dennis-te-kloese

Nieuws

Te Kloese: "We gaan ervan uit dat Slot ook volgend jaar bij ons trainer is"

Stan

Na het kampioenschap van vorig seizoen legde Feyenoord zondag beslag op de KNVB Beker. Het is voor zowel Arne Slot als Dennis te Kloese alweer de tweede prijs met de Rotterdammers. In gesprek met ESPN gaat de technisch en algemeen directeur voor de huldiging in op de bekerwinst en de succestrainer.  

Voor Feyenoord is het alweer de tweede achtereenvolgende prijs, maar dat moet volgens Te Kloese niet gewoon gaan voelen. "Dat went nooit. Ik denk ook dat je van het moment moet genieten. Het is heel bijzonder moet ik zeggen. Om dat met zoveel mensen te kunnen delen is een mooi moment, dat zeker. Het went niet, maar smaakt natuurlijk wel naar meer."

Arne Slot gaf na de bekerwinst aan dat het slagen van het seizoen niet hangt of staat met de bekerwinst. De directeur van Feyenoord snapt die woordne wel. "Daarbij kan ik me wel een beetje aansluiten bij de woorden van Arne van gisteren. Aan de andere kant, als we de tweede plek volledig kunnen veiligstellen hebben we deelname aan de Champions League met het nieuwe format, dan is dat heel bijzonder voor ons. Ook historisch gezien is het bijzonder om twee keer daaraan mee te mogen doen. Nu met de bekerwinst zijn we erg trots op het seizoen."

Slot
Te Kloese weet dat er deze zomer weer genoeg clubs zullen zijn die interesse hebben in de diensten van Arne Slot. "Ik vind het heel logisch dat hij er zo goed opstaat. Dat is heel bijzonder hoe hij zichzelf gemanifesteerd heeft in de afgelopen jaren en Feyenoord echt een gezicht heeft gegeven. Aan de andere kant hebben we er vorig jaar op ingespeeld door zijn contract te verlengen. Ik moet eerlijk zeggen dat we ervan uitgaan dat hij ook volgend jaar bij ons trainer is."

In De Kuip zijn ze dan ook niet bang dat clubs zich binnenkort zullen melden voor de trainer. "Die situatie hebben we al een keertje eerder meegemaakt. Daarop hebben we ingespeeld door zijn contract te verlengen. Iedereen weet ook wel dat daarin geen ruimte is op zomaar weg te gaan. Dus wij zullen ook onze eigen belangen goed verzorgen."

Delen

Reacties

Ok, Kees Pijl, kennelijk kan ik niet meer op jouw laatste post reageren, - dus jij hebt besloten dat jij eigenhandig een einde maakt aan deze onzin. Jammer kerel, ik reageer wanneer ik dat wil, al vind ik het vooruitzicht dat onze pennenstrijd nu wellicht iets meer lezers (1 of 2) trekt, niet iets om naar uit te zien. Je bent nu op een niveau bezig waar ik me verder niet meer druk om ga maken. Ik ben absoluut niet geïnteresseerd in al dat gerationaliseer van jou; klinkt gewichtig, maar ik beleef Feyenoord meer met mijn hart dan met jouw ‘wetenschappelijk’ onderbouwde gewauwel. Over Te Kloese ga ik hier niet de informatie neerpennen waarom hij de functie van TD en AD combineert. Zoek dat zelf maar op. Verder al die “argumenten” van jou zijn uiterst interessant, - maar niet heus. Lees jouw 1e reactie nog eens over. Mijn hele punt heb jij helemaal niet begrepen beste man. Ook heb jij niet begrepen dat ik uiterst enthousiast en gelukkig ben met het Feyenoord van Slot en Te Kloese, en dat ik geen enkele behoefte heb aan jouw relativeren in deze.
Heb ondertussen ook al geleerd niet met dit heerschap in 'discussie' te gaan. Er valt gewoon niet mee te praten. Hij wil alleen maar laten zien hoeveel 'verstand' hij ervan heeft met ellenlange posts die totaal geen inhoudelijke reactie zijn op punten die jij, dan wel ik, aandragen. Mijn advies is dan ook gewoon negeren. Zijn hier op deze site helaas een aantal mensen die alleen maar reageren om de aandacht en om reacties uit te lokken. Zal nu ook wel weer een reactie van hem krijgen en zal vast vertellen er niet op te gaan reageren. Zal hij dan wel weer interpreteren als dat hij zijn gelijk heeft gehaald, maar dat interesseert me dus geen reet wat hij zegt.
Om de discussie over de positie en rol van DtK te beslechten:

Wat is een sterkere organisatiestructuur?

