Betrouwbaar
slot-2

VK Sportphoto

Transfers

Fabrizio Romano: "Slot en twee andere kandidaten voor Spurs"

FeyenoordTM

In de nieuwste aflevering van The Here We Go Podcast laat transferexpert Fabrizio Romano zich uit over de situatie bij Tottenham Hotspur. Feyenoord-trainer Arne Slot heeft de nodige belangstelling gewekt van de Londenaren.

Openstaande bestuursfunctie

"Zoals ik heb begrepen, staat Tim Steidten (voormalig directeur Bayer Leverkusen, red.) in de top drie van de kandidaten om de nieuwe technisch directeur bij Tottenham Hotspur te worden. Johannes Spors (voormalig TD Vitesse, red.) was voorheen ook een naam op de lijst, maar hij is afgehaakt. Hij had verschillende ideeën en opvattingen over het toekomstige beleid."

Trainerskandidaten

"Arne Slot van Feyenoord is zeker een kandidaat om de nieuwe trainer van Tottenham te worden. Intern wordt er discussie gevoerd deze naam. Rúben Amorim (Sporting CP) is ook een kandidaat; Ange Postecoglou (Celtic) ook."

Beslissing

"Deze drie namen staan zeker op de lijst. Tottenham heeft intern nog geen beslissingen genomen over welke trainer het moet worden. De Spurs nemen eerst een beslissing over de in te vullen directie-vacature; daarna worden er pas beslissingen genomen over de openstaande trainers-vacature."

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Juist Tottenham is voor Slot de vervolgstap die hij naar mijn mening zoekt. Er is daar ontzettend veel te winnen voor hem. Het verwachtingspatroon is minder hoog door alle onrust, zeker als Kane en Son nog weg gaan. Maar genoeg geld te besteden om een nieuw elftal op te bouwen wat past bij Slot zijn visie. Ze gaan waarschijnlijk Conference League spelen, waar een team als Tottenham bij voorbaat een kanshebber is. Als ze overtuigd zijn daar van zijn visie zullen ze hem ook de tijd geven om die erin te slijpen. Kortom, een club met veel potentie en genoeg kansen om het beter te doen dan nu.

Slot is ambitieus en ziet het afbreuk risico bij Feyenoord. Hij kan niet populairder worden. Meer prijzen zijn leuk in Nederland zijn leuk, maar hij wil grotere prijzen. Champions League, premier League etc. Dan is dit een mooie eerste stap richting een nog betere club. Een echte topclub zal nu nog niet voor hem komen. Dan moet hij eerst net als Ten Hag een paar jaar succes hebben internationaal. Dat is bij Feyenoord lastig.

Het is alleen echt te hopen dat hij de organisatie in tact houdt. Prima om een assistent mee te nemen, maar het succes van Feyenoord is momenteel de organisatie rondom het eerste elftal. Daar is hij een belangrijke schakel in, maar alle mensen erom (performance, medisch etc.) minstens net zo veel.

