Europees

Slot: "In alle scenario's moeten wij voor een overwinning spelen"

Van de redactie

Donderdagavond speelt Feyenoord het laatste groepsduel in groep F van de UEFA Europa League in eigen Kuip tegen SS Lazio. Voor de Rotterdammers is het erop of eronder. Er moet gewonnen worden van de Romeinen om te overwinteren in Europa. Trainer Arne Slot sprak in de persconferentie in aanloop naar het thuisduel.

“We moeten winnen, dat hebben we uit ook proberen te doen, maar daarin waren we niet goed genoeg, ik denk dat we daar de aller slechtste helft hebben gespeeld onder mijn leiding. Een wedstrijd is voor mij heel pijnlijk geweest, dat was die helft in Rome. Werkelijk alles is in de eerste helft in Rome fout gegaan. Voor supporters kan dit de wedstrijd in Graz zijn,” begint de oefenmeester van de Rotterdammers. 

Slot geeft aan geleerd te hebben van de heenwedstrijd tegen de Italianen. “De intensiteit waarmee wij moeten spelen zal een stuk hoger moeten liggen om het tempo van Lazio aan te kunnen. Zij zijn de koning van het 3de man spel. Hierin moeten we rekening houden met het drukzetten. Voetbal wordt vaak op intensiteit beslist.”

Lazio vedette Immobile is niet aanwezig in Rotterdam vanwege een blessure. Slot verwacht geen ander Lazio tegen zijn ploeg. “Ik verwacht exact hetzelfde van Lazio, de spits bouwt namelijk niet op. Hoe je opbouwt, wint geen wedstrijden, maar spelers die vanuit het niets een goal kunnen maken. Zo’n speler is Immobile, nu hebben zij er daar wel meer van. Maar ook voor Lazio is Immobile een van de betere. 

Of de rust die Feyenoord afgelopen week kreeg in de eredivisie in het voordeel van Feyenoord is vindt de oefenmeester te bepalen. “Invloed is lastig te bepalen, kijk maar naar de finale waarvan we de uitslag kennen. Wij vinden de rust wel heel prettig, anders hadden we die niet aangevraagd. 8 van de 11 spelers hebben bijna alle wedstrijden gespeeld. We zullen het beter op orde moeten hebben dan in de uitwedstrijd. Daarnaast hoop ik op spelers bij ons die het verschil kunnen gaan maken.”

Om te overwinteren in Europa zijn er verschillende scenario’s voor Feyenoord mogelijk. “Ik ken heel goed de stand als het om ons zelf gaat. We moeten gewoon proberen te winnen. Ik weet dat we bijna in alle gevallen voor een overwinning moeten spelen, maar dat sluit niet uit dat ik tijdens de wedstrijd echt wel op de hoogte blijf van de ontwikkelingen op het andere veld.” 

Delen

Reacties

Gelijkspel of 1-0 winnen (voor de coefficienten) en Midtjylland moet gewoon lekker verliezen.
3e en Conference League lijkt me echt het beste. 2e lijkt me niet handig met teams als Ajax, Barcelona, Sporting, Sevilla, Juventus in de Europa League.