juichen vrouwen elftalfoto

Foto: VK Sportsphoto

Vrouwen

Een blik op de aanwinsten van de Feyenoord-vrouwen (deel 2)

Rinus

Een nieuw seizoen betekent nieuwe verwachtingen en vaak ook nieuwe spelers. Voor de Feyenoord-vrouwen wordt het een seizoen van doorpakken. Met bekende namen en met nieuwe namen. In 3 delen stellen we de versterkingen, tot nu toe, aan je voor.  Het eerste deel vind je hier. Vandaag deel twee over Zoï van de Ven en Sanne Koopman.

Het 2e seizoen in de eredivsie wordt het seizoen van nieuwe stappen zetten. Het debuutjaar is geweest en de lege bladzijdes in de geschiedenis zijn beschreven. Een jaar met veel hoogtepunten, verrassingen en een nachtkaars die uitging. Nu is het tijd om door te selecteren en het gat met de top 3 (Ajax, PSV en Twente) weer wat verder te dichten. 2 namen die komend seizoen op 1908 te bewonderen zijn stellen we aan je voor.

Zoï van de Ven 

Van de Ven is een 22-jarige Rotterdamse die ondanks haar jonge leeftijd al wat jaren mee gaat in de eredivise. In 2015 maakte ze haar debuut bij Twente, toen was ze net 16 jaar. Ze kwam over van vv Spijkenisse en er werd haar een grote toekomst voorspeld. Door familieomstandigheden ging ze terug naar de regio Rotterdam maar een zware knieblessure gooide roet in het eten. De tot dat moment vaste klant in de Oranje-jeugdelftallen ging een revalidatietraject aan en pakte de draad weer op. Nadat ze bij Excelsior weer liet zien wat ze kon maakte ze opnieuw een stap verder van huis. Heerenveen werd het nieuwe thuis. Daar is ze na 3 seizoenen een vaste waarde geweest te zijn terug in Rotterdam. Ditmaal om het Feyenoord-shirt te gaan dragen. van de Ven is een aanvaller die graag vanaf de rechterkant komt. Bij Sc Heerenveen was ze 1 van de 2 spitsen in een 4-4-2 systeem. In 18 wedstrijden maakte ze 4 goals. Dat zijn niet de cijfers van een echte goalgetter maar van de Ven gaat zeker haar goaltjes meepikken in het komende seizoen. 

zoi-van-de-ven-in-kuip-250522
van de Ven bij haar presentatie in de Kuip. Bron: Feyenoord.nl

Sanne Koopman

Koopman is de volgende versterking die gepresenteerd is bij Feyenoord. Deze 19-jarige aanvallende middenvelder komt over van vv Alkmaar en met 10 goals in 23 wedstrijden lijkt Feyenoord hier een garantie op goals te kopen. Vorig seizoen mag rustig het seizoen van de doorbraak genoemd worden bij Koopman. Ze maakte 10 goals en werd binnen vv Alkmaar uitgeroepen tot speler van het jaar. Meerdere clubs hadden interesse maar Koopman kiest voor het avontuur bij Feyenoord. Koopman speelde afgelopen seizoen als een echte nummer 10 en zoekt veelal de diepte en is een welkome aanvulling op de huidige selectie.  Koopman die ook het ouderlijk huis gaat verlaten om in Rotterdam te gaan wonen is een vrouw met een aardige staat van dienst bij vv Alkmaar. Met 78 wedstrijden op het hoogste niveau is zij recordhoudster en met met 23 goals staat ze 2e op de alltime-topscorers lijst van de club. Een jonge speler met ervaring die in augustus nog hoopt op deelname aan het WK U20 in Costa Rica.

sanne-koopman-met-shirt-270522
Koopman toont trots haar Feyenoord-shirt. Bron: Feyenoord.nl

Delen

Reacties

Wie is eigenlijk verantwoordelijk voor het aankoopbeleid van Feyenoord Vrouwen? Hebben we een extra td daarvoor?
Manon Melis is verantwoordelijk
Ah ja natuurlijk! Wat mooi eigenlijk dat zo'n grote naam in het vrouwenvoetbal aan ons verbonden is :)
Maar ook de dochter van een voormalige Feyenoorder.
Ik ben blij dat we de vrouwentak hebben kunnen toevoegen aan onze club.
Nu nog gelijkheid in de salarissen, maar dat is een volgende stap.
Het debuutseizoen van de Feyenoordvrouwen smaakt naar meer. Ben heel benieuwd naar het komende seizoen.
Leuk om te lezen! Is VV Alkmaar eigenlijk gelieerd aan AZ? Want in dat geval is de transfer van Koopman in ieder geval te verklaren ;)
Ze zijn ooit zelfstandig begonnen maar gaan steeds meer samenwerken. AZ kijkt wel of ze heel vv Alkmaar overnemen zodat ze onder vlag van AZ verder kunnen
Leuk dat jullie hier aandacht aan besteden!
Powervrouwen, ik hou van jullie ♥️♥️
Ga je vaak bij de vrouwen kijken, Lieke?
Als ik tijd heb, probeer ik zeker de wedstrijden regelmatig te bezoeken ;-)
Top dat jullie dit ook belichten.