stengs twente

VK Sportphoto

Nieuws

FC Twente - Feyenoord • 2 - 1 [FT]

Ference

In speelronde 10 van de eredivisie stond Feyenoord een ware kraker te wachten in Enschede. Helaas voor de Rotterdammers liepen zij averij op in strijd om handhaving van de titel. Al vroeg in de wedstrijd kwam Twente op 1-0 via Ugalde. In de 78'ste minuut verdubbelde Van Wolfswinkel de voorsprong. De aansluitingstreffer van Geertruida in de 86'ste minuut bleek te laat te komen. Hierdoor staat Feyenoord op 7 verliespunten dit eredivisieseizoen. FC Twente 2 - 1 Feyenoord [FT]:

10' 1-0 Ugalde

78' 2-0 Van Wolfswinkel

86' 2-1 Geertruida

 

(Vermoedelijke) Opstelling FC Twente: Unnerstall; Sampsted, Hilgers (83' Van Hoorenbeeck), Propper (C), Regeer (29' Smal); Rots, Kjølo, Steijn (66' Eiting), Sadilek, Vlap (66' Van Wolfswinkel); Ugalde (83' Van Bergen). 

Wissels: Tyton, El Maach, Mesbahi, Van Hoorenbeeck, Smal, Besselink, Eiting, Taha, Van Bergen, Van Wolfswinkel.

(Vermoedelijke) Opstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop (46' Jahanbakhsh), Geertruida (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki (70' Ueda), Timber (80' Dilrosun); Stengs (60' Lingr), Gimenez, Paixão (46' Ivanušec).

Wissels: Wellenreuther, Lamprou, Beelen, Lopez, Milambo, Van den Belt, Lingr, Dilrosun, Jahanbakhsh, Ivanušec, Ueda. 

Scheidsrechter: Dennis Higler

 

Feyenoord, Feyenoord, wat gaan we doen vandaag? Wat denk jij dat de einduitslag wordt van de topper in Enschede? Laat het weten in de reacties!

Delen

Reacties

hebben we dan tegen Twente gevoetbald ik dacht dat het tegen FC Hilger was wat een *** elftal
Zo zie je maar. Zo rustig beginnen is echt funeast. Je kan niet even lekker "achterover" leunen met het diee dat het allemala wel goed komt. En dan willen ze Gimenez weg doen deze winter? Nou, zo zie je maar dat je dat NOOIT deze winter moet doen. Natuurlijk, we doen het met het hele team, maar Gimenez is wel een heel belangrijk pion in deze. Maar ook mét Gimenez kan je een keer verliezen, laat staan als je je bedenkt als je straks zónder Gimenez speelt.

Dit team moet ondanks het verlies het hele seizoen gewoon bij elkaar blijven.
De afgelopen 10 seizoenen had de kampioen aan gemiddeld 83 punten genoeg. Twee keer had de kampioen 88 punten: Ajax in 2020/2021 en PSV in 2014/2015. In het uiterste geval verzameld de kampioen dit jaar weer 88 punten. Dat zou betekenen dat we nog maar 7 punten mogen morsen om kampioen te worden. Als de kampioen het dit jaar gemiddeld doet - met 83 punten dus - mag Feyenoord nog 12 punten morsen.

Lijkt me in beide gevallen voor dit Feyenoord best haalbaar, gezien de opmerkelijke nivellering in kwaliteit van álle clubs onder de top 4. Want als plek 5 t/m 9 wordt ingevuld door respectievelijk Go Ahead, Sparta, Excelsior en PEC, gaat het kwa niveau natuurlijk helemaal nergens meer over. Dat op zichzelf is een ontwikkeling waar ik me meer zorgen om maak trouwens.. 😅
Twente was gewoon een stuk beter, vooral eerste helft.

