te-kloese

VK Sportphoto | Tekst: Feyenoord.nl

Nieuws

Dennis te Kloese officieel benoemd in de executive board van de ECA

Van de redactie

Dennis te Kloese is vandaag in Berlijn benoemd in de executive board van de European Club Association (ECA), de grootste en belangrijkste organisatie van voetbalclubs in Europa.

Voor het Nederlandse voetbal is het belangrijk om een stem te hebben binnen de ECA, die als onafhankelijke partij door zowel de UEFA als de FIFA wordt erkend en opkomt voor de belangen van Europese clubs. Dit was niet meer het geval sinds Edwin van der Sar in mei opstapte als directeur van Ajax, en de Nederlandse clubs dus niet meer kon vertegenwoordigen binnen de belangenorganisatie.
 
‘Als echt opleidingsland nemen we een bijzondere positie in die beschermd moet worden. Alleen al daarom is het goed dat er een Nederlandse vertegenwoordiger in het bestuur zit. Ik vind het eervol dat ik dat nu mag zijn. Ongetwijfeld heb ik dat voor een belangrijk deel te danken aan de gestegen status van Feyenoord de afgelopen jaren, maar ik zal me dus nadrukkelijk inspannen voor alle Nederlandse clubs en onze competitie’, aldus Te Kloese, die door het bestuur van de ECA rechtstreeks werd benaderd voor de belangrijke nevenfunctie en deze uiteraard combineert met zijn werkzaamheden bij Feyenoord.

Delen

Reacties

Heel mooi voor hem en het Nederlandse voetbal.

Ik hoop alleen dat het geen invloed gaat hebben op zijn werk bij Feyenoord.
Tuurlijk niet. Al die andere directeuren doen dit ook. In tegendeel; ik verwacht dat dit alleen maar positief effect gaat hebben op Feyenoord. Alleen maar extra bekendheid wat betreft de naam en kortere lijntjes vanuit Feyenoord naar de absolute top voor de toekomst in geval van bijvoorbeeld huurtransfers.
Natuurlijk heeft het invloed. Gelukkig maar! De vraag is in welke mate, waarop en wat zijn de positieve en negatieve effecten. Jouw bijdrage zal bedoeld zijn dat hij dan minder tijd kan besteden aan Feyenoord en dat zou dan een negatief effect kunnen hebben. Hangt ervan af hoe hij dat intern organiseert. Hij is de directeur en hij kan dus regelen dat mensen zijn minder belangrijke taken overnemen. Wat daar tegenover staat is een directe ingang bij de grote clubs in Europa, imagoverbetering binnen Europa (wat dankzij de pyro snuivende leeghoofden helaas nodig is) en voor hemzelf positieverbetering voor de toekomst. Kortom ikzelf zie het positief en rooskleurig in.
Te Kloese krijgt loon naar werken, precies wat hem toe komt. Gefeliciteerd.
Heel mooi hij heeft het verdient goed gedaan dennis