ivanusec

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese over transfer Ivanušec: "Dat wij moesten wachten was wel moeilijk"

Van de redactie

De afgelopen transferzomer zijn er lange tijd veel berichten voorbij gekomen over de transfer van Luka Ivanušec van Dinamo Zagreb naar Feyenoord, tot het moment dat de Kroaat op 25 augustus in Rotterdam gepresenteerd werd. Algemeen directeur Dennis te Kloese geeft bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN aan dat het rond krijgen van de transfer inderdaad erg lang duurde.

"Ja, heel lang. Hij speelde natuurlijk met Kroatië hier tegen Nederland en Spanje in de Nations League. Toen zijn wij ook gaan kijken en daarvoor is de scouting ook met hem bezig geweest. Dat heeft allemaal best wel een tijd geduurd eerlijk gezegd. Dat kwam allemaal door de mogelijkheid van Dinamo Zagreb om zich te plaatsen voor de Champions League en zij hielden daar ook echt aan vast met hun beste spelers. Het heeft allemaal wel wat geduld en een lange adem gekost", aldus Te Kloese. 

Te Kloese volgde de voorrondes van de Champions League van Dinamo op de voet en hoopte dat zij zich niet plaatste. "Ja, één keer had ik dat en toen scoorde Ivanušec een hattrick, dus dat was leuk. Dat ziet dan ook niemand en dan gaan er ook niet ineens andere clubs meekijken", grapt Te Kloese.

Het transferbedrag van de aanvallende middenvelder is een vaste fee van minder dan acht miljoen euro volgens de algemeen directeur. "Ja, iets minder. Hij moet daarnaast nog een aantal keren zijn veters strikken en een paar doelpunten maken en dan wordt het allemaal nog iets vriendelijker worden voor Dinamo, maar ik moet eerlijk zeggen dat het voor ons gewoon een goede deal is geweest. Buiten het geld zijn we er gewoon lang mee bezig geweest. Zowel de mensen die geholpen hebben, als zijn eigen management en de speler zelf zijn er gewoon heel correct en goed mee omgegaan dat het uiteindelijk wel goed moest komen."

Te Kloese is dan ook blij met de transfer. "Je weet dat het moeilijk is, dat er in voetbal altijd alles kan gebeuren en dat er zomaar ineens iets doorheen kan fietsen. Dan weet je het niet meer." Soms waren er momenten tijdens de onderhandelingen dat Te Kloese het moeilijk kreeg. "Ik vond het idee dat wij akkoord waren met de club en de speler en dat we dan toch nog moesten wachten toch wel moeilijk. Je weet niet wat er gaat gebeuren. Hij is Kroatisch international, speelde bij Dinamo en er zijn veel ogen die naar hem kijken."

"Ik denk dat het ook voor Feyenoord in die positie heel belangrijk was om iemand te halen. We hebben een fantastisch jaar gehad met Oussama Idrissi en de keuze nu om een speler te kopen in plaats van te huren is ook een beleidsbeslissing. Dat is iets waar we lang over gepraat hebben. Een stap vooruit. Het is een stap die Feyenoord ten goede komt en we hopen meer waarde te creëren. Hij is echt een serieuze speler", aldus Te Kloese.

Delen

Reacties

Hele goede beslissing geweest om deze gast te halen.
Dat wij zo een geweldige speler voor zo weinig geld kopen joh.
020 koopt elke drol voor 15+ miljoen. Als je ziet wat ze betalen voor een matige aanvaller als Akbom
020 verkoopt spelers voor vele miljoenen meer dan Feyenoord. Kokcu zou veel meer geld hebben opgebracht als hij voor hun had gespeeld. Daarentegen moeten ze ook weer veel meer betalen als ze iemand kopen en het zijn niet gelijk klasbakken. Ivanusec, een geweldige klasbak, gaat ons vele miljoenen opleveren.
Gewoon een razendknappe prestatie om een klasbak van dit kaliber naar Rotterdam te halen. Deze jongen gaat het driedubbele opleveren bij verkoop, als het niet meer zal zijn...
Na twee potjes moet ik constateren dat het meer dan de moeite van het wachten waard is geweest.