PSV met Brands als algemeen directeur met ervaring als TD en Ernie Steward als TD.

Feyenoord met DtK als algemeen directeur en TD.

PSV heeft 2 ervaren managers voor de twee rollen en wij 1. Zij kunnen daardoor sneller en meer gedaan krijgen.
Alles zal anders worden als Liverpool zich meldt in de zomer. Mijn zorg zit vooral op een geschikte vervanger en nog meer op de beschikbaarheid daarvan.
Slot gaat 70% kans weg op basis van zijn interviews gisteren.
Haha Slot werd ook meteen als presentator gebruikt
Ok, op naar volgend seizoen! Ik ga er dus vooralsnog met Don Dennis vanuit dat een toptransfer (zo zul je het moeten bekijken!) van SuperSlot komende transferperiode bijna uitgesloten is. Tenzij: waanzinnig veel geld, de ideale club, enzovoort. Timon is een uiterst betrouwbare lijnkeeper, die weinig last lijkt te hebben van spanningen, maar wat hem voor Slotvoetbal een topkeeper maakt is dat hij met ruimtes achter onze verdediging bij hoog druk zetten, gewoon de 3e centrale man is. Een unieke eigenschap voor een doelman.
Persoonlijk denk ik dat Ueda, Ivanusec en Zerrouki veel, en dan bedoel ik echt veel beter kunnen dan zij tot nu toe hebben laten zien. Ze hebben tijd nodig gehad, dat kun je tegenwoordig in Rotterdam gewoon niet meer onderschatten, en moeten volgend jaar meer vertrouwen hebben en krijgen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen serieuze concurrentie van hoge(re) kwaliteit moet zijn. Er gaan op zeker spelers vertrekken, maar hoeveel en wie is nog de vraag. Het komende EK kan de boel natuurlijk ook nog eens helemaal overhoop halen. Hoe dan ook: geld zal ons minste probleem zijn de komende zomer. Onze vrienden uit amsterdam hebben laten zien hoe het niet moet. Bewezen sub/toppers, kosten niet alleen heel veel geld, ze kunnen ook je hele salarishuishouding naar een niveau trekken, dat je gewoon niet moet willen als Nederlandse club. Bij ajax is alles in de soep gedraaid omdat ze 1x de halve finale van de C.L. haalden. Eén keer een halve finale! Vervolgens, geheel volgens het DNA van die club, kende de kretologie geen grenzen meer: Nederland was te klein geworden, men richtte zich op de top van Europa; ze waren het Bayern van Nederland, enz. etc. Daarom denk ik dat Te Kloese een verstandige beslissing heeft genomen om nu al uit te dragen dat 10 miljoen per aankoop de uiterste grens zal zijn. Dan lijken mij de salarissen voor eigen spelers ook nog redelijk te managen, zeker voor een topmanager als Dennis te Kloese.
Opmerkelijk die verwijzing naar Ajax waarmee je je ronkende tekst afsluit. Want je vergoelijken van de weinig overtuigende prestaties van Ivanusec, Ueda en Zerrouki met het argument dat ze tijd nodig hebben gehad en met name de toevoeging "dat kun je in Rotterdam tegenwoordig niet onderschatten", lijkt wel heel erg op de Ajax-arrogantie tijdens de succesperiodes in de Arena. Dan had men er daar ook een handje van om het eigen voetbal een goddelijke status toe te dichten die voor normale stervelingen niet was weggelegd. Dat is nou net het gedrag dat niet past bij een stad en een club 'zonder kapsones'. Graag niet alleen laten horen dat 'we' uit Rotterdam komen maar ook laten zien. Zelfbewieroking daar doen we dus niet aan.
Ajax-arrogantie? Zelfbewieroking? Kritiek interesseert me niet veel, dus ook die van jou niet. Alleen vind ik het merkwaardig hoe jij reageert op een constatering die iedereen in Nederland ook heeft waar genomen. Europa zal ik niet eens noemen, want dat zal jou dan ook wel niet bevallen. Ik ben gewoon blij en trots op mijn club! En over Zerrouki, Ueda en Ivanusec spreek ik je in de toekomst nog .
Als je toch niet inhoudelijk reageert, reageer dan helemaal niet. Nu reageer je wel met wat persoonlijke gemeenplaatsen, terwijl je zegt dat kritiek je niet interesseert. Op zijn zachtst gezegd is dat een tikkie tegenstrijdig, Las mij iets helemaal niet interesseert, negeer ik het. Jij geeft er dan juist aandacht aan, opmerkelijk.
