wieffer-az-beker

Nieuws

Ernst blessure Wieffer nog onbekend: "Ik heb deze week de MRI, dan gaan we het zien"

Stan

Mats Wieffer kon tijdens de bekerfinale niet in actie komen vanwege een blessure die hij aan de vooravond van het belangrijke duel opliep. De goedlachse controleur nam desondanks, met krukken en al, deel aan de feestvreugde, nadat N.E.C. met 1-0 werd verslagen. Na afloop van de huldiging op maandag ging Wieffer bij ESPN in op zijn blessure. 

Ondanks zijn fysieke gesteldheid kon Wieffer genieten van de bekerwinst. : Alleen een beetje op één been staan. Het leek wel een beetje op een flamingo. Het is natuurlijk allemaal wat minder, omdat je ook een beetje rekening moet houden met je blessure. Jammer genoeg is het iets minder dan vorig jaar, maar nog steeds prima."

De middenvelder liep zijn kwetsuur in de week voor de bekerfinale op. "Afgelopen week had ik aan het begin van de week een momentje. Toen heb ik de hele week binnen getraind en het vrijdag nog geprobeerd. Toen schoot het er opnieuw in, dus ik weet nog niet hoe erg het is. Dat gaan we zien."

Voor Wieffer was het balen dat hij zo de bekerfinale aan zich voorbij moest laten gaan. "Dat is wel heel jammer, ja. Natuurlijk ook omdat dit een van de wedstrijden is die je echt wil spelen, het is een finale. Dan is dit wel een hele slechte timing om deze blessure te krijgen." Toch is de Bornenaar tevreden. "Uiteindelijk hebben we het als team goed opgelost en gewoon die beker gepakt. Als we ook nog hadden verloren zou het helemaal dubbel zijn, maar nu hebben we gewonnen en dat is uiteindelijk het belangrijkste."

Over de ernst van zijn blessure kan hij nog niet kwijt. "Geen idee. Ik heb deze week de MRI, dan gaan we het zien", vertelt Wieffer, die ook met het aanstaande EK in zijn achterhoofd zal zitten. "Zeker, maar ik ga mijn best doen om zo snel mogelijk weer fit te zijn. Ik kan er verder op dit moment niet veel over zeggen. Deze week hoop ik meer te weten en dan ga ik mijn best doen om zo snel mogelijk terug te zijn."

Delen

Reacties

Sterkte Mats, hopende op een goede uitslag👍🏻🍀