eljero-elia

VK Sportphoto

Nieuws

Elia: "Het geeft een goed gevoel hier weer te zijn"

Moreno1908

Eljero Elia loopt sinds half januari stage bij de Feyenoord Academy in het kader van zijn UEFA C-trainerscursus. De linksbuiten van het kampioensjaar 2016/17 sprak met RTV Rijnmond over zijn stageperiode.

Elia loopt stage bij de Onder 15 van Feyenoord, het team van hoofdtrainer David Toxopeus. Een eerste opstap naar een potentiële trainerscarrière voor de vleugelflitser. “Ik heb al lang in m’n hoofd dat ik trainer wil worden. Daarom wil ik mijn UEFA C zo snel mogelijk in mijn zak hebben, want die zie ik mezelf niet op latere leeftijd nog halen. Ik ben nu bijna op de helft”, vertelt de inmiddels 36-jarige oud-Feyenoorder.

Hoe Elia bij Feyenoord terechtkwam, legt hij zelf uit. “Mijn zaakwaarnemer had contact met Rini Coolen (hoofd jeugdopleiding, red.), die ik nog ken vanuit mijn tijd bij FC Twente. Ook Koen Stam ken ik. Daar heb ik in de jeugd veel tegen gespeeld, en hebben via LinkedIn contact gehouden. Toen is het heel snel gegaan.”

Zijn gevoel bij Feyenoord is, ondanks dat hij zes jaar is weggeweest, niet veel veranderd. “Ik sta weer in een Feyenoord-trainingspak. Ik heb daar als speler een fijne, leuke periode gehad, al was het maar twee jaar. De mensen die ik hier heb leren kennen, voelt nog steeds als familie. Het geeft elke dag weer een fijn gevoel om hier te zijn”, aldus Elia. Hij geeft aan wat zijn stage precies inhoudt. “Hier leer ik vooral hoe je met spelers om moet gaan. Er wordt nu veel meer van ze gevraagd dan in mijn tijd. Ze zijn veel professioneler dan ik toen ik die leeftijd had.”

De ambities van Elia? “Ik begin nu dan bij de O15, en misschien ga ik straks wel een hoger team trainen of word ik ergens assistent-trainer. Hoofdtrainer van een eerste elftal wil ik nooit worden”, is de 30-voudig international duidelijk. “Ik denk dat ik de perfecte tussenpersoon ben tussen de hoofdtrainer en de spelersgroep. Daar ligt mijn kracht.”

Elia maakte zo’n anderhalve week geleden bekend dat hij officieel stopt. Dat was geen moeilijke beslissing voor de linkeraanvaller. “Het werd me in de schoot geworpen. Ik brak mijn enkel, en raakte het plezier kwijt in het voetbal. Nu doe ik alleen nog maar dingen die ik leuk vind, zoals het zijn van dj, en daar maakt deze stage ook onderdeel vanuit.”

Delen