Je hoeft me in de toekomst ook niet te spreken over vernoemde spelers, want als ze in die toekomst goed gaan presteren dan hebben ze dat nog steeds in hun eerste seizoen niet gedaan en dat is voor 4 van de 4 á 5 duurste aankopen in de Feyenoord-geschiedenis een magere conclusie. Zoals resultaten uit het verleden niks zeggen over de toekomst, zo zeggen toekomstige prestaties niks over het verleden.
Kees Pijl: Jij voelt je wel heel erg bevoegd en geroepen om andermans meningen te beoordelen, en vervolgens schroom jij ook niet om die andere meningen te veroordelen. En omdat jij zo je best doet om mij, om wat voor reden dan ook, het zwijgen op te leggen, doe ik dat dus uiteraard niet. Er is nog een andere mogelijkheid: je hebt er geen reet van begrepen, en daarom kom ik er ‘ter lering ende vermaak’ nog in het kort op terug. Ajax is naar mijn mening gewoon het meest relevante voorbeeld. Timber werd ook pas echt goed na 1 jaar wennen in Rotterdam. Ivenusec heeft zelf gezegd dat er in Rotterdam heel andere dingen van hem gevraagd worden dan hij gewend was. Nog een tip: verdiep je eens in de carrière van Ueda. Van een enthousiaste reactie heb jij van meet af aan iets persoonlijks gemaakt. En terwijl jij allerlei verwijzingen en verbanden opnoemt, die er niet zijn, ga jij mij wel even voorschrijven dat ik alleen onder jouw voorwaarden op jou mag reageren. Jij bepaalt ook niet waar ik in de toekomst al dan niet over mag schrijven. En ga nu geen spijkers op laag water presenteren. Ik wens je alvast een gelukkig nieuw jaar.
Wat een flauwe kul reactie. Ik leg niemand het zwijgen op, ik wijs alleen op een opvallende tegenstrijdigheid in wat je beweert. Dat jij dat dan in je afsluiting spijkers op laag water zoeken noemt, moet je zelf weten. Maar het feit dat je dat schrijft zonder inhoudelijk te reageren op de conclusie waar je dat over schrijft, is typerend en een herhaling van zetten.
Je betoog over Timber die idd in zijn tweede seizoen veel beter presteert dan in zijn eerste, is misschien ter vermaak, al zie ik er de lol niet van in maar zeker niet ter lering, want dat is het/mijn punt niet. Mijn/het punt is dat Zerrouki, Ivanušec en Ueda als allerduurste aankopen in hun eerste seizoen niet voldoen, dat ze dat in hun tweede seizoen wel gaan doen, sluit ik helemaal niet uit, maar dat verandert niets aan dat eerste seizoen. En dat is het pont dat ik enige dagen terug maakte. Als het vandaag regent en morgen mooi weer is, is het niet met terugwerkende kracht vandaag ook mooi weer geweest.
Kortom onterechte verwijten en weer het zelfde slappe verhaal, waarmee je niet inhoudelijk reageert. Ik vermoed dat het je ook helemaal niet om de inhoud gaat maar om het feit dat er een kritische kanttekening wordt geplaatst bij jouw superheld Te Kloese. Uit het gebruik van de term 'Don Dennis' blijkt dat je van hem
een soort stripheld hebt gemaakt die boven alle kritiek verheven is. Van mij mag je, maar het slaat nergens op. Te Kloese lijkt het idd heel aardig te doen, niet meer maar ook niet minder. Maar de man stapte in januari 22 in een rijdende trein en is eerder deelgenoot aan de huidige voorspoed dan dat hij er een fundamentele bijdrage aan heeft geleverd. De architect, aannemer en uitvoerder van het succes is Arne Slot en met hem zijn staf. Vervang Te Kloese door een ander goed ingevoerde TD en het zou met Feyenoord net zo goed zijn gegaan als het nu gaat. Dat is geen kritiek, Te Kloese is niet eerder aan gesteld maar het is wel een relativering voor de idolatrie die jij erop na houdt. Of de keuze om de functies van AD en TD te combineren bij één persoon een verstandige keuze is, moet nog blijken. Ik heb er mijn twijfels over maar zoiets blijkt altijd pas op langere termijn en hopelijk zij mij zorgen daarover onterecht.
Het is logisch dat Te Kloese aangeeft te verwachten dat Slot aankomend seizoen zeer waarschijnlijk nog trainer is bij Feyenoord. Als hij hier twijfel zaait over het aanblijven als trainer van Arne slot voor Feyenoord, dan bezorgt hij zichzelf een enormmmm drukke transfer zomer. Bedenk ook goed hoeveel spelers er naar de club willen komen en bij de club willen blijven, vooral voor en door deze trainer. Slot weg, betekent: minimaal 5 spelers weg en een hoop minder die er direct in geloven goed te doen aan een stap naar Feyenoord.

