lege-stoeltjes-heerenveen

Veel lege stoeltjes bij Heerenveen-Feyenoord - VK Sportphoto

Nieuws

'Heerenveen verwacht morgenavond halve stadionbezetting'

Moreno1908

Ruim 27.000 supporters hadden het Abe Lenstra Stadion morgenavond kunnen vullen, maar de realiteit is dat er zo'n 13 à 14 duizend man wordt verwacht. Dat is de schatting van Cees Roozemond, algemeen directeur van Heerenveen. "Het is doodzonde, maar wij willen geen herhaling van drie jaar geleden", vertelt hij aan RTV Rijnmond.

De directeur doelt op de ongeregeldheden van bijna precies drie jaar geleden, toen beide ploegen het ook in het KNVB Beker-toernooi tegen elkaar opnamen. Toen zaten er - zoals vaak gebeurt in Nederland - veel Feyenoord-supporters op de thuisvakken. "Wij zijn toen ontzettend geschrokken. Mensen die hier al 40 jaar komen, stonden huilend aan de balie om hun seizoenkaart in te leveren. Dat wil je niet nog een keer meemaken", aldus Roozemond.

Om te voorkomen dat zo'n soortgelijke situatie weer voorkomt, trof Heerenveen ook voor de competitiewedstrijd al maatregelen. Duizenden lege stoeltjes, omdat alleen seizoenskaarthouders van Heerenveen het stadion mochten betreden. Nu is dat ietsjes versoepeld: supporters met een clubkaart, die minstens één thuiswedstrijd van Heerenveen hebben bezocht (waarbij Ajax, Cambuur en RKC niet meetellen), kunnen nu ook een kaartje bemachtigen.

Het uitvak was daarentegen wederom bijzonder snel uitverkocht. Kees Lau, voorzitter van FSV De Feijenoorder, vermoedt dat nog 3.000 supporters van de Rotterdammers een kaart hadden gewild. Lau verwacht nu alsnog veel Feyenoorders op de thuisvakken. "Identificeren gebeurt nooit bij de entree. Het zijn ook geen melaatsen, maar gewoon voetbalsupporters. Wees niet zo bang voor supporters die met hart en ziel voor het voetbal leven. Wat is nou mooier dan een vol stadion? De wedstrijd van twee weken geleden verliep in goede vrede, maar het is echt belachelijk hoe leeg het stadion was."

De algemeen directeur van de Friese club verwacht niet meer dan 14.000 toeschouwers in het Abe Lenstra Stadion. "Terwijl we het makkelijk hadden kunnen uitverkopen. Dit kost ons geld. Maar wij zijn heel erg bang voor herhaling van drie jaar geleden. Dat kan niet meer." Ook een extra uitvak voor Feyenoord-supporters was geen optie, geeft Roozemond aan. "Dan moeten we seizoenkaarthouders van hun vaste plaats verwijderen, dat is in de praktijk niet haalbaar."

Voorzitter van De Feijenoorder Kees Lau reageert op de uitspraken van Roozemond. "Bij alle wedstrijden van Feyenoord is het de afgelopen weken feest. Er wordt negentig minuten lang gezongen, iedereen is vrolijk en blij, de sfeer wordt geroemd. Haak daar op in, niet op het verre verleden. Heel jammer, ik kan niet anders zeggen."

Delen

Reacties

Heel triest.... Maar ook triest is dat ik weer een Europese thuiswedstrijd moet missen door ook zo'n klein groepje sfeer makers die zich alle recht toe eigenen. Dat is geen verre verleden, dat is zeer recent en actueel.
Wat een slechte bedrijfsvoering. Alle seizoenskaarten zoveel mogelijk op een aantal tribunes, zodat je een tribune als uitvak kunt maken voor populaire wedstrijden, zoals tegen Feyenoord, maar misschien ook andere teams.
Kan me er wel iets bij voorstellen. Kwam vaak bij die wedstrijd en moet zeggen dat de "supporters" die niet in het uitvak staan, zich vreselijk misdragen. Oude mensen van 80 bedreigen en als een nazi schreeuwend de meest ongelooflijk trieste dingen toewensen. Dwars door het publiek lopen om bier te halen. Ga je niet aan de kant, krijg je de meest enge ziektes naar je kop. Doelbewust een pot bier naar je gooien, als er al bier in zit. Kan gewoon ook zeik zijn. Werdt elk jaar erger, dus ik kom daar ook niet meer. En nee. Ben geen Fries, kom uit Den Haag. En kwam daar voor Feyenoord. Wordt tijd dat iemand deze ******** het onmogelijk maakt om nog naar een stadion te gaan. Ook de supporter vereniging mag zich daar ook wel eens over uitlaten ipv alles te bagatelliseren.
Bijzonder............ altijd geweest daar en letterlijk nooit ook maar iets gezien wat jij benoemd....... enige wat daar ooit gebeurd is, was op de hoofdtribune 3 jaar terug. Zelfs die penalty serie zaten supporters door elkaar, iedereen fanatiek meeleven en toch geen doden gevallen. Wat bijna onmogelijk lijkt als jouw verhaaltje klopt.....
Trieste dingen zingen is nog niet gelijk aan dat er doden moeten vallen. Maar vergis je niet wat voor indruk dat kan maken op ouderen en kinderen, met ziektes smijten, schelden, etc. Beetje fanatiek is prima. Het is alleen jammer dat het vaak van die doorgesnoven gekken zijn die, ook in taalgebruik, als een rabiate idioot staan te schuimbekken. Dat hoort langs de lijn niet thuis.
Dat is mijn punt juist beste man, dat heb ik dus nooit ervaren daar. Jij hebt het over trieste dingen zingen, waar lees je dat? Hij beweerd dat er bier naar mensen wordt gegooid, oude mensen van 80 luk raak verrot worden gescholden. En het mooiste, bier halen, dat schijnt echt heel belachelijk te zijn volgens hem.
Op een thuisvak dien je je tot zekere hoogte te gedragen. Juist dit ging altijd prima in Heerenveen. Maar schijnbaar was ik in een parallel universum en niet in de hel die hij beschrijft......
Bier halen hoort erbij. , Maar de stoelen als trap gebruiken terwijl eer mensen op zitten niet. Het is vaak zo'n groepje wat naast het uitvak gaat staan die zich misdragen. Allemaal zonnebrilletje op, je kent ze wel. Heb idd ook wel ergens anders midden op een tribune gezeten en dan gaat dat prima.
En de verslaggeving van oude seizoenskaart houders die huilend hun kaart inleveren geloof je natuurlijk ook weer niet. Jij bent duidelijk van het type dat ook goedpraat dat we weer een hele lege zijde bij een Europese wedstrijd hebben. Het ligt allemaal aan hullie, het is niet waar en het is allemaal oneerlijk.
Tof om te zien dat De Feijenoorder heeft gestreden voor supporters, maar man-man-man, wat een kansloze burgermeerster. Pffft.
DeFeijenoorder strijdt alleen voor de pyropatsers en zijn 8.000 leden 🥲