Team

VK Sportphoto

Nieuws

Eredivisie • Feyenoord naar tweede plek en strijd om kampioenschap

Van de redactie

Door de 1-0 overwinning in de Kuip tegen SC Cambuur stijgt Feyenoord naar de tweede plek in de Eredivisie. De tweede plek geeft volgend seizoen recht op deelname aan de voorronde van de Champions League.

Na dertien speelrondes hebben de Rotterdammers evenveel punten (30) als koploper PSV. De Eindhovenaren staan echter aan kop vanwege een beter doelsaldo.

Feyenoord zag gisteravond naaste concurrent Ajax gelijkspelen tegen Vitesse (2-2). Met de winst tegen SC Cambuur profiteert Feyenoord optimaal van de misstap en passeren de Amsterdammers op de ranglijst. De aartsrivaal staat met 29 punten desalniettemin vlakbij. Met de achtervolgers AZ en FC Twente (beide 26 punten) is een klein gaatje geslagen.

Komend weekend wordt in de Kuip de stadsderby gespeeld tegen Excelsior. Bij winst tegen de Kralingers sluit de club ‘blok 2’ verdienstelijk af. Drie punten zorgen ervoor dat Feyenoord bij de hervatting van de competitie meedoet om het landskampioenschap. Tevens realiseerde de club overwintering in de Europa League. 

Na de wedstrijd tegen Excelsior ligt de competitie stil en zullen de ogen gericht zijn op het WK voetbal in Qatar. Feyenoord hervat de competitie op 8 januari tegen FC Utrecht in de Galgenwaard. 

Delen

Reacties

Lekker op ze italiaans kampioen worden jongens 😉😉😉
Slechtste wedstrijd van dit seizoen tot nu, maar goed, ik hoop wel dat er niemand nog denkt dat die Pool 10 miljoen waard is.
WE HEBBEN GEWONNEN!!!!!! 3 punten zijn 3 punten, op naar zondag !!!!!
Zo matig weer, voorin is het allemaal pure middelmaat, wie je er ook neerzet.
Wees blij dat wij gedeeld koploper zijn met een elftal dat zo laat bij compleet is geworden, het is echt een topprestatie!!!!
Weer hetzelfde liedje: had zo maar weer onnodig een gelijkspel kunnen worden of nog erger. Slordigheid, vermoeidheid of gewoon te gemakzuchtig? In ieder geval 3 punten over de streep en de 2e plek .
Had maar zo 1-1 kunnen worden. Maar punten zijn binnen.
3 punten erbij, verder snel vergeten dit alles
Kan aan mij liggen maar ik vond het echt een hele slechte wedstrijd van onze kant. Slordig, gaven te veel kansen weg en te weinig kansen gecreëerd en afgemaakt. Op het tandvlees richting de winterstop.. wel blij met drie punten