Slot is een zeer gewilde trainer en er zijn veel grote clubs die zonder een vervanger voor hun huidige trainer zitten, terwijl er overal trainers weggaan. De kans is dus gewoon aannemelijk dat Slot wel wat aanbiedingen krijgt en/of al heeft ontvangen. Hij zal niet gratis weg kunnen, dat niet. Eens zien hoe het gaat lopen
Slot van buitengewone kwaliteit. Die is eigenlijk niet te behouden. Zou een stunt zijn maar reken er maar niet op.
Dat zou het beste nieuws zijn van de zpmer-window 🤩
We hebben dan wel geen technisch directeur en of dit nu goed is of niet. Maar het management lijkt het wel allemaal op orde te hebben.

Op naar volgend seizoen!
Precies!
Zo’n TD is ook maar gewoon een kwestie van anders organiseren.
Dat is een manier van er naar kijken maar mijn voorkeur blijft toch dat op het hoogste uitvoerend niveau (de directie) er een TD is die het voetbalbeleid voert in overleg met een Financieel Directeur (wat is er op dat vlak mogelijk) en een Algemeen Directeur die op zijn minst meekijkt en -denkt of de te maken keuzes (binnen die mogelijkheden) ook de meest logische / wenselijke zijn. Een verantwoorde spreiding van macht en invloed zeg maar.
Het gaat sportief nu prima maar feit blijft dat dit seizoen de 3 duurste aankopen van de afgelopen zomer (Ueda, Ivanusec en Zerrouki) op zijn zachtst gezegd niet erg overtuigend zijn geweest. Als ik dan nu lees dat Feyenoord deze zomer meer geld kan/wil/gaat uitgeven en ik zie dat die verantwoordelijkheden niet iets zorgvuldiger gespreid zijn en ik ook niet echt een sprankje zelfkritiek bespeur of de tot nu toe (!) nog niet denderende prestaties van de duurste aankopen dan heb ik toch enige twijfel.
N.B. De perikelen rond het stadion van de afgelopen week laten nog maar weer eens zien dat er genoeg te doen is voor een Algemeen Directeur om de primaire verantwoordelijkheid voor het spelersbeleid aan een 'zelfstandige' technisch directeur over te laten.
Dat je de aankopen en de aankoopsommen niet sterk vond is jouw mening uiteraard. Ik zie dat echter anders.
Daarbij kun je heel goed deelthema’s lager in de organisatie door anderen laten doen. DtK doet heus alles niet in zijn eentje. Een plattere organisatie met deelmandaten voor anderen vind ik juist veel wendbaarder dan een top met allemaal directieleden.
Klinkt heel stoer 'deelmandaten' maar dat is een term uit het vermogensbeheer en heeft in de organisatiekunde geen enkele betekenis. En een deelthema is een 'klein' onderwerp dat aandacht krijgt in de behandeling van een groter onderwerp waar het deel vanuit maakt of mee samenhangt. Beetje flauw misschien om het nu over je woordkeus te hebben, maar de vaagheid van je formulering, zegt volgens mij iets over de vrijblijvendheid van je ideeën.
