Primeur Bevestigd
hd2023182g1a6129

VK Sportphoto

Transfers

FC Utrecht brengt bod uit op Marouan Azarkan

FeyenoordTM

Marouan Azarkan staat voor een mogelijke transfer naar FC Utrecht. Ook FC Twente heeft belangstelling, maar het zijn de Domstedelingen die doortastender zijn in het onderhandelingsproces.

FC Utrecht is druk bezig om een een bod voor te bereiden om de vleugelaanvaller over te nemen van Feyenoord. Dat bod gaat deze week nog neergelegd worden bij de clubleiding van de Rotterdammers.

Eerder legde FC Twente een persoonlijke aanbieding bij Azarkan neer, waarna er toenadering met Feyenoord werd gezocht. Feyenoord deed een tegenvoorstel waar de Enschedeërs alleen maar 'ja' op hoeven te zeggen. Dat is vooralsnog niet gebeurd. Nu FC Twente aarzelt, is het FC Utrecht die er met de 21-jarige Azarkan vandoor wil gaan. Uit de aanbieding spreekt vertrouwen.

De belangstelling van FC Utrecht in Azarkan is niet nieuw. In de zomer van 2022 werd via dit medium duidelijk dat Azarkan nadrukkelijk gevolgd werd door FC Utrecht, het Franse Toulouse en Excelsior. Azarkan koos voor een nieuwe uitleenbeurt aan Excelsior, waar hij een seizoen eerder ook al voor uitkwam. Tijdens zijn tweede tijdelijke verblijf in Kralingen speelde Azarkan zich in de kijker van het Italiaanse Udinese.

De vleugelaanvaller speelde twee officiële duels in de hoofdmacht van Feyenoord. Op uitleenbasis speelde Azarkan 64 officiële duels voor Excelsior, waarin hij 17 maal trefzeker was en 18 assists afleverde.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Het is een leuk spelertje maar een bovenkant eredivisiespeler zie ik er toch niet in. Daarvoor moet hij het te veel van zijn snelheid hebben en van ruimtes die je bij Excelsior wel en bij Feyenoord niet krijgt.
Het ideale scenario zou zijn dat Feyenoord volgend jaar een keuze maakt tussen Dilrosun en Wålemark (de ander uitlenen wellicht) en Ernest Nuamah van Norssjaelland zou halen. Wellicht dat zo'n speler geïnteresseerd is nu hij bij ons Champions League kan spelen.
Ik denk, dat je hooguit 1 miljoen krijgt. Hij is vaak geblesseerd en verdedigt niet mee. Laten gaan.
Denk dat de bank bij Utrecht beter zit. Lekker dicht bij huis.
Ik denk eerder 2 à 2,5 miljoen omdat Twente geloof ik een deal van 6 miljoen + Azarkan had voorgesteld voor Zerrouki
Grootste fout ever om hem te laten gaan volgend jaar eerlijke kans geven
Niet goed genoeg. Verdedigt echt geen meter mee terug (om te beginnen). Geloof me. Niet goed genoeg voor wat Feyenoord nastreeft.
Denk dat deze man verder gaat komen en beter word dan de meeste in hem zien
Dat denk ik ook
Ik niet. Middelmaat speler
Niveau Twente,AZ,Wokum. Geen top 2 materiaal..
Helemaal eens. Probleem is dat hij zonder bal niet goed in het spel van Slot past. Vond hem aan de bal erg sterk.
FeyenoordPresident
@feyenoordtransfermarkt hoeveel moet die kosten weet je dat toevallig.
Meer dan een miljoen
Veel te weinig dus... denk dat hij niet onder doet voor Jahanbaksh en bovendien veel meer potentie heeft. Zou een eerlijke kans moeten krijgen, maar dat is helaas bij onze club vooral afhankelijk van blessures bij de aankopen
FeyenoordPresident
Je moet hem nog een jaar uitlenen aan Utrecht ofs dan word hij zeker meer waard
Mooie club voor hem, je kan kijken of je doorverkoop clausule erin kan zetten mocht Utrecht hem voor meer kan verkopen. Dat zie ik zelf niet gebeuren, maar is nog een jonge speler.
Komt nu tekort voor Feyenoord, is verder sympathieke vent.
Maak maar snel rond.
Een terugkoopclausule opnemen in de overeenkomst.
Wat zou deze man nog op kunnen brengen @ftm?
Fc Utrecht bord op schoot scouting van de bovenste plank. Man man man
Leuke club voor hem.
Gaat daar lekker veel spelen..

Het is Azarkhan gegund.
FeyenoordForever
FeyenoordForever
Prima club dat FC Utrecht. Wellicht kan Van Seumeren de betaalregeling mbt Timber nog iets gunstiger bijstellen. Zelfde mag Twente ook doen, maar dan krijgen ze waarschijnlijk mot met de gemeente Enschede...
Gaat lekker met nieuwtjes vanavond.
Nu nog ff dat Slot blijft.
Heerlijk toch, dit :-)
We zijn weer begonnen!
WilfrietGnonto
@FTM Kunnen we niet die Taylor Booth in de deal betrekken?
Die kan naar de Championship
WilfrietGnonto
Championship heeft veel geld uiteraard maar ging het paar maandjes terug bij hem niet nog over ajax, psv en dus clubs die normaal gesproken beter zijn dan championship clubs
Gaat dit om miljoenen?
Gaat om meer dan een miljoen, volgens de eerste berichten.
WilfrietGnonto
Das niet echt veel voor wat ik denk dat echt een groot talent is..
Het is een leuke voetballer, maar heeft niet het bereik dat nodig is om het pressiespel van Feyenoord te spelen. Hij haalt de meters niet. Prima stap voor hem dit, het is hem gegund.
@FTM,denkje dat er nog meer spelers weg zullen gaan?
Exc krijgt dan 10% vanwege waardevermeerdering. Ooit bij Clasie was dat hun redding met 1,5 m. Bij Wieffer is t 20% doorverkooppercentage omdat hij voor slechts 6 ton op proef werd genomen. Op advies van Dijkhuizen durfde Arnesen het aan. Slot was in eerste instantie niet gecharmeerd. Te traag te vaak met hoofd naar beneden. Verdienste van Slot is nu wel merkbaar bij Bambi zoals ze hem bij Exc noemden.
Denk dat slot nog steeds niet gecharmeerd is. Het was meer uit nood dat hij de basis kreeg. En ze hebben alsnog zerouki gehaald.
MatigeMarijn
MatigeMarijn
2 miljonen
WilfrietGnonto
@FTM 2,5 miljoen+ ?