dilrosun

VK Sportphoto

Nieuws

Dilrosun niet bezig met transfer: "Uiteindelijk zien we wel wat er gebeurt"

Van de redactie

Javairô Dilrosun speelde dit seizoen tot nu toe slechts 207 minuten in acht officiële duels voor Feyenoord. In de basis starten van Feyenoord deed Dilrosun alleen in de laatste twee duels van 2023. Eerder kwam het nieuws naar buiten dat het Italiaanse Lecce interesse heeft in de diensten van de aanvaller, maar daar is Dilrosun niet mee bezig. "Met mijn hoofd ben ik hier", geeft de 25-jarige aanvaller aan in gesprek met RTV Rijnmond.

De mindere speeltijd van het lopende seizoen is lastig voor de aanvaller. Toch blijft Dilrosun zich altijd 100% inzetten voor zijn ploeg. In de laatste paar duels van 2023 kreeg Dilrosun dan eindelijk zijn basisplaats. "Als voetballer wil je altijd in de basis staan. Het is moeilijk als je bijna geen minuten maakt. Ik heb altijd goed getraind en hard gewerkt, daar ben ik voor beloond denk ik, maar op sommige momenten is het wel extra vervelend, als je denkt dat je voor verandering kan zorgen in een wedstrijd. Ik heb wel altijd vertrouwen gehouden dat het goed zou komen."

Alireza Jahanbakhsh en Yankuba Minteh moet Arne Slot de komende weken missen in verband met de Afrika- en Azië Cup. "Ik denk dat er kansen liggen voor mij", aldus Dilrosun. "Met mijn hoofd ben ik hier. Ik moet goed trainen en dan zie ik het wel. Ik zie tijdens trainingen dat ik vertrouwen krijg en soms bij de basis hoor. Ik wil zoveel mogelijk minuten maken, dat is het doel voor mij, laten zien dat ik belangrijk kan zijn voor Feyenoord. Toen ik hier kwam, wilde ik laten zien hoe goed ik ben, met veel goals en assists. Het eerste seizoen was er één met pieken en dalen, met goede en minder goede wedstrijden. Nu is het aan mij om meer pieken te laten zien en minder dalen. Ik wil laten zien dat ik een goede speler ben."

Ondanks interesse vanuit Italië is de 25-jarige aanvaller niet bezig met een tussentijds vertrek. "Ik heb niet gehoord dat ik weg mag of moet blijven, maar de trainer geeft mij vertrouwen", begint Dilrosun. "In deze periode is er altijd wel interesse in spelers. Ook voor mij. Clubs komen kijken wat er aan de hand is, omdat ik zo weinig gespeeld heb. Ik ben daar niet mee bezig, ik laat het aan mijn zaakwaarnemer over. Uiteindelijk zien we wel wat er gebeurt. Ik moet gewoon goed trainen."

Delen

Reacties

hij is nog steeds de rb die Feyenoord nodig heeft
Zijn El Khanouss en/of Antonio Nusa van Genk en Brugge niet haalbaar voor feyenoord? Grote talenten en precies wat we nodig hebben op de vleugels
Nee 100% niet. Zijn veel te duur
Had t niet verwacht maar prima instelling