Desondanks zou het wel rete jammer zijn. Feyenoord heeft momentum. Spelers willen komen, mede vanwege Slot en zijn speelwijze. Komend jaar is de kans om het gat structureel te dichten met Ajax en PSV. Zeker nu er volgend jaar twee tickets CL te vergeven zijn.
Je doet heel veel aannames die naar mijn mening niet kloppen.
Hij gaat bij de Spurs echt geen aangepast verwachtingspatroon en een hoop tijd krijgen. Als Kane en Son vertrekken zal de aanhang eisen dat er flink geïnvesteerd wordt met dat geld. Iets dat nu eigenlijk al nodig zou zijn om de aansluiting met de top te krijgen, laat staan als die twee weggaan. Dan komt er alleen maar onrust. Verre van ideaal om in te moeten werken. Je doet alsof Spurs een redelijk club is waar je de tijd krijgt. Uit hun handelen blijkt juist het tegenovergestelde; de een na de andere trainer sneuvelt daar omdat de verwachtingen te hoog zijn.
Ik zou het begrijpen wanneer hij de stap zet. Het is immers een subtopper met veel historie, uit de grootste competitie en een financiële klapper maar het is allesbehalve een ideale club qua omstandigheden.
Toch is het betoog van Wolfie realistischer. Met een goede TD en voldoende geld kan juist Slot verschil maken en heeft hij niet te maken met de erfenis van een succesvolle voorganger. Dat lijken mij de best denkbare omstandigheden.
Het wordt alleen dringen voor de CL-plaatsen in Engeland met het City van Guardiola, het opgeleefde Manchester United, het kapitaalkrachtige Newcastle United, het aan de top teruggekeerde Arsenal en met Liverpool en Chelsea waarvan het ook meer dan denkbaar is dat ze zich willen en kunnen revancheren. Maar ja, die druk is er dus ook voor zijn mogelijke collega's bij die clubs.
In theorie klopt het allemaal, alleen denk ik dat men daar het geduld niet voor heeft. Bij de clubleiding niet en ook niet op de tribune. Dat werkt alleen als Slot vanaf dag één resultaat heeft en dat blijft houden.
Ik snap jouw gedachte ook wel maar die is en blijft ook louter speculatie. Mensen, ook in een voetbalorganisatie, kunnen leren van hun fouten. Kijk bv naar de keuzes van Frank Arnesen in zijn eerste en in zin tweede jaar: Een wereld van verschil.
Slot gaat gewoon blijven. Daar bestaan bij mij geen twijfels over en ook bij FTM niet. De echt grote clubs gaan zich nog niet melden, en Spurs is een wespennest om in te stappen.

Heb weer zin in flink transfergeweld van de zomer, er moet heel stevig geinvesteerd worden in onze flanken en alle B-garnituur qua spelers moet geloosd worden om een volgende stap te kunnen maken als team (Danilo, Dilrosun, Idrissi, Wallie, Ali)
Hoe bedoel je bij FTM ook niet? Ik lees zijn reacties en hij is er echt van overtuigd dat Slot vertrekt.
Ik begrijp dat Slot weggaat voor een Liverpool, Arsenal maar niet voor een slangenkuil als de Spurs en het lijkt mij ook als Slot nu geen duidelijkheid geeft dat we moeten doorpakken en op zoek gaan naar een waardige opvolger en niet te lang wachten.
Haha ja dat vind ik ook apart
FTM heeft een spelletje gespeeld. Intern was het allang duidelijk, Slot is vrij duidelijk geweest. Snap het ook niet goed waarom FTM het zo gespeeld heeft naar buiten toe, terwijl die hele andere informatie voor handen had. Hij heeft volgens mij besloten om het te negeren.
Uiteraard mag jij overtuigd zijn dat hij blijft, ik moet het nog zien. Hij is nu echt van de top kandidaten, ook serieuze kranten en sites schrijven erover.
Tottenham is zeker geen makkelijke club, maar Feyenoord was ook altijd ellende voordat hij kwam. Het is maar je hij wil, als hij iets nieuw wil opbouwen dan is Tottenham een grote uitdaging.
En over de buitenspelers, ik geef Walemark niet op, heeft pech gehad, dat er wat bij moet komen is duidelijk. Idrissi gaat terug naar Sevilla, jahanbaksh wil eigenlijk nog naar andere competitie, dus ja moet wat bij uiteraard.
Ik hoop echt dat slot blijft.. Er komen zoveel mooiere clubs voor hem als hij nog een succesjaar neerzet.

Met het vertrek van Kökcu & Geertruida valt alweer zo’n 65 miljoen vrij, versterken we op de juiste posities (2 buitenspelers, back up spits, 8/rb (afhankelijk plan timber) kunnen we volgend jaar wederom meedoen met de bovenste 2..

Mocht Slot gaan, zou ik vol inzetten op Marcelo Gallardo.
Heeft het fantastisch gedaan bij River Plate, mooi aanvallend pressie voetbal en heeft ongetwijfeld een interessant netwerk.

