tsoungui

VK Sportphoto

Nieuws

Debuut voor Tsoungui in selectie Jong België

Stan

Antef Tsoungui heeft zijn eerste uitverkiezing voor Jong België op zak, zo maakt de bond van het land donderdag bekend. De 21-jarige verdediger wordt door Feyenoord verhuurd aan FC Dordrecht, waar hij dit seizoen een uitstekende indruk achterlaat. Met de Belgische jeugdploeg mag Tsoungui zich op gaan maken voor twee EK-kwalificatieduels. 

Tsoungui staat sinds afgelopen zomer onder contract bij Feyenoord, dat hem oppikte bij het Engelse Brighton & Hove Albion. Na zijn komst werd de centrale verdediger annex defensieve middenvelder direct verhuurd aan Dordrecht. In de Keuken Kampioen Divisie is hij een vaste waarde bij de verrassend presterende Schapekoppen en dat levert hem nu dus een plekje op bij de selectie van Jong Belgie. Eerder kwam Tsoungui al voor meerdere Belgische jeugdteams uit. 

De Onder 21-ploeg van onze Zuiderburen neemt het komende interlandperiode in het kader van EK-kwalificatie op tegen Malta (21 maart) en Spanje (26 maart). 

Delen

Reacties

Hopen dat Dordrecht naar de Eredivisie gaat, zodat hij een jaartje kan groeien.
Ben erg benieuwd naar het plan met deze jongen.
Zou deze man absoluut volgend jaar bij de selectie halen!
Kijk je veel naar Dordrecht? Want wat ik heb gezien is hij daar zeker goed, maar maakt ook nog fouten waarvan je denkt; die heeft nog een jaar eredivisie nodig. En zelfs dan heb ik nog mijn twijfels of het echt een speler met de kwaliteiten voor Feyenoord wordt.
Heeft nog een tussenstap nodig maar doet het zeker goed
Zeiden sommigen ook over Wieffer en Deelen.
Van Deelen hebben we toch nooit meer wat gehoord? (grapje)
Ik twijfel, maar ik zie hem te weinig spelen dus kan het zeker fout hebben. Ben blij dat ie onder contract staat want hij heeft potentie. En hopelijk is ie wel snel op niveau.