patricio-graff3

Archief Piet Bouts / FSV De Feijenoorder

Nieuws

Patricio Graff hoopt terug te keren naar Nederland: "Die droom heb ik al jaren"

Van de redactie

Tussen 1996 en 1999 speelde Patricio Graff 57 wedstrijden in het shirt van Feyenoord. De inmiddels 48-jarige Argentijn kwam destijds samen met landgenoot Pablo Sanchez over van de Argentijnse club Rosario Central. Tegenwoordig is de oud-verdediger trainer van CD Manchego Ciudad Real, wat op het vierde niveau van Spanje uitkomt en grote financiële problemen kent. Het Algemeen Dagblad zocht de oud-Feyenoorder op. 

Zijn huidige job is geen makkelijke. "De club zit in financiële problemen. Er moet nog drie maanden salaris worden betaald. Deze week zijn al vijf spelers vertrokken, mogelijk vertrekken er nog meer.” Graff vertelt dat de club al twee keer eerder failliet is gegaan en druk op zoek is naar investeerders. "Ik zie het maar als een diepgaand leerproces voor mijzelf en een mooie uitdaging om het beste uit de voetballers te halen", aldus Graff.

Zijn manier van spelen en visie op het spel neemt de 48-jarige Argentijn mee van zijn tijd bij Feyenoord. "Veel druk uitoefenen, de wedstrijd domineren en veel via de flanken. Precies dat wat ik in Nederland heb geleerd." Terugkeren in het land waar hij met Feyenoord kampioen werd en Champions League voetbal speelde, is voor Graff nog altijd een droom. "Als er een kans komt, zeg ik direct ja. Ik houd van het Nederlandse voetbal, de faciliteiten eromheen en de manier waarop het beleefd wordt. Die droom heb ik al jaren, om terug te keren."

patricio-graff2
Patricio Graff met de schaal na het behalen van het landskampioenschap van Nederland in 1999 met Feyenoord. (Foto: Archief Piet Bouts / FSV De Feijenoorder)

Graff koestert warme herinneringen aan zijn tijd bij Feyenoord. Waar oud-teamgenoten Ronald Koeman, Gaston Taument en Henrik Larsson veel indruk op hem hebben gemaakt. Hij onderhoudt overigens nog steeds contact met zijn landgenoot Pablo 'Vitamina' Sanchez. Helaas markeerde een pijnlijke gebeurtenis in Rotterdam zijn periode bij de club: de gescheurde kruisband tijdens het Champions League-thuisduel met Manchester United (1-3). Na deze tegenslag kwam Graff niet meer zo vaak in actie voor de Rotterdammers.

Graff speelde na Feyenoord nog bij FC Den Bosch en vier Spaanse clubs. Uiteindelijk sloot hij zijn carrière af in zijn geboorteland bij Gimnasia La Plata in 2010. Graff is tevreden over zijn carrière, waar maar één doel niet behaald is. "Ik heb bijna al mijn doelstellingen kunnen behalen. Ik ben kampioen geworden met mijn jeugdliefde Rosario, maar ook met Feyenoord waarmee ik Champions League heb gespeeld. Het enige dat ontbreekt, is de nationale Argentijnse selectie. Maar als ik zo naar mijn eigen talenten kijk, heb ik er alles uitgehaald. Ik mag niet klagen."

Delen

Reacties

Wel een beetje oud. Zie liever dat Feyenoord een jonge linksback haalt.
Lol!
Trouwens: Lopez us een prima stand in voor Hartman.