Nieuws

Timber: "Als team moeten we alles geven. Dan moet het goed komen”

Van de redactie

Quinten Timber is klaar voor de belangrijke wedstrijd tegen SS Lazio. Op de persconferentie voorafgaande aan de beslissende wedstrijd in de poulefase van de Europa League, is hij vol vertrouwen. Volgens de middenvelder heeft Feyenoord geleerd van de heenwedstrijd in Rome.

De wedstrijd in Rome eindigde in 4-2, waarbij Feyenoord de eerste helft werd weggespeeld. Volgens Timber heeft het team daarvan geleerd. “In de eerste wedstrijd zag je een team dat niet lang samen had gespeeld. Er waren veel nieuwe spelers bijgekomen. Spelers waren weggegaan. Geblesseerde spelers kwamen er weer bij. Dat heeft tijd nodig. Deze wedstrijd willen we laten zien dat we stappen hebben gemaakt. Dat we een wedstrijd vol gas kunnen geven. En kwaliteit laten zien.”

De middenvelder kijkt uit naar de ontmoeting. “Ik heb er zin in. Hier werk je voor. Vroeger heb ik van dit soort wedstrijden gedroomd. Liever hadden we het eerder afgerond, maar dat is helaas niet gelukt. Morgen wordt een finale. Met de fans achter ons, willen we laten zien dat we er klaar voor zijn.”

Toch is Timber beducht voor de Italiaanse opponent. “Lazio is een goed team. Dat hebben we gemerkt in de uitwedstrijd. Het team speelt al lang samen en kent elkaar goed.”

Om te overwinteren is Feyenoord ook afhankelijk van de andere wedstrijd in de poule. Timber wil daar niet teveel naar kijken. Volgens hem gaat het er allereerst om wat je zelf laat zien. “We hebben vertrouwen in ons zelf. Uiteindelijk moet je doen waar je invloed op hebt. En dat is winnen. Als team moeten we alles geven. Dan moet het goed komen”

Delen