Primeur Bevestigd
Feyenoord Supporters onderweg met de treincombi

Nieuws

Dit zijn de nieuwe prijzen voor uitwedstrijden

Puck

Eerder vandaag werd bekend gemaakt dat Feyenoord de kaartprijzen voor uitwedstrijden dit seizoen gaat verlagen om de trouwe achterban tegemoet te komen. Dit is een heikel punt waar supporters al vele jaren structureel over klagen. Supportersvereniging De Feijenoorder heeft de afgelopen vijftien jaar praktisch elk seizoen dit onderwerp continu met de club besproken. Eindelijk is daar succes met dank aan de koerswijziging binnen de club en afdeling SLO die zich er hard voor heeft gemaakt. 1908.nl heeft de waarschijnlijke prijswijzigingen te horen gekregen die wij nu met jou gaan delen.

Supporters die altijd uitwedstrijden bezoeken weten dat er een groot prijsverschil zit tussen vrij vervoer, autocombi, buscombi en treincombi. Er is vaak aan de prijsbepalingen geen touw vast te knopen. Wat als één paal boven water stond: Geen supporter in Nederland moest zoveel betalen als een Feyenoorder voor een uitkaart. Ondanks dat jaren terug alle clubs in Nederland met elkaar een vaste prijs van maximaal 15 euro voor een uitvak kaart afspraken waren Feyenoorders praktisch altijd het dubbele kwijt en soms zelfs het driedubbele. Feyenoord rekent bovenop de kaartprijs aanvullende kosten voor o.a. begeleiding, vervoer, faciliteiten en een calamiteitenfonds. Aan deze kosten-stapeling komt dus nu voorlopig een einde.

Drastische prijsverlagingen

Volgens het nieuwe geaccepteerde voorstel gaan kaarten voor een autocombi altijd € 13,50 per stuk kosten. Kaarten voor bus en trein combi zullen de vaste prijs van € 26,00 gaan dragen. Hiermee zijn supporters aanzienlijk goedkoper uit de rest van dit seizoen. Een aantal voorbeelden:

Dit seizoen betaalde supporters € 40,00 voor de buscombi naar NEC uit. Onder de nieuwe prijzen levert dit een besparing van € 14,00 op. Supporters betaalden voor de treincombi naar PSV en de buscombi naar Vitesse € 35,25 en € 36,30. Hier profiteren supporters dus van net geen tientje voordeel. Het laatste voorbeeld: De autocombi naar AZ van aanstaande zondag scheelt precies een glas bier: € 5,65. 

De nieuwe prijzen gaan per direct gelden. Voor de wedstrijd tegen Volendam profiteren de eerste 400 Feyenoorders van de verlagingen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen