a1b02480

VK Sportphoto

Europees

De vermoedelijke opstelling: Slot stelt verrassende naam op

Ference

Op de persconferentie in aanloop naar het allesbeslissende duel met Lazio kondigde trainer Arne Slot een verrassing aan. Zo gaf hij aan dat er een speler aan de aftrap zal verschijnen, die misschien niet iedereen verwacht. 

Over de mogelijke opstelling zei Slot het volgende: "Ik weet niet wat een verassing is. Tot zover ging het over onze wisselingen en ook daar heb ik een andere mening over. Omdat ik eigenwijs ben maar ook omdat ik naar de feiten kijk. Elke keer als we veranderd hebben, was de aanleiding daarvan een blessure. De enige positie waar je discussie over kan hebben is de spits." 

Op de vraag of de oefenmeester morgen iets gaat veranderen, antwoordde hij: "Ik denk wel dat er morgen een speler op het veld staat die niet iedereen zal verwachten." Op wie Slot hier hint, is afwachten. Het zou zomaar eens Mats Wieffer kunnen zijn, die zijn basisdebuut kan gaan maken. 

Feyenoord beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Alleen de langer geblesseerde Idrissi is er sowieso niet bij. Verder gaf Slot aan dat Bjørkan een twijfelgeval is, aangezien hij gisteren uitviel op de training. 

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Rasmussen, Hancko; Wieffer, Kökcü, Timber; Szymański, Gimenez, Dilrosun. 

Delen

Reacties

Hartman laat wel weer lekker fanatiek zien dat hij eerste keus zou moeten zijn. Paar goede voorzetten lekker hoor gozer ga door
Hoe lullig het ook voor één van de twee is, uiteindelijk zal Szymanski of Kökcu toch de strijd om de nummer 10-positie moeten gaan winnen en Paixao op links moeten beginnen? Het lijkt me inmiddels duidelijk dat Szymanski vanaf links niet echt tot z'n recht komt, en ook de balans daardoor uit het elftal verdwenen is.
Mijn hoop gaat dus uit naar Paixao op linksbuiten, Szymanski op 10, Kökcu op 8, Timber op 6. Hoewel ik in een ideale situatie Kökcu op 10, Timber op 8, Geertruida op 6, Pedersen op 2, en Szymanski op de bank zou zien. Zonde van de kwaliteit van Szymanski, maar aangezien hij toch gehuurd is en voor de toekomst geen waarde voor Feyenoord zal vertegenwoordigen, lijkt het me beter om Kökcu en Timber op hun eigen posities (10 en 8) neer te zetten.
Kökcü is een 8, dat is zijn eigen positie. Hij heeft alleen dat rugnummer, omdat hij het een mooi getal vindt.
Ik vind Kökcü in de laatste 4 wedstrijden (op Sturm Graz na) waar Szymanski linksbuiten stond, Geertruida op 6, Timber op 8 en Kökcü op 10 toch echt wel zijn meerwaarde overduidelijk hebben bewezen op die 10-positie. Vooral tegen Twente thuis en AZ uit.
Dat laatste is niet helemaal terecht vond ik. Er is een koop optie voor Szymanski dus als hij ons bijvoorbeeld naar de finale van Europa League knalt.... Dan is hij goud waard voor Feyenoord. Als ik me niet vergis is afkoopsom ook contractueel opgenomen en dus is dat net zo goed van waarde als Kökcü.

Maar we hebben dan ook nog spelers als een Bullaude waar zetten we hem in?? En de 6 invulling is voor nu, maar ook slechts een tijdelijke oplossing. Zoals is aangegeven wordt er in de winter een echte nummer 6 gehaald.
Die afkoopclausule ligt volgens Russische media op minstens 10 miljoen. Ik denk niet dat Feyenoord dat gaat neerleggen.

Bullaude is voor nu een leuke bankspeler. Het lijkt me niet dat je één van de huidige middenvelders eruit gaat halen om Bullaude erin te zetten.

Als die 6 in de winter komt, gaat dat dus een bankplek voor Szymanski, Kökcü of Timber betekenen. Of blijven zij allemaal staan met Szymanski op linksbuiten en echte buitenspelers als Idrissi, Paixao, Taabouni, Jahanbakhsh en Walemark allemaal op de bank?
Je hebt met Gimenez een target-speler zoals een Luuk de Jong is bij PSV. Dan heb je op de flanken spelers nodig die rechtsbenig zijn op rechts en linksbenig op links die dieper door kunnen lopen en niet altijd maar naar binnen moeten draaien om een keer een goede voorzet te kunnen geven.