Heeft iedereen alvast een voorproefje van hoe het volgende seizoen gaat zijn elke week als Slot en 5 spelers weg zijn.
Het is jammer, iedereen ziet dat die goal van
Wolfswinkel natuurlijk niet oké was nooit een doelpunt! Maar laten we voorop stellen heel veel concurrentie gaat hier punten laten liggen!
Dat maakt niets uit. Feyenoord moet gewoon goed zijn .Als ze dat vandaag waren geweest , hadden ze de wedstrijd gewonnen . Nooit uitgaan van anderen ,zelf presteren.Ze waren vandaag heel matig . Onderschatting ? .Als we van Lazio winnen is Twente toch een makkie voor ons.Tegen beter weten in blijkt.
Ik vond het een zuiver doelpunt hoor!
Weer even met beide beentjes op de grond. . Je kunt niet altijd zweven zoals voorheen. Rustig beginnen kun je je echt niet permiteren.
Ah nog iemand die dat denkt. En wéér geen titelprolongatie, dat kan je onderhand wel vergeten.
Dit is een treurige middag zo. Het is absoluut noodzakelijk dat die voorsprong van PSV nog minstens een paar punten slinkt voor de winterstop. Als ze dan nog steeds 7 punten (of meer) voorsprong hebben dan kun je prolongatie vergeten.
Hoezo? Als je het gebrek aan kracht van de meeste Eredivisieteams ziet dan is er niet veel kans om een gat van 7 punten in te halen na de winterstop. Dat gat zal echt nog kleiner moeten worden voor januari. Daar is zeker nog goede kans toe aangezien PSV voor de winterstop nog naar Feyenoord, AZ en Twente toe moet. Maar als daarna het gat niet kleiner is geworden, dan wordt het kampioenschap een moeilijke zaak. Feyenoord kan zich voorlopig in ieder geval geen puntverlies veroorloven.
Volg jij de voetbalsport pas sinds kort ofzo?
Ik heb gekkere dingen zien gebeuren dan een achterstand van 7 punten goedmaken in 1 seizoenshelft.
Pas 40 jaar ofzo. Er zijn inderdaad gekkere dingen gebeurt. Dus het is niet onmogelijk. Maar de verschillen in de Eredivisie zijn dit seizoen wel erg groot zoals je toch wel hebt gezien. Er zijn veel ronduit zwakke ploegen en er lijken gewoon niet zoveel bananenschillen te zijn waarover de paar sterke ploegen dit seizoen kunnen uitglijden. Nogmaals: PSV heeft voor de winterstop nog een paar moeilijke uitwedstrijden. Ze moeten daar punten laten liggen en Feyenoord moet de lijn van de afgelopen weken weer oppakken. Dan ziet de wereld er weer anders uit. Maar als het verschil niet kleiner wordt voor de winterstop zie ik het wel een beetje somber in inderdaad. Jij mag er anders over denken.
Na 40 jaar nog niet weten dat je niet te snel conclusies moet trekken.
Stop jij maar met kijken dan.
Andere mensen mogen een andere mening hebben dan jij en in mijn geval motiveer ik die ook. Met meningen die afwijken van de jouwe heb je blijkbaar moeite. Jammer.
Ik respecteer elke mening die ergens op slaat.
Ben ik wel met je eens. Gat mag voor de winterstop in ieder geval niet groter worden. Gelukkig biedt plek twee ook een heerlijke zak met geld op.
Klopt. Het is fijn dat je nu twee rechtstreekse CL plaatsen hebt terwijl Ajax op plek 18 staat 😂Maar met dit team moet Feyenoord serieus voor de titel kunnen meedoen. Uit tegen Twente kun je verliezen, maar vooral het gelijkspel tegen Fortuna is wel pijnlijk. Maar goed, PSV blijft defensief wel kwetsbaar dus hopelijk staat het er met kerst weer wat gunstiger voor gezien hun programma.
Ontzettend jammer dat we vanmiddag verloren hebben! Maar je moet natuurlijk wel 90 minuten met hoge intensiteit willen spelen en dus soms ook pijn lijden om te winnen!
Feyenoord wilde rustig beginnen hetgeen je je niet bij iedere tegenstander kunt permitteren. Vandaag heeft twente ons weer wakker geschud. Je kan niet iedere wedstrijd als een diesel starten. Dat is wat slot er wat mij betreft nog in moet zien te krijgen bij die gasten. Jammer dat minteh er niet bij is want die gaat vanaf de eerste seconde. Lingr is ook een jongen die de energie kan brengen vanaf minuut 1. Misschien ook een les voor slot na de volgende europese wedstrijd. Je kan dan gerust met 2 of 3 bankzitters starten die fris en zijn en vooral ook gewoon de energie hebben
Ik moest erg aan de wtitte pakjes wennen. Telkens zag ik Twente-spelers voor Feyenoorders aan…
Wat een slechte wedstrijd en wat is die Pröpper weer gematst door de scheids
Nou nou zeg....................

