yv2024421yv2024421a1c02239

VK Sportphoto

Nieuws

"Hij laat kansen er minder gevaarlijk uitzien dan ze in werkelijkheid waren"

Stan

Een volle en kolkende Kuip vol Feyenoord- én N.E.C.-supporters, zag gisteren hoe de Rotterdammers door een 1-0 overwinning de beker wonnen. Ook Willem van Hanegem was van de partij en gaf in het Algemeen Dagblad zijn mening over de finale. 

Van Hanegem was zondag niet onder de indruk van de ploeg van Arne Slot. "Ik vond Feyenoord en N.E.C. gelijkwaardig en dat is uiteraard meer een compliment voor de club uit Nijmegen dan voor Feyenoord. N.E.C. had op voorsprong kunnen komen en als in de slotfase de gelijkmaker wél was gevallen, dan had ik het nog weleens willen zien. N.E.C. won zeker voor rust vrijwel alle duels. En Sylla Sow had de 1-1 op zijn schoen in de slotfase."

"Toen was Timon Wellenreuther wel een keer geklopt en dat was al heel wat", gaat De Kromme verder over de Duitse doelman van Feyenoord, die wederom een uitstekende pot keepte tegen de Nijmegenaren. "Die jongen is ontzettend goed, maar hij lijkt heel wat kansen er ook minder gevaarlijk uit te laten zien dan ze in werkelijkheid waren. Die redding op de kopbal van Youri Baas was echt een ontzettend belangrijk moment, want met 0-1 had N.E.C. misschien vleugels gekregen. Dat kregen ze toch al een beetje en dat kwam ook door de geweldige sfeer in de Kuip."

Het Feyenoord-icoon was er zelf bij tijdens de bekerfinale. "Ik zat ook in de Kuip en ik genoot dus van Wellenreuther. Hij zal vertrekken als hij niet als eerste keeper kan blijven, vrees ik. De clubs zullen in de rij staan voor hem. En van Dávid Hancko werd ik ook vrolijk. Natuurlijk ging Quinten Timber na rust voorop in de strijd, maar dat mag je ook wel verwachten. Ik vond alle complimenten aan zijn adres een beetje overdreven. Hij gaf alles, maar dat hoort ook."

Van Hanegem heeft na zondag ook nog een transfertip voor zijn club. "Als ik Feyenoord was, zou ik er nog eens over nadenken om Philippe Sandler terug te halen. Hij was voor mij de beste speler op het veld. Zo rustig, stevig in de duels, altijd op zoek naar de voetballende oplossing. En nu veel fitter dan voorheen. Sandler kan de Nederlandse top volgens mij moeiteloos aan. Ik weet dat hij al bij Feyenoord onder contract heeft gestaan, maar toen was hij zelden fit."

Nog even komt hij terug op N.E.C., voor wie het verlies in de bekerfinale nog even na zal dreunen. "De beker, ik heb al vaker gezegd dat ik er zelf als trainer en speler nooit zo mee bezig was. Maar als je niet wint, is dat waarschijnlijk toch een pijnlijke ervaring. Feyenoord wist al snel dat de titel niet geprolongeerd zou worden. Dan maakt bekerwinst niet meteen alles goed, maar als je alles bij elkaar optelt, met de tweede plek en een ticket voor de Champions League, is het seizoen zeker niet mislukt."

Delen

Reacties

Sandler was idd 1 van de beste op het veld. Als die gewoon fit is en ritme heeft, dan is hij zeker bruikbaar bij ons. Ze hadden het bij Feyenoord gewoon goed gezien, maar z'n fysieke gesteldheid gooide roet in het eten toen. Het was logisch, dat Feyenoord toen z'n handen niet wilde branden aan hem, want hij was toen toch een klein risico geval. Het kan zijn dat het nu tijd is, om het te heroverwegen.