Kom je uit zoals ik eerder iemand heb zien posten op een soort 4-4-2 of 4-4-1-1

Van links naar rechts:
Bijlow
Q.-Hancko-Trauner-Geertruida
Positie 6
Wålemark/Szymanski-Kökcü/Timber-Paixão/Bullaude
Danilo
Gimenez
442 zou echt het beste zijn

……………………………Bijlow
Geertruida Trauner Rasmussen Hancko ..………………………..Wieffer
………….Timber Szymanski Kokcu
……………….Gimenez Danilo

Veruit de best mogelijke opstelling met de huidige selectie
Heb net gehoord dat het een 442 systeem wordt met als koppel danilo/ gimenez.
Ik ben zelf heel benieuwd hoe wieffer het doet op 6. Maar een potje tegen Volendam lijkt me een wat beter tijdstip om hem zijn basisdebuut te gunnen. Ik denk dat slot toch wat meer zekerheid inbouwt en gok op Rasmussen centraal als (kleine)
verrassing: Bijlow, Pedersen, Trauner, Rasmussen, Hancko, Geertruida, Kokcu, Timber, Szymanski, Gimenez, Dilrosun
Hopelijk speelt Gimenez. Aan de andere kant de vorige keer had het ad het ook bij het rechte eind. :( Missen in bovenstaande opstelling wel de druk naar voren met Pedersen en of het nou een slim idee is om Wieffer vanavond te laten starten vraag ik me af. Mist wedstrijdritme. Waarom niet al eerder met hem gespeeld tegen kleinere tegenstanders?
Zie de stunt gebeuren dat niet Wieffer maar Dermane opeens opduikt uit de tunnel
Ik denk dat ik het word 😁 ik maak er 3 vanavond en zodoende word Feyenoord 1ste in de poule en winnen we uiteindelijk door 4 doelpunten van mij in de finale van ten hags ploegie
Echte verrassing zou zijn

Bijlow
Geertruida-Trauner-Hancko-Hartman!!
Dermane
Szymanski-Kökcü-Bullaude
Gimenez-Danilo

Waarbij Gimenez diepste speler gaat zijn en Szymanski en Bullaude op de flanken het speel én breed moeten gaan houden en diep gaan tot aan de achterlijn.
Wieffer zal het niet zijn. Die heeft tot nu toe nog elke keer aangegeven na zijn invalbeurt van 15min er helemaal doorheen te zitten. Die ga je niet in zin pot opstellen lijkt me.
Dit kan toch niet als een verrassing worden gezien ? In ieder geval niet voor ons !
Jullie hebben het allemaal fout. Ik heb slot net ff gebeld. Het is John de Wolf. Van de bank naar de basis.
Misschien wel Karim Dermane. En Q. Hartman op links

Gaan we ineens met Bjorkan beginnen

Nu Manchester City met een 17 jarige in de basis
Stiekem hoop ik op nelom al weet ik diep van binnen dat dat iets te hoog gegrepen is.
Alleen om deze lach ik al een halve ochtend!
Ik vermoed Kiprich... maar weet dat natuurlijk niet zeker 🤣
Ik ga ervan uit dat het Wieffer wordt, blijkbaar laat ie op de trainingen zien, dat ie er klaar voor is
Ik denk aan Wieffer en Bullaude.
Dan heeft Slot wel net zo'n middenveld als vorig jaar, qua types dan.
Volgens mij viel Wieffer in Rome wel aardig in, al kun je je afvragen wat die slotfase nog waard was..
Het zou me persoonlijk we verbazen als Wieffer ineens basis staat in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe.
Ik hoop sowieso wel meer van die gast te gaan zien, maar zou hem dan eerder in de competitie verwacht hebben. Maar ik laat me verbazen!
komt voornamelijk omdat Lazio niks meer deed in de 2de helft. Wieffer heeft mij nog totaal niet kunnen overtuigen in de wedstrijden die ik van hem gezien heb. heb nog niet gezien dat hij het niveau ook kan. Vond dan Dermane in de voorbereiding beter spelen, agressief, veel energie en speelt graag vooruit.
Zou er iemand zo los zijn op de training, dat Slot er gewoon niet meer omheen kan? Tegen beter weten in, hoop je daar stiekem toch op als Feyenoorder.