Ja, natuurlijk kunnen taken en verantwoordelijkheden zoals dat heet 'gedelegeerd' worden, i.c. belegd bij ondergeschikten en daar is in aanleg ook weinig op tegen. Maar wat zeker wel een waardevol inzicht in de organisatiekunde is, is dat als je taken te veel verdeeld (delegeert) je de bijbehorende verantwoordelijkheden versnippert en er een situatie ontstaat waarin niemand echt verantwoordelijk is. Ik zeg niet dat dat nu gebeurt bij Feyenoord maar wel dat het risico daarop aanzienlijke groter geworden is door de keuze van de RvC om de vacature Arnesen niet één op één in te vullen.
Het feit dat de scoutingsstaf die Arnesen had samengesteld (te laat overigens maar dat is een ander verhaal) al weer grotendeels is ontmanteld maakt me er niet geruster op als het gaat om het maken van de juiste/beste keuzes. Een voorbeeld: Aursnes en Wieffer hebben samen ongeveer 15% gekost van de transfersom van Zerrouki en hebben beide veel beter gepresteerd.
Dat brengt me je openingszin, die ook wat aan de vage kant is. Wat niet sterke aankoopsommen zijn, weet ik überhaupt niet dus zal ik ze ook nooit die kwalificatie geven. Ik constateer alleen dat de drie duurste aankopen van vorig jaar zomer de minste indruk hebben gemaakt in dit seizoen. Dat lijkt mij veel meer de constatering van en feit dan een mening overigens. Wellicht dat alle drie de spelers zich komend seizoen nog spectaculair gaan ontwikkelen, maar als dat onverhoopt (!) niet gebeurd hebben we drie Lazovicjes in één zomer gehaald.
En dan ga je ook nog helemaal voorbij aan de misschien wel meest belangrijke reden om bedenken te hebben bij de dubbelfunctie van Te Kloese: Er is voor een Algemeen Directeur genoeg te doen om het voetbalbeleid aan een volwaardige Technisch Directeur over te laten. Jelle Goes is inmiddels vertrouwd met en binnen de organisatie en kan zo in die rol aan de slag.
Tja, dat is een kwestie van woorden waar ik naar zocht. Er zijn zat ingewikkelde bedrijven die tegenwoordig niet door een brede top worden aangestuurd. Zo werkte ik jaren in een gigantische zorginstelling met 24 verpleeghuislocaties. Bestuur: twee leden raad van bestuur en drie locatiemanagers. Plat en dus de verantwoordelijkheden lager leggen werkt heel goed dankzij korte lijntjes.
Sprak jij er vorig jaar ook over dat Timber voor veel te veel geld was aangetrokken?
Nee. En ik sluit ook helemaal niet uit dat de drie genoemde spelers die dit seizoen geen waar voor hun geld hebben gegeven dat volgend jaar alsnog gaan doen. Je blijft wat dat betreft met overbodige suggesties om de feiten heen praten, meneer Aart. Van spelers die voor dergelijke bedragen door Feyenoord gehaald worden, had meer verwacht mogen worden ook in hun eerste seizoen. En die conclusie wint aan kracht als je kijkt naar de afkoopsommen voor bv Aursnes en Wieffer, die beide voor iets meer dan €600.000 zijn aangetrokken.
Dat de club werd verrast door de nieuwe ontwikkelingen rond het stadion laat eerder zien dat het management niet alles op orde heeft. Dat de Stadion NV uiteindelijk zelf een beslissing neemt is één ding, maar dat de BVO door die beslissing verrast wordt, is een ander en niet erg geruststellend.
Dat zou me toch het beste nieuws lijken op 'transfer'gebied.