Twee smaken strijden in mijn mond. Zuur en bitter. Wat is dit vreselijk balen. En het zal een lange rit terug zijn naar Rotterdam. Het oogde echt niet goed vandaag. Jammer want ik had best goede hoop op een overwinning vandaag.

Er zullen best factoren zijn waarom het niet liep vandaag. Zware wedstrijd tegen Lazio? Twente heeft een goed plan bedacht tegen ons? Want eerlijk, we kwamen er vandaag niet echt aan te pas. Slordig en nerveus. Met name in de beginfase.

Maar na het eindsignaal kreeg ik een brainwave. Wij zijn de afgelopen paar jaar verwend geraakt. En niet meer gewend om een pak slaag te krijgen. Dat gevoel heeft twee kanten. Ja ook ik ga graag mee in de magie van dit Feyenoord. Zo heerlijk om na talloze jaren weer eens de bovenliggende partij te zijn. Steeds met een strakke plasser te genieten van al het moois wat dit team ons laat zien.

Maar daarin schuilt gelijk het grootste nadeel. We zijn dus ook minder in staat om de pijn van een nederlaag te accepteren. Hetgeen een jaar of vier/vijf geleden vaker voorkwam. Met andere woorden is het eelt op onze zielen wat minder geworden sinds Arne en zijn staf hier zijn.

Ik merk het aan mezelf dat ik hier echt doodziek van ben. Zieker dan 4 jaar geleden. Maar dit neemt niet weg dat zoals ik dit noem de "negatieve brigade" gelijk hier weer een hoop kritiek moet gaan leveren op dit team. Deze club wordt op internet terecht de "succes supporters" genoemd. Alleen supporter wanneer het goed gaat maar gelijk klaar met kritiek wanneer er wordt verloren. Dat stoort de oude man die echt vanaf 1969 al dedicated supporter is. Dus alle ups en downs van deze club heeft meegemaakt. En die ook genoeg pijn heeft meegemaakt.

Waar ik me nu even aan ga vasthouden is dat de teams van Peter Bosz na de winterstop terugvallen, en dat, ik kan het uit mijn strot krijgen, 020 zo gaat winnen.... 👎👎

Ik wens iedereen sterkte met het verwerken. En ja, ik zal morgen ook nog wel ziek zijn. Tijd om mijn eeltlaagje ook weer wat dikker te maken.......
Ik vergeet in mijn verdriet nog iets te zeggen over de scheidsrechter van dienst. Ja simpel, gewoon de FIFA badge van zijn shirtje afrukken, en voortaan Vierpolders 7 laten fluiten tegen Spijkenisse 6.

Wat een man is dit zeg. Arne heeft ooit eens gezegd dat hij hem nooit meer wil tegenkomen. Ik begrijp dat!!!!!!
Voorlopig maar even niet praten over een kampioenschap, als je tegen de 1e enigszins goede tegenstander gelijk onderuit gaat
Feyenoord heeft van zich verloren.
Matige 1ste helft van Feyenoord, deed Twente doen lijken alsof ze goed waren.

Ik vond Twente slimmer en feller, maar hoeveel echte uitgespeelde kansen hebben ze gecreëerd.
Die eerste doelpunt is meer geluk dan wijsheid en die 2e een cadeautje van de VAR en Hilgers.
Die floot een belabberde wedstrijd.

7 punten achter op PSV is te overzien.
Zij gaan hun wedstrijden ook nog wel verliezen.
Teams van Peter Bosz staan er bekend om dat ze na de winterstop als een kaartenhuis in elkaar zakken.
Bij Ajax was dat zo, bij Dortmund, bij Lyon..
Komt erbij dat wij 2x van ze gaan winnen, eerst op 3 December en daarna op 3 maart ‘24, maar dan moeten wij de rest van de wedstrijden wel winnen.

Dat er zo een wedstrijd zoals vandaag eraan zat te komen, was te verwachten.
Jammer dat het tegen Twente is, maar dan hebben we dat gehad.

Hopelijk is iedereen weer wakker bij Feyenoord.

Força Feyenoord !
❤️🤍
🖤🖤
Netjes geschreven. Alleen jammer dat PSV 7 punten vooorstaat. Ff goed met beide benen weer op de grond nu.
Hoeveel kansen voor Twente? Niet gekeken lijkt het? Bal op de lat, drie keer alleen voor de keeper.
Opleiding in Spanje gehad zeker die flap propvol en die kutturk onder de knieën afschieten
Fortuna-thuis was pech, Sparta-uit had beter gemoeten, Twente-uit kun je verliezen. 7 verliespunten die te verklaren zijn, maar evengoed moeilijk te slikken omdat PSV tot op heden geen enkel verliespunt heeft. We moeten alleen niet doen alsof PSV álles gaat winnen, want daar is die Eindhovense verdediging echt te zwak voor. En met dat ik dat zeg zie ik Ajax op 0-1 komen en een kans voor open doel voor de 0-2 missen.

