yv2022410a1a04243

VK Sportphoto

Nieuws

Te Kloese geeft transferupdate: "Heb er vertrouwen in dat veel jongens dit willen koesteren"

Stan

Na de bekerwinst tegen N.E.C. zit een succesvol seizoen voor Feyenoord er zo goed als op. De focus gaat dan ook langzaam op de aanstaande transferperiode, waarin er veel staat te gebeuren voor de Rotterdammers. Dennis te Kloese spreekt er voorafgaand aan de bekerhuldiging over bij ESPN

Te Kloese kan zich richting het einde van de huidige voetbaljaargang klaar gaan maken voor een drukke zomer. "We hebben meerdere uitdagingen. Als een elftal goed draait, dan word je in de gaten gehouden. De spelers hebben een drukke zomer, met het EK een aantal jongens in Zuid-Amerika ook met een belangrijk toernooi. Het is zeker geen zomer waar we veel op vakantie kunnen."

Veel spelers uit de Feyenoord-selectie staan er bij de buitenlandse topclubs goed op. "Niet direct dat ze aangegeven hebben om een stap te maken. Maar ik denk dat het heel logisch is, waar we in Nederland altijd mee te maken krijgen, dat we spelers opleiden, scouten en ontwikkelen en als er dan succes komen, lopen ze in de gaten. Aan de andere kant denk ik dat wij ook heel veel te bieden hebben met Champions League-deelname, een fantastische organisatie en een heel bijzondere club. Ik heb er veel vertrouwen in dat heel veel jongens dit toch ook even willen koesteren."

Gimenez 
Een van de spelers die mogelijk een transfer kan maken is Santiago Gimenez. Ondanks dat de doelpunten de afgelopen wedstrijden uitblijven voor de Mexicaan, is hij volgens Te Kloese nog altijd een zeer belangrijke speler. "De verwachtingen gingen natuurlijk enorm omhoog. Hij heeft daar zelf in zijn jonge carrière ook mee om te gaan. Je ziet dat hij het heel goed wil doen en dan is het soms té goed willen doen. Aan de andere kant: met zoveel doelpunten en zoveel inzet mogen we blij zijn dat hij bij ons speelt."

De topscorer van Feyenoord geniet dan ook volop interesse uit het buitenland. "Elke week zijn er wel mensen die naar hem en ander spelers kijken. We gaan er rustig mee om. Het belangrijkste is, is dat hij blijft werken. Alles wat daarbij komt is mooi meegenomen. Zoals hij gisteren speelde, zijn wij blij met hem."

Hancko en Wellenreuther
Ook voor Dávid Hancko zitten er logischerwijs veel clubs op het vinkentouw. Zo zou ook een terugkeer naar Italië tot de mogelijkheden behoren, het land waar hij eerder al uitkwam voor Fiorentina. "Hij heeft al een keer op jonge leeftijd een transfer gemaakt naar Italië. Dat was niet de beste ervaring, heeft hij mij zelf verteld. We hebben dit jaar ook bewust met hem het contract verlengd en voor langere periode vastgelegd", vertelt Te Kloese. 

De Feyenoord-directeur is zeer complimenteus over de Slowaak. "Ik vind hem een hele bijzondere speler, zowel op als naast het veld. Echt een uithangbord voor ons. Ook die jongens lopen in de gaten. Ik kan me niet voorstellen van niet, dan zou je wel een hele slechte scout zijn als je die niet gezien hebt. Aan de andere kant zijn wij blij met hem en hij heeft zelf ook aangegeven dat hij zeker niet op de wip zit of op een transfer zit te azen. Voor ons een fantastische speler en hopelijk dat we daar in de toekomst ook op kunnen bouwen."

Timon Wellenreuther zal binnenkort ook aanschuiven voor een gesprek over zijn toekomst bij de club. De Duitser is bereid te blijven bij Feyenoord, maar hoopt volgend seizoen op een rol als eerste keeper. "We gaan al dat soort gesprekken zeker in de aankomende periode inplannen. Rustig eens even kijken hoe de speler er ook zelf en zijn management erin staan. Het staat buiten kijf dat hij zich ongelofelijk goed geprofileerd heeft in de afgelopen periode."

Financiële mogelijkheden
Of Feyenoord de transferopbrengsten gaat gebruiken om komende zomer flink te investeren in de selectie? Te Kloese wil in ieder geval niet te hard van stapel lopen. "We hebben aan de ene kant een fantastisch model met spelers slims scouten, slim ontwikkelen, doorontwikkelen en voor een goede prijs verkopen. Ik denk dat dat heel veel opgeleverd heeft en op gaat leveren voor de club. In dat soort dingen moeten we zeker bij onszelf blijven."

"Maar we hebben inderdaad ook de financiële mogelijkheden", gaat hij verder. "Dat mochten we het nodig hebben en mochten we met zijn allen denken dat we iets nodig hebben waarmee we een stap vooruit kunnen maken, dat dat dan zeker mogelijk is. Laten we daar rustig over nadenken. Ons eigen beleid is de afgelopen twee, drie jaar bijzonder succesvol gebleken en heeft ook heel veel financiële én sportieve successen opgeleverd."

