Foto 1908.nl - De Kuip - netten veiligheidsnetten klassieker voorbereiding veld

Nieuws

“Een wedstrijd stilleggen voor een natte broek door een beker, dat vind ik nogal wat”

Van de redactie

Feyenoord laat voorlopig de netten rondom het speelveld in De Kuip staan. Dat vertelt Dennis te Kloese bij ESPN. De algemeen directeur is wel voorstander van andere regelgeving vanuit de KNVB.

Eind vorig seizoen stelde de KNVB de regel in om bij elk voorwerp op het veld de wedstrijd al dan niet tijdelijk te staken. Sindsdien liggen om de haverklap wedstrijden stil vanwege plastic bekers op de grasmat. Te Kloese ziet niet direct een oplossing. “De oplossing ligt niet voor de hand, het is heel moeilijk. De reden dat er netten staan is, omdat er nog geen oplossing is. We kunnen ze nog niet weghalen en willen dat ook niet doen, omdat we niet in een moment van euforie of teleurstelling iets op het veld willen krijgen.”

Een vol stadion straffen omdat een individu zich misdraagt vindt de algemeen directeur een vergaande maatregel. “We moeten meer dadergericht denken. Iemand die iets gooit moeten we direct van de tribune halen. Wegwezen.” Het protocol van de KNVB voorziet al in het oppakken van de dader om daarna de wedstrijd te kunnen vervolgen. “Ja, maar de wedstrijd wordt wel steeds gestopt”, zo pareert Te Kloese. “En als het niet lukt, dan moet je op een dinsdagochtend een wedstrijd uitspelen zonder mensen en publiek. Dat doet zoveel schade aan een organisatie.”

“Wij willen die onderbrekingen en eventuele boetes niet”, zo legt Te Kloese het handhaven van de netten in het stadion uit. Hij hoopt wel dat de richtlijnen anders gaan worden. “Met een beker op het veld een wedstrijd stilleggen doet niemand goed. Ik denk dat we het bespreekbaar moeten maken welk criteria je eraan gaat geven. Om een wedstrijd stil te leggen, omdat iemand een keer een natte broek heeft van een beker, dat vind ik nogal wat.”  

 

Delen

Reacties

Over het geheel een prima media-optreden van Te Kloese. Ik vond hem mei jl. in het zelfde programma nogal aarzelend en roestig formuleren, maar zijn presentatie was nu veel beter en ook de inhoud was in orde.
Alleen net op het punt van het gooien van rotzooi op het veld was hij wat minder overtuigend. Ja, het redelijk strikte beleid, heeft vervelende consequenties. Dat is nl de crux bij het opleggen van sancties bij gedrag dat je wilt uitbannen.
Als dat 'redelijk strikte beleid' er dan niet toe leidt dat dat ongewenste gedrag binnen een half jaar volledig is uitgebannen, is het nogal opportunistisch om te gaan roepen dat het beleid anders moet omdat de sancties zo vervelend zijn. Overigens deed Sparta TD net zo hard mee aan dit opportunisme. En zegt het dus meer over de voetballerij in het geheel dan over de persoon Te Kloese. Als gezegd, die maakte verder een prima indruk.
een beker bier en andere rotzooi die word gegooid is natuurlijk nooit goed. maar het beleven van jou team dat wint/scoort en in een moment dat je hem [bier]dan weggooit is komt deze daad toch niet overeen om een pot voetbal stil te leggen/staken ik zie in het buitenland vooral zuid Europa veel meer gebeuren dan hier, ze gaan er daar toch echt anders mee om, ik zie ook hoe de UEFA ons elke keer weer beboet omdat ze als een stelletje dooie op het ere terras zitten te pitten of zich gratis vol zitten vreten en te zuipen en aan sfeer niets bijdragen denk dat ze daarom ook nergens graag gezien worden.o ja en dat het zooitje nog corrupt en om te kopen is vinden we normaal daar staat niets op.
Dit soort vergoelijkend gelul en onzinnige vergelijkingen en het de ogen sluiten voor het stupide gedrag van zgn. Feyenoordsupporters (die hun eigen ongein belangrijker vinden dan de club) is mede de oorzaak van het feit dat het elke competitie weer gaat over idioot gedrag va voetbalsupporters.
Je probeert even snel een paar populariteitspuntjes te scoren met een verhaal over corruptie en vreten zuipen op het terras terwijl dat in deze context totaal niet ter zake doet. Het zuipen, snuiven en slikken op andere delen van de tribunes dat is in deze zaak relevant. Maar daar hoor ik je in je zwamverhaal niet over.
inderdaad niet verder kijken dan jouw neus lang is.
Veel inhoudslozer dan dit kan een reactie niet zijn maar dat komt vermoedelijk door het ontbreken van enige relevante inhoud tussen je schedeldak en je schedelbasis.
@FTM wanneer info over laatste training voor klassieker?
Pfoeeee lekkere pyro van Zwolle hoor. Zo hoort het
Ja je club weer een boete aansmeren.Eigenlijk moeten ze nog zwaardere straffen uitdelen.Punten aftrek een idee.Zon persoon in de schuldsanering zetten met een boete van 25000 euro.En ze rond laten komen van 20 euro pm
Is gewoon n ergenis
Als ze een beetje van de club houden betalen ze ook die boetes
Gewoon gecontroleerd toestaan op bepaalde vakken / tribunes, kunnen de mensen die er niet van houden ergens anders gaan zitten. Zoals het nu eigenlijk ook al gebeurd... De sfeeracties hebben ook vaak genoeg positief bijgedragen aan de sfeer (incl. vuurwerk). Puntaftrek... grapje hoop ik...
Kijk, iemand die het snapt. Zelfs in een sfeerloze competitie als in Amerika wordt er al geëxperimenteerd met vuurwerk zones in stadions. En 1 keer raden: ja het kan veilig.
Nope eigenlijk niet.Je weet dat t verboden is nog doen ze t.En als men dit goed vindt is men nog zieker.maar misschien moet gewoon het eens goed misgaan.
Of... alle zogenaamde sfeerverhogers in een eigen vak? Klein mini vak in een verdomhoekje.

