dilrosun

VK Sportphoto

Nieuws

Dilrosun: "Als ik goed in m'n vel zit, hoor ik makkelijk bij de eerste elf"

Moreno

Voor Javairô Dilrosun was vorig seizoen een jaar met gemengde gevoelens. Tijdens de eerste seizoenshelft vaak erg belangrijk voor de landskampioen, maar verloor zijn basisplaats en kwam op een moment zelfs niet eens meer in aanmerking voor invalbeurten. Bij ESPN praat de buitenspeler over het afgelopen seizoen en blikt hij vooruit op de volgende jaargang. 

"Je moet altijd in de spiegel kijken. Dan zie ik dat ik soms niet snel genoeg omschakel naar balverlies en dat ik offensief ook wat scherper moet zijn in de omschakeling. Zulke dingen ga je zien als je op vakantie bent", vertelt Dilrosun, die de tijd heeft genomen om te analyseren wat beter moet. "Als je minder speelt of op bank zit, dan moet je als je de minuten krijgt alles laten zien wat je in huis hebt. Nu is het aan mij om scherp te zijn in de voorbereiding m'n plekje te veroveren, en ook te behouden."

Dat Feyenoord bezig is met de Kroaat Luka Ivanusec, weet ook Dilrosun. Maar dit maakt de linksbenige aanvaller niet nerveus. "Ik ben zelfverzekerd en heb vertrouwen. Als het team er beter van wordt, heet ik hem (Ivanusec, red.) welkom. Maar ik weet van mezelf dat als ik goed in m'n vel zit, ik makkelijk bij de eerste elf hoor. Aan mij is het om dat nu te laten zien in trainingen en wedstrijden."

Delen

Reacties

Dilrosun en kasjanwiro van allebei zo snel mogelijk afscheid van nemen
Hij en Walemark moeten wel de kans krijgen om zich te revancheren, volgens mij. Als Ali verkocht wordt, hou je Paixao, Dilrosun en Walemark over. Die laatste is voorlopig nog niet fit, maar daar tegenover staat dat Minteh misschien wel goed mee kan. Ik zou beginnen met 1 goede buitenspeler aan te trekken, en het even aan te kijken. Het is niet zo dat we wedstrijden verloren omdat hunnie in de basis stonden. Ze moeten alleen nog iets beter, en dat weten zij zelf ook wel. Elke ploeg heeft wel een paar van die gevallen.
Als hij goed in zijn vel zit? Dit zogenaamde talent heeft het bij geen een club waar gemaakt. En hij heeft toch al behoorlijk wat clubs gehad... Ik ben bang dat dit gewoon het maximale was voor Dilrosun... Snel doorselecteren
Ojé daar is weer een namaak-td die wil 'doorselecteren'. Hoe voorspelbaarder het cliché hoe onbelangrijker de uitspraak.
Lekker inhoudelijke reactie. Dilrosun is bij pakweg 5 clubs inmiddels door de mand gevonden. Het is inmiddels bekend dat hij een fors salaris vangt. Op basis van wat moet hij binnenboord gehouden worden?
Door de mand gevallen bedoel ik natuurlijk...
Dilrosun was een talent bij de Academy van Ajax en werd daarom naar de opleiding van Manchester City gehaald. Bij beide viel hij zeker niet door de mand. Omdat hij zichzelf daar meer kans op serieuze speeltijd toedichtte is hij na de academy van Man City naar Hertha BSC gegaan. Daar haalde hij op een gegeven moment zelfs het Nederlands Elftal maar was hij vervolgens veelvuldig en vaak langdurig geblesseerd. Om weer aan spelen toe te komen heeft hij zich in 21-22 laten uitlenen aan Bordeaux en daar heeft hij idd niet voldaan. Dat is precies één club, dus wat je ook bedoelt, wat je schrijft is niet waar. Dus kom me niet aanzetten met kritiek op de inhoud van mijn reactie.
Nou.... Mental coach erbij en knallen dan. Je woorden hebben namelijk geen waarde.... Alleen jouw daden!
Als dat het uitgangspunt is dan moeten we met zijn allen ophouden om op dit soort fora meningen te verkondigen, want dat zijn dan ook slechts 'wasted words'.
Vind het wel jammer, hij begon veel belovend maar daarna ging echt bergafwaarts. Hij gebruikt zijn kwaliteit te weinig in een wedstrijd. Zijn snelheid is ongelofelijk aan de bal, en destijds toen hij eerste keer op 10 speelde wat omschakeling had hij toen! Meeverdedigen omschakelen, het zit wel in hem maar het komt er niet uit.
Wel, als het zo makkelijk is? Kom dan maar snel goed in je vel te zitten...
Concurrentie scherpt en scherpt ook Dilrosun. Hopelijk volgt hierover snel meer positief nieuws in de vorm van de door de staf gewenste top versterkingen op de vleugels. Maar het is Slot zelf die afgelopen jaargang meermaals geciteerd wordt in het gegeven 'dat hij Dilrosun tot speciale dingen in staat acht, of de frase 'Wieffer beheerst nog niet een kwart van wat Dilrosun kan' etc. Dat tekent het vertrouwen wat Slot heeft in Dilrosun en bevestigd ook de meerwaarde voor het team los van of hij nu basisspeler of waardevolle reserve wordt
Ja, Dilrosun was ook de aankoop van Slot. Hopelijk krijgt hij gelijk en komt het er allemaal uit. Vooral zijn handelingssnelheid moet beter, gelijk die actie maken en erlangs ipv wachten tot de tweede verdediger er staat.