Optie 2 is een ervaren trainer (Brockhorst?) met Sipke & Robin ernaast..
Nee nee nee geen van Bronckhorst, gewoon iemand die doorpakt op dit succes, Pascal Janssen ofzo
En zo is het,zelf ben ik een fan van Peter Bosz
Wat zal SLOT bij ons compleet afdoen als hij Tottenham 020 verkiest boven Feyenoord..gaat hij ook niet doen
Slot zint mij nu al niet meer. Met zijn onduidelijkheid en vage antwoorden. Ik wil een trainer die ook een beetje voor de club denkt en niet alleen maar aan zich zelf. Hij laat de laatste maanden overduidelijk zien dat hij alleennaan zich zelf denkt. Vooral de opmerking ik ben nu eindelijk een trainer met een prijs.... dat zegt mij wel genoeg.
Nou ik weet niet of je hem nu tekort doet. Hij heeft zijn technische staf ook in het zinnetje gezet. Ook aangegeven dat ook het legioen bijgedragen heeft. Ik snap dat je teleurgesteld bent maar het zou erger zijn als hij nu zou zeggen “ ik blijf” en na een maand weg zou gaan. Ik vind het ook goed dat Feyenoord hem kennelijk die ruimte geeft maar op een gegeven moment moet er wel duidelijkheid zijn en ik hoop ook dat Feyenoord wel bezig is met verder kijken wat een waardige opvolger zou zijn.
Hij weet gewoon dat je in de voetballerij nooit kan zeggen; ik blijf. Er kan nog genoeg gebeuren op het moment en als op eens die club zich meld waar jij graag naar toe zou willen én je hebt toezeggingen gedaan naar Feyenoord, je je niet populair maakt ondanks dat je net een titel op je naam heb gesleept.

Wat wel fijn zou zijn is dat hij optijd zou aan geven te willen vertrekken als 1 van die clubs zich daadwerkelijk meld waardoor Feyenoord zich tijdig kan opmaken voor een nieuwe trainer.

Ik hoop zelf dat Slot nog 1 a 2 jaren zou willen blijven, het is een goed huwelijk gebleken en ik zou op het moment geen andere trainer bij Feyenoord kunnen bedenken die op het huidige spel voortborduurt.
Intern heeft SLOT misschien al lang bevestigd te blijven..deze vaagheid houd de gemoederen onder Feyenoorders iig flink bezig tijd voor duidelijkheid
Hij gaat zeker weg tenzij Tottenham een andere trainer kiest.
Gauw je naam veranderen, want deze Arne is een grote en kan alleen maar groter worden als hij blijft, mocht hij weggaan dan blijft het een grote..
Daarnaast, wie ben jij om te bepalen wanneer Slot naar buiten moet komen met zijn ideeën..?? Hetgeen wat hij zegt zijn antwoorden die hij geeft op de vervelende vragen die telkens worden gesteld. Hij bepaalt zelf wel wanneer hij met informatie over zijn eigen leven naar buiten komt. Als je dat niet begrijpt is dat een tekortkoming van jezelf, geeft niets, maar dat is wel een feit. Contract bespreken lopen al veel langer en niemand maar dan ook niemand heeft het recht om deze naar buiten te brengen dan de persoon in kwestie.
Daarnaast, fans uitten zich niet zo negatief over mensen die de club dragen en/of mensen die er keihard voor werken, dan moet je als fan eerbied hebben en alleen maar een buiging maken.
Binnen hoe veel tijd zal die directie-vacature ingevuld zijn? Zijn daar al vergaande gesprekken voor gevoerd? Of is dat ook nog los zand?
Hij zou nu op pole position staan volgens wat Engelse sites.
Ik lees veel Engelse kranten, dit stond onder andere ook in the Independent.
@FTM
Staat Bosz op de lijst ban potentiële opvolgers van Slot? Dat lijkt mij namelijk wel een goede keuze. Hij past ook in de Slot filofofie.
Beetje vreemd dat sommige mensen Slot verwijten dat hij nog geen duidelijkheid biedt over zijn toekomst, terwijl spelers nog gerust in de laatste minuut van de transferdeadline een overstap maken en niemand dat raar vind. Iedereen wil graag dat Slot blijft, maar trainers en spelers zijn tegenwoordig nou eenmaal passanten. De huidige competitie is nog geeneens voorbij en hij wacht gewoon rustig af welke clubs zich de komende weken aandienen. Als een club komt zoals Tottenham die tegen de Engelse top aanschurkt, dan gaat hij weg neem ik aan, en anders gaat hij lekker met Feyenoord de CL in. Hij moet niet tot juli wachten voordat hij een knoop doorhakt, maar dat zal vast niet gebeuren. Ik zou het overigens wel kwalijk vinden als hij de halve scouting en fysio meeneemt, want dan ondergraaft hij de basis die is gelegd onder het succes bij Feyenoord.
Dat komt omdat je een team deels met de trainer in gedachte bouwt. Als je op het laatste moment een nieuwe trainer moet vinden zijn de opties zeer beperkt. Dan zit je dalijk met, bijvoorbeeld, een heel aanvallend team en een type Dick Advocaat als trainer. Dat werkt niet. Een enkele speler kan je nog rekening mee houden, of opvangen. Zoals Aursnes bij ons op het laatste moment weg ging. Dat was uiteindelijk niet zo'n enorm probleem.
Klopt. Maar het is niet het laatste moment. De competitie is nog geeneens voorbij. Een hoop trajnerswissels zullen juist in de komende weken plaatsvinden. Het is niet heel gek dat Slot nog een paar weken wacht of Tottenham of een andere topclub bij hem uitkomt. Het moet natuurlijk niet te lang duren, maar ik vind het nu te vroeg om daarover verontwaardigd te zijn.
Als hij dan iemand meeneemt dan alleen Pusic
Die heeft toch juist verlengd dacht ik? Ik vrees dat het dan Sipke wordt. Als Slot zou vertrekken dan moeten we maar Kokcu ruilen tegen Jurgen Klopp ;-)
Ook tot 2025 dacht ik. Hoop iig dan alleen hem ( pusic) en wij houden de rest ;)
@FTM wanneer kom je met een naam van een buitenspeler die naar Feyenoord kan komen? Heb weer zin in de transfer zomer!
@FTM wil Giovanni van Bronckhorst in combinatie met Robin van Persie. Slot niet vervangen?
Toch had ik van Slot al een duidelijk antwoord verwacht naar fans en club. Krijgt een goed aanbod van onze club, gaat champiionsleague spelen met een team dat hij gevormd en gekneed heeft, Heeft gezien dat duizenden mensen hem hebben toegejuicht en heeft gemerkt hoe het feyenoordgevoel leeft bij onze club. Hoe moeilijk is het dan om onze fans geen duidelijkheid te verschaffen en in het ongewisse te laten over detoekomst. Geld,;behoefte om een club in Engeland te trainen en een risico te nemen dat hij echt weinig tijd krijgt om resultaten te boeken met een grote kans op ontslag.? We wachten maar weer af..
Intern bij Feyenoord weten ze al lang dat Slot blijft. Dit is gewoon een media spelletje..
Voor trainers en spelers telt sentiment niet normaal gesproken bij het plannen van hun carrière. Denk dat hij vooral onduidelijk is omdat hij het zelf nog niet weet
@FTM is er niet zoals als een herenakkoord dat je niet zoveel mogelijk mensen meeneemt uit je voorgaande club? Ik kan mij niet voorstellen dat slot Feyenoord zou willen benadelen. Zoals hij zelf al zei bij studio voetbal het mooiste wat er is is dat de club waar je vertrekt nog steeds succesvol blijft.
Wordt gebracht alsof slot en die 2 andere daar solliciteren tegen elkaar ofzo
Slot wil bij elke vraag die over zijn toekomst gaat niet reageren en komt elke keer met het politieke zinnetje dat hik nog eem contract voor 2 jaar heeft. Die gaar gewoon vertrekken. Hij weet ook dondersgoed dat wanneer hij niet met Feyenoord in de CL presteerd de kansen op een club uit een grote competitie slinken. Dit is voor hem HET moment
Hij zegt gewoon hoe het is. Hij heeft een contract voor 2 jaar. Tuurlijk gaat hij niet zeggen dat hij zeker blijft , stel dat er een droomclub voorbij komt dan moet hij op zijn woord terug komen. In denk dat het nog niet zeker is dat hij vertrekt maar ook niet zeker dat hij blijft. Laat ik het zo zeggen, ik vind het niet raar dat de opties open houdt
Oneens, Slot zou met Feyenoord in de CL gewoon fantastisch gaan presteren en opnieuw kampioen van Nederland worden. Met grote grote grote afstand de beste trainer van Nederland.
Kun jij wel vinden,maar het is niet jouw carrière en dus ook niet jouw risico.
@FTM mocht Slot nou daadwerkelijk vertrekken. Staan er dan trainers klaar die op de ingeslagen weg verder gaan? Ben je bekend met trainers die hem mogelijk moeten opvallen en bevallen die namen je?
Beetje uit de hoogte van de Spurs “Tottenham heeft intern nog geen beslissingen genomen over welke trainer het moet worden”. Alsof ze het even een keer gaan kiezen en dat er dan gebeurt wat zij willen.
Ik weet eigenlijk wel zeker dat Slot de gedroomde kandidaat is, as it stands.
Hij zal meerdere mensen met zich meenemen naar Londen, mark my words.
@FTM de mensen die hij als hij gaat meeneemt is dan bijv een Pusic? Of doel je meer op spelers die hij dan mee wil nemen? Jij gaat er dus al vanuit dat hij naar Spurs gaat?
Ik ga nog even niet in op namen maar het gaat inderdaad niet alleen om spelers
Begrijpelijk dat je geen namen noemt. Maar betekend dus dat het ook om spelers gaat?
Kokcu en meerdere mensen uit de staf denk ik
Qua spelers zal die dan zeker kokcu, geertruida en misschien bijlow mee willen nemen?
gaat zeker om de Medische- & Performance staf
Dat kan toch niet zomaar. Hebben allemaal nog (langlopende) contracten. Dus zal Spurs diep in de buidel moeten tasten. Heel diep wat mij betreft ....
Maar waarom zou ie naar de Spurs willen gaan? Is gewoon een kansloze opgave om iets van die club te kunnen maken, en voordat je het weet lig je al buiten……
Ik vind dit een beetje kansloze reacties. Zoals @altijdbeter al zei op Twitter:

