feyenoord-psv-alexandersl-14

Alexander Santos Lima / alexander.santoslima

Nieuws

"Het mag zeker niet weer gebeuren, ook niet in de Champions League"

Liban

In aanloop naar het Champions league duel met Celtic blikt Quinten Timber samen met trainer Arne Slot tijdens de persconferentie terug op zijn eerste jaar als Feyenoorder.

Bij het begin van de persconferentie werd Timber geconfronteerd met een fout in het oefenduel tegen Excelsior. "Het mag zeker niet gebeuren, maar in de wedstrijd tegen Excelsior ook niet. Ik weet wel nog dat dat we een analyse daarna hebben gehad en de trainer heel duidelijk is geweest in wat niet goed ging. Ik nam te veel risico in de passing waardoor ik een fout maakte in die wedstrijd.  De omschakeling daarna was ook niet goed. Dus het mag zeker niet weer gebeuren, ook niet in de Champions League."

Timber is duidelijk als hem wordt gevraagd of hij de afgelopen weken het beste voetbal uit zijn carrière speelt. "Ja!" Hoe dat komt? "Nou, Ik denk vooral door het team-gebeuren. Als je op het veld staat en je voelt vooral In de eerste 20 minuten dat je zo goed voetbalt. De counterpress is best wel goed, waardoor je elke keer kan blijven aanvallen en dan voelt het gewoon lekker. Als speler, als team en als dat elke week kan zou het lekker zijn." Het verschil met een jaar geleden toen Timber net binnen kwam van FC Utrecht weet de middenvelder ook te benoemen. "Heel veel andere spelers. Dat is één ding. Voor mij was het een jaar geleden ook nieuw. Nu zijn we een jaar verder, heb ik veel wedstrijden gespeeld, blessures gehad, meerdere dingen meegemaakt. Dus als persoon ben je ook natuurlijk verder. Dat zijn denk ik de belangrijkste dingen voor mij, wat het verschil maakt."

Tot slot blikt Timber terug op de tijd waarin hij jeugdspeler was van Feyenoord en samen met Hartman wedstrijden tegen de beste te spelen. Dat heeft Timber gevormd als speler. "Honderd procent, het zijn natuurlijk andere wedstrijden, maar het zijn ook wedstrijden waar druk op staat, je inderdaad tegen de beste speelt en waar je zelf ook kan meten met de beste. Dat gaat morgen ook zo zijn."

Delen

Reacties

Timber mag ook zeker werken aan zijn afronding. Ik vind hem een goede speler maar ik ben nog niet compleet overtuigd van hem, maargoed dat waren we ook niet van Orkun een paar jaar geleden. Er zit nog veel rek in deze jongen denk ik