dumfries

VK Sportphoto

Nieuws

'Dumfries reageert op opmerking Feyenoord-scout'

Twan

Denzel Dumfries heeft in een interview in het Algemeen Dagblad uitgehaald naar senior scout Maup Martens. Feyenoord volgde de Nederlands international in zijn tijd bij Barendrecht, maar zag geen toekomst.

"Op een gegeven moment moet je er ook voetballend uitkomen" vertelde senior scout Maup Martens in 2018 tegen de Volkskrant, "Ik moet het nog zien." Jaren later reageert de speler van Internazionale op de opmerking. "Ik las dat toen. Het was bizar." vertelt Dumfries, "'Ik moet het nog zien'. Nou kom nog eens een keer kijken, zou ik zeggen. In de Champions League of bij Oranje."

Dumfries vindt dat iedereen zijn eigen mening mag uitten, maar wil benadrukken dat de opmerking van Martens gemaakt werd toen de verdediger van vaste waarde was voor PSV, en zelfs al enige tijd international was. "Dat hardop uitspreken van twijfels, dat heeft in het verleden wel eens aan mij geknaagd." Uiteindelijk wist Dumfries de kritiek om te zetten in extra motivatie. "Zo’n blik op mijn kwaliteiten zorgde lange tijd voor extra brandstof. Het was uiteindelijk dus een situatie waaruit ik voordeel haalde, meer dan dat het een last was."

Delen

Reacties

Makkelijk lullen. Bij inter nooit een directe tegenstander. Hoeft ie alleen maar als een blinde naar voren te rennen en dat is nu net zijn sterke punt volgens Maup.
Laat ik voorop stellen dat ik de juiste sfeer bij die context niet kan plaatsen. Deze opmerking gemaakt door Maup (die ik heel hoog heb zitten) moet in het juiste verband gezien worden. Daarnaast mag Denzel misschien wel dankbaar zijn door die opmerking, hij, dat valt te lezen in het artikel, '' Uiteindelijk wist Dumfries de kritiek om te zetten in extra motivatie '' is denk ik geïnspireerd geraakt daardoor. Heeft iets gevonden dankzij een amaibel persoon in de vorm van Maup Martens. Mocht het anders gevonden worden, kan men ook in de spiegel kijken, want heeft Denzel ook geen uitspraken gedaan waarbij hij een ander bekritiseerd en dan daarna toch ongelijk erin hebben gehad.? Of is hij alwetend.? Besef dat Maup (73 jaar) nog steeds voor de voetballerij, bij de Feyenoord Academy nog steeds elke dag van waarde is.
Ik vind het ondankbaar als een topspeler, op dat niveau, iemand neersabelt in een stukje wat nooit de juiste waarde krijgt als met de setting of juiste context niet begrijpt of ziet.
Laat voorop staan dat Denzel een prima carrière doorloopt, op het hoogste niveau. Dat heeft hij voor het grootste deel aan zich zelf te danken, maar ook aan anderen die, mede door kritiek (positief of negatief), een onderdeel zijn van zijn leven en dus ook carrière.
Ik vind dat Maup, met zijn ervaring en technisch inzicht, meer kennis bezit als Denzel.
Voetballend wellicht anders, maar daar gaat het nu niet over, de opmerking is al enige tijd geleden gemaakt.
Jeetje Dumfries was dat niet uit je Barendrecht periode? Pffft....
JankerT van de grootste jank club Sparta die denken dat ze de club van Rotterdam zijn 🤣🤣🤣
Dank je wel en kom nog eens kijken! Vrijdag speel ik tegen Mbappé, hier heb je een kaartje.
Ik heb mijn grootste criticaster op het werk na jaren hartelijk bedankt voor zijn scherpte en het feit dat ik - altijd als hij aanwezig was - mij op en top moest presenteren in verschillende situaties. Ik heb mij dankzij hem enorm kunnen ontwikkelen, al was het nooit leuk.
Het lijkt me toch een meer volwassen manier dan de manier van Dumfries.
Waar maakt hij zich jaren later nog druk om...
Door z'n wilskracht en doorzettingsvermogen is hij zo ver gekomen. Laten we nou niet zeggen dat hij voetballend inzicht en vermogen heeft. Bal afpakken en inleveren bij iemand die het spel wel kan maken. En veel meters maken dat kan hij ook goed... Hij blijft gaan maar het is geen technisch begaafde voetballer.
Ik vind m zelfs waardeloos en ben echt niet de enige. Nooit begrepen waarom hij zo omhoog gevallen is.
Waarschijnlijk door de overdreven reacties vd TV commentatoren als hij eens met een verloren Zondagsschot eens een afstandsgoaltje maakte. Over de 500 missers praten we niet.
Dankzij de opmerking van die scout is hij nu waar hij is lees ik. Zou hem maar dankbaar zijn.
Ik moet het nog steeds zien, ongeacht of hij nu in de Champions League of in Oranje speelt.
Voegt hij iets toe? Jazeker.
Is dat op voetballend gebied? Oh nee zeker niet.
Sterker nog; ik had toentertijd liever Karsdorp op rechtsback gezien nadat hij een volledig seizoen bij Roma achter de rug had.
Voegt voetballend niets toe? Laatste tijd gekeken naar zijn potjes? Denk het niet.
Ik vind hem aan de bal inderdaad niet zo beslissend nee. Er zijn legio voorbeelden van te vinden waarin dat bevestigd wordt. Dat hij specifieke kwaliteiten (rushes, duelkracht, doorzettingsvermogen, kopsterk) meeneemt het veld op is zeker waar. Maar bijdragen aan het goed laten voetballen van het team is dat, in mijn ogen, niet.
Als al de miljoenen die hij verdient niet genoeg motivatie is en je een negatieve oordeel nodig hebt om goed te kunnen presteren, dan ben je mentaal een lichtgewicht. Dat ie leuk meevoetbalt is hartstikke fijn voor die jongen, maar die hoeven wij hier niet. Dit is gewoon natrappen van hem.
Ik denk niet dat iemand die, zonder dat veel mensen het in hem zagen zitten, zichzelf heeft ontwikkeld van een amateur tot basisspeler van een van de beste teams ter wereld en een van de belangrijkste spelers van het Nederlands Elftal, een mentaal lichtgewicht is.

Niet iedereen haalt motivatie uit geld. Dat hij deze woorden nodig heeft gehad om zover te komen is toch prima. Bij mij staat hij in ieder geval stevig in de top 5 van voetballers waar ik het meeste respect voor heb.
Op basis van zijn staat van dienst heb je absoluut gelijk. Maar kijk ook eens naar de feiten. Feit is dat Dumfries mentale problemen had en hulp heeft gezocht. Daar is hij heel open over geweest. Heel fijn dat die jongen erboven lijkt te zijn en de sterren van de hemel voetbalt. Het natrappen vind ik wel heel zwak van hem. Hij moet erboven gaan staan.
Doe scout is toch wel weg hoop ik. Lijkt me een goeie voor Ajax
Die herkent talent nog niet als hij er over valt.
Dat is wel heel makkelijk praten achteraf. Het is nou ook weer niet zo dat het talent er altijd vanaf gespat heeft.
Pffff, je kent Maup niet eens. onnozele...
Dan mag je gerust "dank je wel" zeggen ipv "kom nog eens kijken".
Dank je wel en kom nog eens kijken! Vrijdag speel ik tegen Mbappé, hier heb je een kaartje.
De komkommertijd is weer aangebroken...
Dumpfries moet eens leren om een beetje ruggengraat te kweken
Mooi dat hij zich weet te motiveren door dit soort opmerkingen. Maar laten we eerlijk zijn, ook in zijn tijd bij PSV was het een ren-je-rot-show waarbij de bal vaak meer toevallig dan bewust goed viel. Het is pas vrij recent dat er een gedachte lijkt te zitten achter wat hij doet.