yv202424yv202424a9c02585

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman: "Ik kan beloven dat ik er alles aan doe om hier weer te staan voor die fans"

Stan

Quilindschy Hartman kon door zijn ernstige blessure geen rol spelen in de gewonnen bekereindstrijd tegen N.E.C. De fanatieke verdediger vierde het feestje zeker mee, maar weet ook dat hem een lange herstelperiode staat te wachten. Na de wedstrijd vertelt hij erover bij ESPN.

Ondanks dat Hartman niet in het veld stond tijdens de bekerfinale, voelt het voor hem alsnog een beetje als zijn beker. "Ik ben blij dat we weer een prijs hebben gewonnen. Ondanks dat ik er niet bij kon zijn heb ik natuurlijk wel bekerwedstrijden gespeeld dit seizoen en voelt het toch wel als een prijs die ik bij kan schrijven in mijn carrière. Het is wel anders natuurlijk. Als je echt meespeelt dan voelt het toch net wat anders. Maar goed, ik heb wel belangrijke wedstrijden gespeeld tegen bijvoorbeeld PSV en AZ in de beker. Dus ik heb zeker mijn aandeel gehad. Maar ik had zeker gehoopt dat het meer was geweest."

Vanaf de tribune beleefde de vleugelverdediger de wedstrijd ook heel anders dan normaal. "Het was heel spannend. Normaal op het veld heb ik niet zoveel spanning, maar hier is het toch nog wel moeilijker om jezelf rustiger te houden. Vooral bij die rode van Minteh en een paar kleine kansen voor N.E.C. Toen kneep ik ‘m wel even. Uiteindelijk gelukkig gewonnen."

Blessure
Voor Hartman was de blessure die hij enkele weken geleden opliep een heel harde klap. "Ik zat de eerste twee, drie dagen wel echt heel slecht. Voor mij een nachtmerrie die is uitgekomen. Daar had ik het wel heel moeilijk mee. Er zijn veel dingen die voor mij hierdoor even in de wacht worden gezet. Waaronder een EK, waar ik denk ik een goede kans had om te spelen. En ook een eventuele transfer, waar ik eerlijk gezegd ook heel erg voor open stond en waar ook een grote kans toe was dat dat zou gebeuren."

Inmiddels is de knop om bij de sympathieke Feyenoorder. "Ik baal daar heel erg van, maar nu ben ik wel weer op het punt dat ik het heb geaccepteerd en dat ik weer vooruitkijk. Ik mag hier nog een jaar blijven en dat is ook zeker geen straf. De vorige keer heb ik een tegenslag gehad en ben ik teruggekomen bij een kampioenschap, dus ik kijk eigenlijk alleen maar vooruit naar volgend jaar mei."

Over de precieze ernst van zijn blessure kan Hartman niet zo heel veel kwijt. "Ik word geopereerd, het is een vervelende blessure. Mensen zullen zelf ook wel begrijpen, dat als ik er maandenlang uit ga liggen, wat ik heb. Ik wil ook niet per se zeggen wat het precies is, omdat het ook in de toekomst niet per se in mijn voordeel is als ik dat gebruik."

Wel doet de linksback een belofte: "Ik wil gewoon zo goed en zo sterk mogelijk terugkomen. Ik moet zeggen dat ik daar nu goed mee bezig ben. Ik kan iedereen beloven dat ik er echt alles aan zal doen om hier weer te staan voor die fans. Ik heb zoveel lieve berichten gehad, een stapel kaarten mogen ontvangen. Bij hoe de club mij heeft geholpen tot nu toe heb ik heel erg het gevoel dat ik ze moet terugbetalen. Ik kan beloven dat ik dat ga doen."

Delen

Reacties

Jij komt nog een keer, dubbel zo hart terug man.
Terugbetalen = verlengen? Zou mooi zijn🔴⚪️⚫️