karim-el-ahmadi

VK Sportphoto

Nieuws

El Ahmadi: “Ik kan komend seizoen al meekijken bij Feyenoord”

Van de redactie

Karim El Ahmadi is sinds vorige week officieel gestopt als profvoetballer. In gesprek met de NOS blikt de 37-jarige oud Feyenoorder terug op zijn profcarrière en wat er mogelijk in de toekomst in het verschiet ligt voor ‘King Karim’.

Na de afgelopen vier seizoenen in Saudi-Arabië gespeeld te hebben, vindt de middenvelder het mooi geweest. In Nederland won hij alle prijzen met Feyenoord, speelde in Engeland tussen de grootste spelers van de wereld en was met Marokko actief op het WK Voetbal.   

Na zijn debuut op het hoogste niveau van Nederland bij FC Twente maakte hij de overstap naar Feyenoord: “Als 21-jarig jochie van Twente naar Feyenoord gaan voor miljoenen, dat was bijzonder. Maar het meest heb ik genoten van mijn transfer naar de Premier League in 2012. Kort daarvoor speelde ik nog in Dubai. Dat halfjaar is echt een eyeopener voor mezelf geweest. Ik voelde me daar geen voetballer, had het idee dat ik op vakantie was. Er zat weinig publiek en in die zes maanden tijd waren er nog maar tien duels te spelen."

“Velen hadden mij al afgeschreven, maar ik keerde terug bij Feyenoord en verdiende daar in één seizoen een transfer naar Aston Villa. Toen had ik wel zoiets van: dit heb ik toch maar mooi geflikt. Na twee seizoenen kon ik bij Aston Villa blijven en bijtekenen voor nog een jaar, maar ik wilde een contract voor meerdere jaren. Feyenoord bood dat wel en het leek me een mooi moment om terug te keren."

Bij Feyenoord kreeg de Marokkaan opnieuw te maken met Fred Rutten: “Hij werd toen trainer bij Feyenoord en deed samen met technisch directeur Martin van Geel zijn best om mij terug te halen. Van Geel kende me nog uit mijn Twente-tijd. Toen wilde hij me naar Ajax halen."

In zijn tweede Feyenoord periode kende El Ahmadi grootse successen met de Rotterdamse club. Ook genoot hij van zijn medespelers: "Ik heb met veel goede spelers gespeeld, maar was toch altijd wel onder de indruk van Dirk Kuyt. Hoe hij na de training als een beest bezig was in de gym, niet normaal. Of Robin van Persie. Hoe hij een pass- en trapoefening of een positiespel beleeft. Terwijl wij als jongens soms aan het lachen waren, was hij volle bak gefocust. Op zijn aannames, zijn positiespel. Dan denk je: het is niet voor niets dat die jongens de absolute top hebben gehaald."

"Toen we met Feyenoord kampioen werden, was het natuurlijk prachtig. Maar pas nu heb je echt door wat je bij de fans hebt losgemaakt. Dat jaar zal nooit vergeten worden. Voor mij persoonlijk was het ook een topseizoen, ik werd uitgeroepen tot beste speler van Nederland."

Één duel staat nog altijd op het netvlies van de 37-jarige oud middenvelder: “Het kampioensduel met Heracles Almelo is de mooiste wedstrijd geweest. Na de nederlaag bij Excelsior, de week ervoor, dachten we wel even van: het zal toch niet misgaan... Maar vanaf het moment dat we die dag De Kuip binnenkwamen, keken we elkaar aan en wisten we dat het echt niet mis kon gaan. Zelfs de spelers van Heracles waren onder de indruk. Die energie, die vreugde, die emotie in een stadion. Dat heb ik niet veel meegemaakt."

De toekomst is nog niet zeker; wel heeft hij plannen. “Misschien dat ik begin aan mijn cursus coach betaald voetbal, maar dat is pas in december. Als ik het wil, kan ik komend seizoen al meekijken in de jeugd van mijn oude club Feyenoord. Ik denk dat ik dat wel ga doen. En ik ben benaderd om wat analysewerk te doen. Ik vind het leuk om over voetbal te praten, dus.. Waarom niet?”

Delen

Reacties

King Karim is natuurlijk wel echt iemand die de jongens verder kan helpen!
Perez is by far de beste analist bij ESPN. Die andere zijn er niks bij. Maar King Karim terug in een functie bij onze club, fantastisch!
Karim gaat een toptrainer worden. Let maar op.
Sorry, maar ik vind Maciana Vink de beste die er bij ESPN rond loopt!
Die man zegt of dat was iedereen al ziet, of hij zit er naast.
Komt nooit iets doordachts uit
Letterlijk een dooie is nog beter om naar te luisteren
Dit is toch gewoon een verademing bij ESPN. Veel beter dan die saaie knar van een Vink
Vink, El Ahmadi zijn de toppers daar bij ESPN

Kwakman en Bruggink zijn goed

Perez en van Hooijdonk zijn echt rampzalig
Met betrekking tot dit onderwerp agree to disagree dan maar denk ik
Met betrekking tot dit onderwerp agree to disagree dan maar denk ik
Mooi man, lijkt me op basis van z'n uitstraling echt een hele sympathieke man.
Zou geweldig zijn als hij een functie in de jeugdopleiding krijgt! Een uitstekend voorbeeld voor elk talent, zeker voor de moeilijke jongens die wat begeleiding nodig hebben.
Laat de buurtvader ook maar vaak aanschuiven bij ESPN, een fijne man om naar te luisteren.
Geweldige vent en mooi dat ze hem bij de club proberen te betrekken
Zozo ESPN toch weer op de Feyenoord tour..?
Durven ze wel