korede-osundina-feyenoordnl

Feyenoord.nl

Nieuws

Feyenoord-huurling Osundina na heftige periode: "Ik weet dat ze meekijkt"

Moreno

De komst van Korede Osundina naar Feyenoord werd op 30 augustus definitief, waarna de club op 14 september aankondigde de Amerikaan een seizoen bij FC Dordrecht te stallen. Daar kende hij een vreselijke start. Hij kreeg in zijn tweede week in Nederland te horen dat zijn moeder was overleden. "Het zijn moeilijke weken, maar ik weet dat ze meekijkt", zegt hij tegenover RTV Dordrecht.

Een dag na de bekendmaking van de huurdeal zat hij niet bij de selectie tegen Jong FC Utrecht. Zijn teamgenoten kwamen met een shirt het veld op om hem een hart onder de riem te steken in zijn verwerkingsproces. Na het overlijden van zijn moeder bracht hij meteen een bezoek aan zijn familie aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Inmiddels is hij alweer even terug en maakte Osundina afgelopen vrijdag zijn debuut voor Dordt, en was hij met een assist meteen belangrijk tijdens de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen Cambuur. Het leek er even op alsof hij ook meteen zou scoren tijdens zijn debuut, maar dat mocht nog niet zo zijn. "Ik dacht dat 'ie zat, maar het was dichtbij. Dan de volgende keer maar", lacht Osundina.

Samen met Shiloh 't Zand, Antef Tsoungui en Ilias Sebaoui is Osundina gestald aan de Krommedijk. De komst naar Nederland kwam tot stand toen de Amerikaanse aanvaller in februari stage kwam lopen bij Feyenoord. Hij komt van samenwerkingspartner Orange County. "Dat was een groot succes. Toen ik in de Verenigde Staten terugkeerde, scoorde ik een paar goals en werd de interesse van Feyenoord concreter", aldus het 19-jarige talent. 

Nu hij in Nederland is, is het voor hem zaak om te wennen aan het land en de omgeving. "Gelukkig is het weer in Seattle een beetje hetzelfde als hier, dus dat ben ik al gewend", geeft Osundina aan. Ook heeft hij al wat Nederlandse woorden geleerd. 'Ik ben blij' en 'de jongens' zijn dingen die hij al noemt in een interview met het plaatselijke medium. "Het team helpt me enorm met mijn Nederlands." Bij Dordrecht wil de tiener zich nu vooral verder ontwikkelen als voetballer. "Ik wil het team op alle mogelijke manieren helpen."

Delen

Reacties

kan hard rennen die kun je altijd gebruiken
You'll never walk alone, Korede! Welcome to the Feyenoord family