inv20229174-5598-114440

VK Sportphoto

Nieuws

"Eindelijk kon ik dat shirt aandoen en gaan spelen in De Kuip"

Van de redactie

Oussama Idrissi speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord maar brak daar niet door. Via omwegen langs FC Groningen, AZ, Sevilla, Ajax en Cadiz, belandde de Marokkaan alsnog in De Kuip. De Rotterdammers huren de linkeraanvaller dit seizoen van Sevilla.

“Ik heb nog steeds de ambitie om te slagen bij Sevilla”, zo zegt Idrissi in Feyenoord Magazine. “Het Spaanse voetbal heeft mij completer gemaakt als speler. De competitie is echt van een heel hoog niveau, waarbij zowel de intensiteit hoog is als de beleving mooi. Het is mijn droom om ooit weer in La Liga te spelen. Bij Feyenoord hoop ik mezelf verder te ontwikkelen.”

Idrissi zegt door de jaren heen veel te hebben geleerd. “Als ik mezelf nu vergelijk met de speler die ooit van Feyenoord naar FC Groningen vertrok, dan ben ik een compleet andere voetballer geworden. De Idrissi die hier wegging, was een klein, ielig jongetje, die wel oké kon voetballen, maar eigenlijk nog niet klaar was voor de Eredivisie. Begin dit seizoen kwam ik terug als iemand die ervaring heeft en weet wat er gevraagd wordt op dit niveau. Eindelijk kon ik dat shirt aandoen en gaan spelen in De Kuip.”

De aanvaller kwam afgelopen zomer met een achterstand binnen en moest zich in het elftal zien te knokken. “Ik kwam pas laat binnen bij Feyenoord, pas anderhalve week voordat de competitie begon. Jammer genoeg heb ik daardoor de voorbereiding grotendeels gemist. Het enige wat ik kon doen, was hard werken. Ik ben goed ‘opgetraind’ door de technische en medische staf en na vier, vijf wedstrijd begon ik al in de basis.” Idrissi begon z’n draai te vinden toen hij geblesseerd raakte. “Dat was wel teleurstellend. Ik had het mij anders voorgesteld. Als ik mijn lijn had doorgetrokken en een paar goals en assists had geleverd, dan was ik misschien wel meegegaan naar het WK met Marokko.”

Het WK in Qatar was voor Idrissi een bevestiging van wat voetbal kan betekenen voor de maatschappij. “Wat we weer hebben kunnen zien, is dat voetbal mensen samenbrengt. Wij als voetballers weten dat ook wel. Het is meer dan alleen je werk. Als wij in De Kuip spelen, dan zitten er elke keer bijna vijftigduizend mensen op de tribunes. Wij brengen mensen samen. Als je daarbij stilstaat, is dat best bijzonder.”

Met Feyenoord strijd Idrissi nog op drie fronten om de prijzen. De aanvaller vindt dat de ploeg onverstoorbaar de resterende wedstrijden in moet gaan. “Met al deze jongens hoop ik te excelleren en veel overwinningen te behalen in de laatste maanden van het seizoen. Als Feyenoord moeten we dezelfde dynamiek blijven leveren als voor de winterstop. Namelijk: een team dat moeilijk te passeren is, aanvallend voetbal speelt en dominant is. Dat is niet alleen iets wat wij van onszelf eisen, maar ook wat onze supporters van ons mogen eisen.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties