di-rect-de-kuip

X: @DeKuip

Nieuws

DI-RECT kondigt ook tweede concert aan: "Dit is het mooiste stadion van Nederland''

Stan

Nadat donderdag bekend werd dat DI-RECT een megaconcert gaat geven in De Kuip, heeft de band nu ook een tweede concert aangekondigd. Met deze extra show op 13 juni 2025 zullen ruim 130.000 mensen in het stadion van Feyenoord aanwezig zijn bij het 25-jarige jubileum van de band uit Den Haag. 

Spike, de bekende gitarist van DI-RECT kijkt uit naar de jubileumconcerten. "Persoonlijk vind ik dit het mooiste stadion van Nederland", vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Iedereen mag naar de ArenA gaan, De Kuip heeft voor mij de mooiste legacy als het gaat om concerten. Het stadion trilt ook echt als het publiek tekeergaat. Als ik op zondag met het bord op schoot naar de eredivisie kijk, trilt het tv-beeld uit de Kuip omdat ook de camera’s meebewegen. Wij staan er als band om bekend dat wij vaak met een knaller willen eindigen, ik denk dat het volgend jaar bij Young Ones ook wel zal deinen hier."

De band van nummers zoals Soldier On en Times Are Changing voegt zich in een illuster rijtje met grote artiesten die te zien waren in De Kuip. Zo gaven ook David Bowie, U2, The Rolling Stones en Bob Dylan concerten in het stadion. "Dat wij daar dan ook bij staan straks, dat is iets magisch. Bas was 17, ik was 15 toen we met de band begonnen. Op dat moment hielden we dit niet voor mogelijk. Jongetjes dromen ervan voetballer te worden, dan is het hoogst mogelijke de Champions League-finale halen. Voor mij is dat een eigen concert geven in zo’n stadion."

Laatste concert?
Bij de aankondiging van de show van DI-RECT in De Kuip kwam ook het nieuws dat dit waarschijnlijk het laatste concert zal zijn in het Feyenoord-stadion. Dat heeft te maken met de geluidsoverlast-deal van de gemeente die onderdeel is van het plan Feyenoord City 2.0. Een motie van Leefbaar Rotterdam heeft echter voor gezorgd dat de opties worden verkend om in de toekomst toch nog maximaal vijf concerten per jaar mogelijk te maken in De Kuip.

Delen

Reacties

Zullen er nog wel een paar bijkomen, is gewoon de grootste NL band