- in Londen wonen
- spelers als Kane, Son en Kulusevski elke dag trainen
- elke week tegen een toptrainer
- elke paar weken tegen een topploeg
- meten op het allerhoogste podium
- salarisbudget op oneindig in een competitie waar elke speler wil spelen
- in 1,5 uur in Zwolle
- geweldige faciliteiten
- geweldige kennisbank
- geweldige backroom
- mooi, nieuw stadion
- in 1 klap dé clublegende als je een prijs wint
- financieel onafhankelijk
- land met grootste voetbalcultuur

"Hoeveel redenen moet je hebben"
In hoeverre zie je Spurs als concurrent voor bijvoorbeeld Manchester city? En het lijkt mij voor z’n kinderen ook beter voorlopig in Nederland te blijven, de stap naar een absolute topclub komt toch wel voor hem. Ik ben er echt 100% van overtuigd dat hij Feyenoord opnieuw kampioen kan gaan maken.
Was het niet al bekend dat Kane en Son weg gaan? Tottenham speelt geen Champion's League, dus allerhoogste niveau kan je weg strepen. Het budget is ook niet oneindig, Levy staat erom bekend de hand op de knip te houden.

Natuurlijk zou het heel begrijpelijk zijn om naar een hoog aangeschreven club van de Premier League te gaan. Maar het bovenstaande lijstje is een klein tikkeltje overdreven. Verder lijkt het dus een uitgemaakte zaak dat Arne Slot weg gaat?
In 1,5 uur in Zwolle vanuit Londen is wel heel optimistisch, maar ik ben idd bang dat hij vertrekt. Enige reden om te blijven is Champions League, maar er staat echt veel tegenover bij Tottenham. Ik hoop ook echt dat hij niet de hele club leeg trekt met zijn vertrek.
Allemaal goede en begrijpelijke redenen inderdaad. Ik denk ook dat Slot hiervoor openstaat, dus het zal volledig van Tottenham afhangen of zij Slot wel of niet als #1 kandidaat zien.

Alleen binnen 1,5 uur in Zwolle vanuit London? Maak daar maar gerust 3,5 uur van hoor, van deur naar deur.
Dan maak je speciaal account aan om te reageren op jouw comment @FeyenoordTM. Misschien ben ik te enthousiast betreft feyenoord.

In Londen wonen zorgt er ook voor dat je meer MOET verdienen.

Natuurlijk is selectie meer van kwaliteit omdat er meer geld in zit. Alleen vergeet je waar je Kane etc hebt, hebben je concurrenten betere spelers. De vraag is natuurlijk ook wel of hij blijft.
Vele "grote" trainers hebben gefaald, natuurlijk wel een leuke financiële onafhankelijk bedragje meegekregen.