PSV gaat ook echt nog wel tegen zijn verliespuntjes aanlopen. En 6 daarvan incasseren ze tegen Feyenoord.
och och Feyenoord heeft een keer verloren en de negatieve reactie vliegen alweer in het rond en natuurlijk deugt het weer niet. de eerst twee gelijke spelen vond ik erger dan deze nederlaag
En daar komt ie op een Feyenoord forum: “yes, Ajax scoort”
Hopen dat 020 dit keer wint. Nooit verwacht dit te zeggen
Higler heeft letterlijk tegen propper gezegd dat hij geen geel kreeg bij die situatie omdat hij daarvoor al geel kreeg bij tijd rekken.
Waarom mag deze man nog fluiten? Heeft die ooit zijn vrouw betrapt met een Feyenoorder ofzo?
Feyenoord was niet best vandaag maar Higler is echt een k*t scheids die alles kapot floot, maar alle vertrouwen in een kampioenschap, de weg is nog lang.
De woorden van Slot komen als een boemerang terug.

‘Het gaat er niet om of je goed kunt voetballen, maar hoe vaak je dat kan doen’.

Twente stond gewoon goed, zeker de eerste helft. Op inzet legde je het toen af, de tweede helft werd dit beter maar de treffer van Geertruida kwam te laat.

Alles voor die belangrijke 2e plek, CL moet de norm worden.
Tevreden:
Over NIETS
Ontevreden:
Over de uitslag, inzet, Wieffer. Wat was hij, zeker in het begin, slecht.
Conclusie:
Ik ben hels en daarbij moet ik het maar laten.
Pfff, heel zuur dit. Echt niet goed vandaag, Twente was een stier wij waren de rode lap, zo voelde het. En eerlijk: Ünnerstall pakt weer 3 ballen en Pröpper is een vervelend mannetje maar had Gimenez in de tang. Verdiende nederlaag en inderdaad voorlopig de titel maar even uit het hoofd zetten.
Ten eerst het zat goed fout in de bovenkamer van de meesten.
Naar m'n mening waren de verdedigers teveel aan de bal en was er bijna geen match tussen de spelers, wat is er fout gegaan na woensdagavond?
Ten tweede dat afschuwelijke 4e uit tenue op marktplaats verkopen, is geen porem, en ziet er kwalitatief goedkoop uit.
Zerrouki en Wieffer op middenveld toch niet wat we nodig hebben in wedstrijden in de Eredivisie.
Paixao onzichtbaar, Ivanusec onzichtbaar, Giminez onzichtbaar. Helaas, maar dan ga je punten verliezen.
PSV is beter in aanvalspel dan wij, wanneer wij moeten, komen er toch veel gaten.
Nieuwkoop wederom niet goed genoeg voor ons spel. Moeten toch een rechtsback erbij halen.
Psv heeft alleen nog maar gespeeld tegen kleine ploegen die met 9 man zonder organisatie willen verdedigen.
Tegen die clubs kunnen wij het ook(zie almere, ajax e.d) dus laat hun maar tegen een georganiseerde ploeg spelen om te kijken of ze daadwerkelijk aanvallend beter zijn.
Volgens mij heeft PSV wel gewonnen van Fortuna en Sparta. Daar hebben wij gelijk tegen gespeeld.
Maakt dat ze spontaan grote ploegen dan?
Nee, maar wel dat wij punten hebben laten liggen tegen kleine ploegen. Dat wat maakt dat ons dan volgens jou logica?
Aanvallend een stuk minder, daarnaast zijn de situaties niet bepaald vergelijkbaar
Laatste kwartier wel aardig gevochten, maar was niet best verder.
Hoe klaar kan je zijn met die tukkers, het tukkerpubliek en van Boekel
Van Boekel????????