Luchtdicht afsluiten en dan is het na de wedstrijd opgelost.
100 procent eens. Als je dan bang bent dat je een fakkel in je oog krijgt (of iemand die je kent) moet je lekker ergens anders gaan zitten.
Ik vind zelf de maatregelen in de CL te veel van het goede. Én netten, en vak Z leeg. Of is dit nog een straf vanuit de uefa?
Nee die netten blijven om het grootste deel van het veld staan in de champions league alleen van de uefa mag dat niet voor de camera zeide in europa en om dat toch geen risico te lopen gooien ze dat vak dicht en dan staan der geen netten langs die zeide
Als ze dat bier toch weggooien kunnen ze beter hun geld aan een goed doel of iemand die niks te vreten heeft geven ipv dat hersenloze gedoe waar je je mede supporters en je club mee naait.
Nooit bij het juichen perongelijk een biertje laten vliegen? Vind dat wel een heel ander verhaal als gericht iets gooien.
Vind dat te Kloese met die netten ook al alle bezoekers bestraft, ook redelijk rigoureus
Daarmee beschermd hij juist alle supporters, al kom je wekelijks in het stadion heb je niet eens meer door dat de netten er hangen. Het is pas erg voor supporters als de wedstrijden wekelijks worden gestaakt
Dat heb ik dus ook, stoor me er zelden aan haha
Totaal achterlijke regel, net als het verbieden van vuurwerk.
Haha, en nu ff je hersens gebruiken wat betreft het vuurwerk
zo is dat, het verhoogd jouw sfeer... het kost de club veel geld, je mede supporters hebben er last van, vakken blijven binnenkort leeg, en misschien volgt uitsluiting, maar... het verhoogd jouw sfeer

//en nu weer terug onder je paard gaan hangen
Jouw sfeer? Ook jij bent een van die 30 duizend mensen die het filmt in t stadion.
nee, sfeerverpesters film ik niet dat doen ze zelf om er stoer mee te doen bij die andere hersenlozen
Lekker op een stoeltje zitten dan, theater!
Dus eigenlijk moeten 49.975 voetbalsupporters benadeelt worden, omdat 25 josti acteurs denken dat ze het volk vermaken?

Veel plezier ermee, ga zo door, dan kun je binnenkort in je eigen huistheater optreden tussen je eigen schuifdeuren. Niet aan de ramen likken hoor.
Is ook een belachelijke regel...kom op man, een leeg bekertje is wel heel overdreven om een wedstrijd stil te leggen
Maar waarom zou je een leeg bekertje gooien?
Dat snap ik dus ook niet, moet minstens voor de helft vol zitten anders is de lol er ook vanaf.