professor-feyenoord

De Feijenoorder

Unieke kans • de Holdert Beker (voorloper KNVB Beker)

Van de redactie

FSV De Feijenoorder heeft ervoor gezorgd dat de Holdert Beker weer in handen is van Feyenoord. De supportersvereniging zal de beker tentoonstellen tijdens de Professor Feyenoord Quiz.  

Niet eerder in de moderne geschiedenis kregen supporters de kans om een dergelijk stuk clubgeschiedenis te aanschouwen. Deelnemers aan dé kennisquiz over Feyenoord kunnen met de Holdert Beker op de foto. Het belooft sowieso op 11 november een spetterende avond te worden. Meld je eenvoudig en snel aan

De Holdert Beker

Feyenoord heeft dertien keer beslag weten te leggen op de KNVB Beker. Maar de cup heeft niet altijd zo geheten. Zeker de laatste decennia was de naam van de beker vaak gekoppeld aan sponsornamen, zoals Amstel en Toto. Dat begon al in 1899 naar een idee van uitgever Hak Holdert.

Holdert had in Engeland de voetbalsfeer rondom de FA Cup ervaren en wilde een dergelijk toernooi ook in de Nederland introduceren. Daarmee was de Holdert Beker geboren. Later zou de Holdert Beker overgaan in de KNVB Beker.

Feijenoord, destijds nog R.V. & A.V. Feijenoord geheten, won die beker in 1930 en 1935. Het betrof hier een wisselbeker, waardoor niemand definitief in het bezit van de beker kwam. Iedereen stuurde  de beker keurig terug naar de Nederlandse Voetbalbond.

Delen

Reacties

Nog geen reacties