espn

VK Sportphoto

Nieuws

Eredivisieclubs unaniem akkoord: eredivisievoetbal tot medio 2030 op ESPN

Moreno

De Eredivisie CV en de achttien eredivisieclubs hebben op de gecombineerde Vergadering van Vennoten een unaniem akkoord bereikt over het onderhandelingsresultaat inzake de mediadeal. Dit betekent dat ook na 2025 de wedstrijden van de Eredivisie live op ESPN te zien zijn.

In het afgelopen jaar heeft de Eredivisie CV in afstemming met de klankbordgroep, bestaande uit Ajax, AZ, Feyenoord, PSV, RKC Waalwijk en Vitesse, toegewerkt naar een resultaat dat recht doet aan de waarde van het Nederlands betaald voetbal, continuïteit biedt voor de komende jaren en mogelijkheden biedt om de eredivisie(clubs) commercieel en (inter)nationaal verder te ontwikkelen.

Het onderhandelingsresultaat werd dinsdag ter stemming gebracht op de vennotenvergadering van de eredivisie, waar alle eredivisieclubs akkoord mee zijn gegaan. Dit betekent dat ook na 2025 de wedstrijden van de eredivisie live op ESPN te zien zijn. Partijen werken nu dit akkoord verder uit in een overeenkomst.

De nieuwe mediadeal heeft voor zowel de Nederlandse voetballiefhebbers als de clubs uitkomend in de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie, de Azerion Vrouwen Eredivisie en de KNVB-beker een positieve uitkomst. Zo ontvangen alle clubs substantieel meer inkomsten en worden reeds vanaf 2024 alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie live uitgezonden op ESPN. Ook vallen de sponsorrechten en internationale mediarechten van de eredivisie terug bij de koepelorganisatie van de achttien eredivisieclubs, de Eredivisie CV.

Tekst: eredivisie.nl

Delen

Reacties

Ik snap nog steeds niet waarom ik geen ESPN abonnement kan afsluiten zonder aangesloten te zitten bij één van de grote kabel-tv aanbieders. Ik woon in het buitenland en ik ben zelfs bereid om per wedstrijd te betalen, maar er is gewoon geen enkele legale manier om Feyenoord te volgen.

Hopelijk gaat dit met het nieuwe contract veranderen.
Schijt aan de supporters die bij het alternatief niet naar een te dure betaalzender hoeven
Want jij denkt dat de kabelaars die gemaakte kosten niet zullen doorberekenen op de consument