Delen

Reacties

Afgelopen seizoen hebben we eigenlijk te weinig verkocht, waardoor we nu weer helemaal opnieuw moeten bouwen. Idealiter moeten er 3 a 4 spelers per jaar verkocht worden. Vorig jaar is alleen Kokcu als basisspeler vertrokken.
Ik verwacht deze zomer:
Lutsha en Gimenez zeker weg
Timber, Wieffer, Hancko waarschijnlijk weg
Als alle 5 weggaan praten we toch over 100m herinvesteerbaar!
Altijd doorselecteren als club miet je elk seizoen minimaal 3 nieuwe spelers halen die ook beter zijn dan wat je hebt althans dat moet je proberen te halen. En sommige spelers gewoon afscheid van nemen hoe positief ze ook in de groep liggen het gaat om het spel op het veld.
De kop van dit artikel is wat misleidend.

DtK geeft aan dat hij een zeer drukke zomer verwacht waarbij er een boel spelers en waarschijnlijk de trainer zullen vertrekken:

Slot: gisteren zei hij duidelijk dat hij ambities heeft en bij aanbod van een mooie grotere club vertrekt en de clubs er dan wel uitkomen.
Timber: Premier League transfer want fysiek uitblinker, 2 jarig contract en gaat niet verlengen.
Wieffer: gaat een transfer maken naar Europese subtop (tenzij lang uitgeschakeld).
Geertruida: 1 jarig contract, gaat vertrekken.
Hancko: lang contract, te goed om te houden, gaat voor een groot bedrag.
Santi: project is klaar voor Santi en wil een stap maken. Interesse is nog steeds daar.
Keeper: 1 van de 2 zal vertrekken.
Net niet spelers: wellicht dat uit het rijtje Lingr, Walemark, Zerrouki, Van de Belt, Lopez er een paar vertrekken.

Daarnaast willen ze vooruit en zal er behoudens vervanging ook wat, zoals dat zo mooi heet, 'van bovenaf' aangetrokken moeten worden in de voorhoede en op 10.
Heb je een bron waar Slot stelt te zullen vertrekken bij een mooi aanbod? Tegen welk medium zei hij dit zo duidelijk?
ESPN https://www.espn.nl/voetbal/artikel/_/id/13553523/slot-over-toekomst-ik-ben-geen-uitzondering-op-elke-andere-werknemer-in-voetballerij
Zie ook artikel op fr12. Hij staat op 1 voor Liverpool bij de bookies. Zou een mooie stunt zijn als hij blijft maar ik reken er niet op. Hij is gewoon echt buitencategorie.
Hopelijk zo weinig mogelijk uitgaande transfers. Inkomend blijf ik Rodriguez wel interessante speler vinden. Als er keeper vertrekt Nordin Bakker ophalen uit Almere.
Na gisteren zeg ik Sandler als backup optie terughalen en dan Sano ook meteen meenemen.
Albert Gronbaek zou ik graag op middenveld toevoegen speelt nu bij Bodo in Noorwegen.
En in mijn hoofd zou Sutalo bij ons wel eens perfect kunnen passen. Leuk voor Luka ook.
VI meldt dat Minteh volgend jaar ook nog Feyenoorder is. Gaat mee op trainingscomplex met Newcastle en sluit daarna bij Feyenoord aan?
Waarom zou hij dan meegaan op trainingscomplex?
Omdat Newcastle real life aan het werk wilt zijn blijkbaar.
De selectie zo veel mogelijk in tact houden is essentieel, maar heeft Feyenoord Te Kloese, Slot en zijn staf al voor meerdere jaren vastgelegd? Dat is ten minste net zo belangrijk.
Hele logische teksten. Je praat de waarde van de spelers nog wat verder omhoog. Maar of het realistisch is dat de toppers blijven, is vers 2...
Natuurlijk willen bepaalde spelers het koesteren, maar wij gaan nooit de salarissen kunnen bieden die ze in Italië, Duitsland, Engeland en Spanje wel kunnen bieden. Als je dat wel gaat doen krijg je gigantische problemen met je salarishuishouding (zoals Ajax ook heeft gekend). Gewoon een aantal spelers verkopen (Gimenez, Hancko, Geertruida) en van dat geld een aantal gerichte aankopen gaan doen.
Hopelijk dit seizoen wel de selectie op tijd in orde. Vorig jaar de eerste paar wedstrijden in de competitie verknalt doordat de selectie niet op orde was.

En uiteindelijk bleken alle last minute aanwinsten ook nog eens geen enkele meerwaarde te hebben.
EK afwachten kan waardes wel verhogen, als spelers het goed doen.
Jaa, Hancko gaat het goed doen, verwacht ik
@FeyenoordTM mocht Santi daadwerkelijk verkocht worden, wat voor bedrag denk je dat we dan kunnen verwachten?
Hangt helemaal van het kaliber club af wat zich concreet gaat melden
Vanaf 1-9-24 kan DTK wel op vakantie
Haha hij gaat gewoon op vakantie wanneer hij zelf wil. En als dat zijn werk niet belemmerd, geef ik hem groot gelijk