dessers

VK Sportphoto

Nieuws

Dessers: "Kippenvel van tijd in De Kuip"

NigelKoek1908

In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt Cyriel Dessers terug op zijn superseizoen in De Kuip. Dessers groeide als huurling met belangrijke goals uit tot een publiekslieveling. Vanuit Italië volgt Dessers zijn oude club Feyenoord nog altijd op de voet.

Cyriel Dessers zegt nog altijd kippenvel te krijgen als hij terugdenkt aan zijn seizoen bij Feyenoord. De 28- jarige Belg was eerst als ‘supersub’ belangrijk door de goals die hij maakte tegen Sparta (0-1 winst), Union Berlin (1-2 winst), AZ (1-0 winst) en Slavia Praag (2-2). Toen Dessers uiteindelijk in het basiselftal terecht kwam, werd er getwijfeld of hij uiteindelijk ook een belangrijke speler kon worden. Maar ‘Mister Conference League’ liet zien dat hij ook in het basiselftal belangrijke doelpunten kon maken en van grote waarde kon zijn voor Feyenoord.

Als Dessers terugdenkt aan zijn tijd in De Kuip krijgt hij nog altijd kippenvel. Al helemaal als zijn liedje werd gezongen: ‘Juichen bij de cornervlag, de vakken zitten vol, de Kuip is in extase want Dessers scoort een goal, Dessers scoort een goal, Cy-riel Des-sers!’ het seizoen 2021-2022 blijf het mooiste seizoen uit zijn carrière.

De halve finale van de Conference League tegen Olympique Marseille in De Kuip blijft voor Dessers één van zijn mooiste avonden bij Feyenoord. “Die avond klopte alles.” Dessers was twee keer trefzeker waardoor Feyenoord de eerste halve finale in de Conference League won met 3-2, uiteindelijk bleek dit resultaat genoeg om de finale in Tirana te halen, waar het met 1-0 onderuit ging tegen AS Roma.

“Maar Feyenoord heeft naam gemaakt hoor”, Feyenoord is een bekende club in Italië geworden. Toen Dessers namens zijn huidige club Cremonese scoorde tegen AS Roma, begonnen heel veel Italianen over Feyenoord. Toen José Mourinho na de gewonnen kwartfinale met een tirade door de spelerstunnel tegen Arne Slot zó tekeer ging, kwam de angst voor Feyenoord een klein beetje naar buiten volgens Dessers. Slot mag de tirade als een compliment zien volgens Dessers, “ze zaten in het hoofd van die mensen daar.”

Inmiddels, een jaar verder, is er een nieuwe publiekslieveling in De Kuip. Santiago Giménez is niet meer weg te denken bij de kersvers landskampioen. “Echt een heel goede spits, hij is nog jong en kan met Feyenoord de Champions League in en de titel verdedigen”. Giménez is nog maar 22 jaar, een aantal jaar jonger dan Dessers. “ik ging weg, maar ik ben 28 jaar. Als je jong bent, mag je nog geduldig zijn, bij Feyenoord spelen is iets geweldigs”. Cyriel Dessers vindt de titel van Feyenoord heel verdiend. Feyenoord was dit seizoen de sterkste, dat zegt de oud-spits als voetballiefhebber en supporter. Dessers is trots dat hij een jaar in De Kuip heeft mogen spelen. “Beter een jaar onder contract gestaan bij Feyenoord dan helemaal niet.”  

Delen

Reacties

Dit is wel een voorbeeld van hoe het hoort te lopen. Heeft zeer goede en belangrijke goals gemaakt. Maar je ziet dat wanneer je doorselecteert, je uiteindelijk verder komt. Had hij gebleven was de kans op Gimenez een stuk kleiner.