Primeur Bevestigd
Feyenoord Castore Rood

Edit: 1908.nl

Nieuws

De volgende details van de deal tussen Feyenoord en Castore

FeyenoordTM

Afgelopen week werd via 1908.nl duidelijk dat de commerciële deal tussen Feyenoord en kledingsponsor Castore helemaal gesloten is. Castore maakt met de deal zijn intrede in de eredivisie. 

Ondertussen wordt er intern gesproken over 'de grootste commerciële deal in de clubgeschiedenis'. De deal met Castore gaat per 1 juli 2023 in. Daarmee verbindt het snelst groeiende sportmerk ter wereld zich tot medio 2029 als de official teamwear partner van Feyenoord.

Castore wil de Europese markt veroveren en ziet Feyenoord als een belangrijke strategische partner in het realiseren van die doelstelling. De deal biedt meer (inter)nationale zichtbaarheid, meer (inter)nationale distributiekanalen én de mogelijkheid om met een speciaal voor Feyenoord vervaardigde kledinglijnen te spelen, ter behoefte van supporters. 

De overgang van adidas naar Castore betekent dat Castore medio 2023 de gehele retail & merchandising-operatie van Feyenoord overneemt: Van inkoop tot verkoop, inclusief de online- en retaildistributie van alle merchandising. Vandaag zijn alle direct betrokken medewerkers binnen Feyenoord geïnformeerd over wat deze overgang voor hen betekent. Concreet betekent dit dat Castore alle contracten overneemt met behoud van rechten. Alle banen worden gecontinueerd.

De officiële externe berichtgeving vanuit Feyenoord omtrent de overgang naar Castore zal begin 2023 plaatsvinden.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Heeft dit nog invloed op de prijzen van de shirts? of blijven deze 90 euro per stuk.
Is dit voor alle merchandise artikelen? Dus ook zeg maar de muismatten en paraplu's? En mocht de omzet groeien, groeit Feyenoord mee of is het gewoon afgekocht?
Is het slim om je merchandiserechten in handen van iemand anders te leggen? Wat krijg je? Een winstpercentage? Volgens vi laatst haalt Ajax 27mln omzet met Merch, Feyenoord 9. Er zit dus ook intern nog veel rek in. Weet ook niet of het de allerverstandigste beslissing was, alles alleen nog maar via eigen kanalen te verkopen. En wezen we eerlijk: voor een club met de grootte en uitstraling van Feyenoord was het aanbod aan Merchandise redelijk overzichtelijk (en ook pover). Had zondag de nieuwe uit-petjes in mijn handen. Goedkope China-Caps. Ik hoop dat Castore hier meer aandacht aan besteedt - ik hoop echter ook dat er voor Feyenoord genoeg aan winst blijft hangen.
Ik zie Coca Cola als onze ideale shirt sponsor!
Club & Merk dragen dezelfde kleuren rood/wit is een win win situatie
Moet je niet mee willen geassocieerd worden. Bloedsponsor, ze sponsoren het WK in Qatar
Hopelijk gaan ze dan ook Coca Cola schenken in plaats van die gore Pepsi
Gaan ze nooit doen, die doen grote events zoals een Olympische Spelen een WK.
Dat. bedrijf heeft zo een strategie daar past Feyenoord echt niet bij.
Dat houdt dus in dat Feyenoord een fixed fee krijgt of delen ze nog op een bepaalde manier wel mee in verkoop van shirtjes en andere merchandise?
Ze krijgen in iedergeval 8 mil per jaar.
Dat lijkt mij wel. Ben daar ook benieuwd naar. Wel een topdeal
Kassa! Wel lekker: Komt dus een groen shirt aan ;-)