Het kan zomaar de kant van Everton opgaan. Die hebben ook goede jaren achter de rug gehad en kijk waar ze nu staan.

Slot gaat hier toch ook wel een mooie bedrag verdienen? Hij mag hier alles bepalen. Natuurlijk begrijp ik ook wel als je ergens anders 2 of 3x meer verdient dat je dan wel snel kan zijn. Dat zou ieder normaal persoon ook wel overwegen.

Enige wat ik wil aangeven, redenen die je noemt zijn niet allemaal echt van toepassing.
Zal afhangen van de garanties die hij krijgt denk ik, maar hij was niet de absolute eerste keus, dat lijkt me wel een dingetje om rekening mee te houden voor hem
Nog een jonge Zuid Amerikaan op het oog?
Wat is dit voor achterlijke soap aan het worden.
Uhhh wat anders, zijn er op de Coolsingel nog mooie foto’s van bovenaf genomen? Heb namelijk genoeg drones gezien.
Wat ik niet begrijp is waarom Feyenoord niet gewoon zegt dat hij blijft of vertrekt tegen een aardige transfersom? Tottenham kan veel willen dat ze dan ook maar komen met miljoenen. Getekend tot 2025 daar mag je hem aan houden en ook Slot zal begrijpen dat Feyenoord hem niet voor een appel en ei laat gaan.
Feyenoord heeft eerder al aangegeven Nagelsmann achtige bedragen te willen zien om na te denken over een vertrek van Slot. Veel duidelijker hoeft dat niet, toch?
Feyenoord mag vragen wat ze willen de clausule in zijn contract geld pas volgend jaar .Feyenoord is blij met slot maar slot moet ook heel blij zijn met Feyenoord Feyenoord heeft hem alles gegeven wat hij wil nu ook weer met zerroukki en vd belt en dan nu vertrekken naar trainers kerkhof tottenham ik zou dat persoonlijk vrij ondankbaar vinden .
@ftm @1908 heeft dat gesprek tussen slot en Tottenham al plaatsgevonden? Neem toch aan dat ze dan al een opvolger op het oog hebben? Is mij te verdomd stil van beide kanten
Was geen gesprek met slot maar een (of meerdere?) van z'n vertegenwoordigers
Ahh dank dan heb ik dat verkeerd begrepen
Al weken geleden is er gesproken
Hmmm dank voor de info👍🏻 hopelijk is Feyenoord voorbereid voor het geval dat
Weet jij of er een backup plan is ? Mocht Slot niet blijven,is hebben ze dan iemand op het oog? Namen noemen hoeft niet, want dat zou nergens op slaan,maar ben wel benieuwd of er rekening is gehouden met een mogelijk vertrek?
En wij gaan niet afwachten en over 2 maanden begint de voorbereiding weer en dag hè
Feyenoord moet doorschakelen en niet afwachten tot edelachtbare Slot een keuze heedt gemaakt. Het is graag of niet. We zijn een te mooie club om aan het lijntje te worden gehouden. Zijn meer trainers die van Feyenoord een kampioen kan maken.
Hahaha slot mag toch wel luisteren als hij zich kan verbeteren zowel sportief als financieel
Precies, het is hem goed recht ernaar te luisteren en erover na te denken
Helemaal met jouw eens hij speelt een naar spelletje vind ik .zeg gewoon ik blijf of ik ga weg masr hij probeert er bij Feyenoord ook meer miljoentjes uit te slepen .ik wordt er nu al een beetje moe van van dat gezever Feyenoord moet verder ze kunnen niet op koning slot wachten
Hij heeft waarschijnlijk nog geen concrete aanbiedingen gehad en wij hebben net als hij tot die tijd geen keuze als afwachten tot die komen
Snap niet dat Slot zich daarvoor laat lenen. Wil wel erg graag weg. Valt me tegen van hem.
Valt me ook tegen van hem. Straks gaat hij ergens in juni, juli weg. Kun je dan nog op een andere trainer uit.
Tottenham wil alleen een gesprek toch..
Pssst psssst pssstt optyfuh spurs !!!