juichen-vrouwen-team

Vrouwen

Een blik op de aanwinsten bij de Feyenoord vrouwen (deel 1)

Rinus

Een nieuw seizoen betekent nieuwe verwachtingen en vaak ook nieuwe speelsters. Voor de Feyenoord-vrouwen wordt het een seizoen van doorpakken. Met bekende namen en met nieuwe namen. In 3 delen stellen we de versterkingen aan je voor. We trappen af met Amber Verspaget en Esmee de Graaf.
 
Misschien is een 2e seizoen wel moeilijker dan een debuutseizoen. Vorig jaar was iedereen vooral nieuwsgierig naar hoe het de vrouwen van Feyenoord zou vergaan. Meedoen met de top van de eredivisie leek onhaalbaar maar tegen de onderkant eredivisie moesten toch wel punten gepakt kunnen worden. Er moest niet zoveel en alles was meegenomen. Die tijd is voorbij. Het komende seizoen moet Feyenoord zich bewijzen en nieuwe stappen zetten om aansluiting te gaan vinden bij de bovenste plekken van de eredivisie. Dat gaat voor een groot deel met bekende namen. Onder andere aanvoerder Boshuizen en spits Rijsdijk tekende bij en er zijn ook flink wat versterkingen voor de nog jonge selectie van trainer Mulder.
 
Amber Verspaget
De eerste versterking voor het komend seizoen komt over van ADO Den Haag. Daarmee is het een weerzien met Boshuizen en Rijsdijk met wie zij eerder samen speelde. Verspaget debuteerde al in 2016 in de eredivisie namens Achilles. In de Den Haag heeft ze er al 4 seizoenen opzitten en wordt ze gezien als één van de sterkhouders van ADO Den Haag. De verdediger is de 2e speler uit de gemeente Best. Met Weimar en Verspaget in de selectie is het Brabantse dorp goed vertegenwoordigd in het komend seizoen. Verspaget is opgegroeid in een Feyenoord-gezin en het rood-wit dragen ziet zij als een eer. De combinatie van die liefde met de faciliteiten die Feyenoord te bieden heeft zorgde voor de handtekening. Verspaget is een multi-inzetbare speler die afgelopen seizoen veelal centraal achterin en centraal op het middenveld speelde. Met het vertrek van van Diemen is zij 1 van de kandidaten om de plek achterin in te gaan vullen.


 verspaget-vrouwen-bronfeynl

Foto: Feyenoord.nl
 
Esmee de Graaf
Met Esmee de Graaf haalt Feyenoord dat in huis wat het afgelopen seizoen miste. Ervaring. 25 jaar en al 7 jaar actief op het hoogste niveau en de Graaf maakte zelfs al haar debuut bij de Oranje Leeuwinnen. Het bleef wel bij die ene interland maar met 3 seizoenen in de Super League (de Premier League voor vrouwen) in de benen weet ze wat er gevraagd wordt op het hoogste niveau. Bij Leicester City speelden ze veelal in de basis. De Graaf is een verdediger die in ieder geval in Engeland liet zien over een goed schot te beschikken.

Ook bij Esmee is het clubliefde dat een belangrijke rol speelde in het besluit om te tekenen voor Feyenoord. Als meisje zong ze de Feyenoord-liedjes al mee. De rechtsback-positie ligt haar het beste, het is geen toeval dat Feyenoord zich versterkt op deze plek. De rechtsback-positie was niet het sterkst bezet en met de Graaf komt er een flinke kwaliteitsinjectie in de selectie.

Delen

Reacties

Succes dames, zet hem op! 💪🏻♥️
Goed dat de vrouwen ook aandacht krijgen. 😀