kokcu-1

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü: "Het bleef onnodig spannend"

Van de redactie

Feyenoord boekte donderdagavond een magere overwinning op de nummer 17 van de eredivisie, SC Cambuur. In eigen Kuip maakte Hartman het enige doelpunt van de wedstrijd. Aanvoerder Orkun Kökcü sprak na de wedstrijd met ESPN over het duel tegen de Friezen.

“We beginnen goed, net als vorige week en komen 1-0 voor. Maar als het dan bij 1-0 blijft, blijft het onnodig spannend. Dan gaat het de tweede helft veel moeizamer. Als je meer doelpunten maakt voetbal je het wat makkelijker uit,” begint Kökcü.

Feyenoord creëerde genoeg kansen tegen de Friezen. “We hebben genoeg gecreëerd en konden vaak genoeg de wedstrijd op slot gooien, maar dat gebeurde niet. We hadden geen angst voor een tegengoal, maar het kan toch gebeuren. We hadden het sneller af moeten maken zodat we sneller vooruit konden kijken naar aanstaande zondag. Maar oké, drie punten, dat was het belangrijkste vandaag.”

Delen

Reacties

Het is jammer dat Orkan niet stil staat bij waarom dat doelpunt niet valt; het feit dat op Szymanski na middenveld en voorhoede een echt waardeloze wedstrijd speelden. Ieder voor zich en god voor het ons allen, leek het devies. Ondanks dat het een overwinning opleverde was dit in mijn ogen de allerslechtste westrijd onder Arne Slot. Zonder zelfkritiek is kans op herhaling groot genoeg om je zorgen te maken dat zelfs in zijn reactie na de wedstrijd de aanvoerder niet in vorm is.
Szimanski ????
Die heeft nog niet 1 goeie bal gegeven , wat een *****
Volgens mij werd vorig jaar sneller en directer naar voren gespeeld. Dessers en Linsen konden de bal beter vasthouden. Nu bal snel naar de buitenspeler of opkomende back/middenvelder en dan stop!. Balletje even aanraken en tikkie terug naar medespeler, ook weer even kijken en dan meestal verder rond.
Nee, geloof mij Dessers en Linsen waren zo slecht nog niet.
Giménez krijgt twee 100% kansen en een paar geblokte schoten door een man op 1 meter... dan is schieten zinloos.
Ik hoop dat Slot na de winterstop het voorbeeld van vorig jaar er beter ingeslepen krijgt. Succes Arne.
Maar dat is precies waarom ik denk dat je een tandem moet hebben weer. Bullaude of Danilo achter Gimenez.

Gimenez als een Luuk de Jong
Danilo of Bullaude er als een Simons achter hebben.

Op de vleugels bijgestaan door Szymanski op links (linksbenig) en een Paixão op rechts (rechtsbenig) daarachter of daarbij middenveld aanvullen met Kökcü en een CMV die in de winter gehaald zal worden. Dan is middenveld ook meer in balans.

Verdediging staat wel goed zo. Ben niet voorstander van doorschuiven van Hancko