Het was volgens mij die dweil van higler
Die duidelijk Feyenoord supporter is...
Van f.cking Boekel zat te slapen als VAR en had moeten ingrijpen
Een van de slechtste wedstrijden van Hancko....het is hem vergeven
Vond ik niet was een van de beste de rest vond ik niks
Tegen beter weten in hopen dat PSV punten verspeeld tegen Ajax..
Echt, ik hoop voor ajax dat ze met 3pnt naar A'dam huiswaartskeren zodat die lampen niet nog meer punten uitlopen.
Wat een afschuwelijke zondag ochtend middag.
Ach op naar volgende week over een paar uurtjes zijn we weer blij als ajax verliest
Natuurlijk zijn we daar niet blij mee in dit geval. Je liefde voor Feyenoord is toch groter dan je hekel aan Ajax mag ik hopen? Ik hoop van ganse harte op winst van Ajax. Gaat niet gebeuren normaal gesproken.
Ruststand gezien???? Dat geeft de burger moed. Dit gaat bij die lampen ook in de bovenkamer zitten hoor.

Het zal toch niet????
Is klaar boys. Dit anti voetbal van Twente heeft ervoor gezorgd dat het klaar is. Niks nu gewoon strijden voor plek 2, directe plaatsing voor Champions League dat is onze prioriteit. Misschien ook een KNVB bekertje voor de troost
Exact. Als je thuis voetbalt en gewoon Niet wilt. Zegt genoeg. Kansloos om ze zo te zien, elk duel huilen of je in je broek gepoept hebt..
Eredivisie is Mickey mouse league. Iedereen die regelmatig naar de Kuip gaat ziet het zelf ook. Teams die gewoon niet aanvallen, elke keeper pakt geel bij ons vanwege tijdrekken etc. Stiekem hoop ik een keer dat zo’n Twente of Az nl mag vertegenwoordigen in de CL; kijken of het dan nog zo leuk is
Oei, matig spel van bijna iedereen, zelfs hancko en hartman niet sterk en wiefer en toen hij nog meedeed ook een trage zerrouki. Een hotelovernachting voor focus heeft niks geholpen, best slecht..
Wat een klote pot kampioenschap weg nu moeten we 2e worden
Dit kost je idd het kampioenschap.. Er werd over die eerste 2 gelijke spelen ook al te mild gereageerd
Kampioenschap kan je nu wel vergeten. Waardeloze pot met voetbal gezien vandaag.
Thuis tegen Fortuna punten verspelen komt je duur te staan, het grote verschil tussen Feyenoord en psv
Zet plek 1 maar uit je hoofd. Zo verdien je ook niet te winnen. Triest zootje bij elkaar.
Ongelooflijk weer door een scheidsrechter en VAR genaaid bij die Duitsers. Penalty's niet geven Ongelooflijk triest dat dit nog kan anno 2023
Makkelijk gezegd.... Alle spelers speelden gewoonweg ondermaats
Dat neemt niet weg dat het gewoon een penalty was en 2de gele kaart!
Eigen schuld ,wat een waardeloze wedstrijd vanmiddag, doodziek van
Geen moment controle gehad helaas. Jammer maar een leermoment
Die buitenspelregel klopt voor geen kant.
Die Propper staat gewoon te handballen met twee handen in de zestien
Ik denk dat we voorlopig het woord kampioenschap maar even niet moeten gebruiken Het is nog vroeg in het seizoen maar ik ben bang als dit zo blijft dat je vandaag je kampioenschap verkloot hebt
1215
Higler
Duitsers

Hadden we een ander resultaat verwacht ?
Feyenoord staat na 34 wedstrijden bovenaan. Maar deze wedstrijd gaat niet gewonnen worden. Dat straalde er de eerste helft al een beetje van af. Geen schande tegen dit Twente in Enschede.

Hoop overigens dat over 20 minuten blijkt dat ik er wat betreft deze wedstrijd volledig naast zit! 😅
Hoop ik ook maar vrees het ergste.
Twente is gewoon met een betere instelling de wedstrijd ingegaan.
Wij zijn veel te slap.
Paxiao is al weken een schim van zichzelf en stengs is geen echte rechtsbuiten.
Dr flanken worden niet optimaal benut en het duurt een eeuwigheid voordat de bal op de flank komt. Het hoeft niet door de lucht maar gewoon passing over de grond anders teveel balverlies. Ik verwacht 2 wissels op de flanken desnoods nieukoop eruit en Stengs aanvallende middenvelder wordt en Jahanbaks op rechts en Ivanusec op links hetgeen gaat doen waarvoor hij gehaald is.
  • 1
  • 2