Hij heeft nu een jaartje kunnen wennen aan de ED, medespelers en Slotbal. Dit seizoen moet hij gaan vlammen.
Tsja hij heeft een aantal hele sterke vaardigheden waardoor hij heel veel potentie lijkt te hebben. Met name zijn snelheid, met een versnelling in een versnelling is interessant en hij heeft ook een zeer goede techniek, ook qua trap. Daartegenover staat dat ik hem bijzonder weinig spelinzicht vind hebben, maakt zijn keuzes eigenlijk vrijwel altijd te laat, waardoor zijn rendement veel te laag blijft. Ook vind ik hem een beetje slap overkomen.

Zelf heb ik er niet veel vertrouwen in dat het komend jaar heel anders gaat zijn met hem dan afgelopen seizoen. Als er goede buitenspelers worden gehaald dan zal Dilrosun denk ik snel weer richting de bank verdwijnen gedurende het seizoen. Maar zo lang als hij bij ons speelt hoop ik dat ik het mis heb en dat ik hem onderschat.
Als ie z’n techniek en snelheid leert koppelen aan rendement word het echt een hele goede speler.
Las van de week iets over de meeste spelers bij city die een jaar nodig hebben om te snappen wat guardiola van ze wil, slot is een zelfde type trainer en het zou me niks verbazen als dit soort jongens dit jaar opeens veel beter gaan spelen.
Leuke vergelijking met City en ik denk dat je helemaal gelijk hebt. Dilrosun had ook nog nooit in de ED gespeeld.
Wat een reacties walgelijk
Hij kan echt goed ballen,goede techniek en snel en een mooie trap
Mensen vergeten wel eens dat het mentale aspect belangrijk is voor sport,btw voor alles
Ik denk dat hij de beste rechtsbuiten kan worden die feyenoord heeft
Als hij zijn mentale kracht kan gebruiken en geestelijk bevrijd is dan word hij een topper
Waarom denk je dat top sporters met ern mental coach werken
Zie hier zielige reacties van mensen die zelf mentaal ziek zijn en niks te zeggen hebben en een zielig leventje hebben
Ben het met je eens. In het begin van de competitie speelde die echt goed. Daarna moest die op het af en toe middenveld, af en toe rechtsbuiten. Zo kom je nooit in je vorm. Hij mag wel naar mijn inziens harder werken op het veld, maar dat geeft die zelf ook al aan nu.
Ik denk dat als je hem laat werken met een mental coach en hem het vertrouwen geeft dat ie zomaar de speler zou zijn die wij willen en de club vele miljoenen kan opleveren
Toch even de kalender gecheckt of het 1 april was
HAHAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHAHAHHAHAHAAHHAHAAHAHHAAHAHAHAHAHAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAH.
Jammer dat hij niet altijd goed in zijn vel zit 🙈
Hij blijft een talentvolle speler met bijzondere kwaliteiten. Hopen dat het er vaker uit gaat komen en omgezet gaat worden in effectiviteit. Dit jaar moet het wel gebeuren.
Als het kan gewoon verkopen.
Heeft een goede dribbel, maar mist gewoon het overzicht, iets wat hij al heel zijn carriere mist.
Als je ziet dat Paixao veel minder dribbels inzet, maar gewoon veel effectiever is denk ik niet dat Dilrosun in aanmerking komt voor een basisplek.
de eerste paar wedstrijden kwam er veel dreiging van af, daarna werd hij misbruikt op 10 en was zijn vertrouwen weg
Onderlinge concurrentie, alleen maar goed en begint zelfs voordat er een nieuwe speler is. Dilrosun heeft het in zich, laat het nu vooral maar zien zou ik zeggen!
En zo is het, concurrentie is goed. Laat het maar zien!