feyenoord-union-st-gillis-0-0-jim-breeman-sports-photography-1

Jim Breeman Sports photography

Nieuws

"Het gaat in een seizoen waarin je succesvol wil zijn niet alleen om hoe goed kun je voetballen"

Liban

Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen FC Twente staat trainer Arne Slot ESPN te woord. Feyenoord speelt wederom een vroege wedstrijd na een midweekse Champions league wedstrijd.

Feyenoord start in dezelfde opstelling dat is niet uit luxe volgens trainer Arne Slot “woensdag waren twee buitenspelers geblesseerd, eentje is er ook helemaal niet bij. De ander komt terug van een blessure en die acht ik nog niet in staat om te starten. Dus ja, dan zijn Zerrouki en Stengs een logische keuzes”.

Ivanušec die terugkeert van een blessure wordt rustig gebracht door Slot: "Nou, kijk een keeper kun je vrij snel weer In de basis zetten, want die heeft daar nooit zoveel conditie voor nodig. Maar een speler die de intensiteit van onze wedstrijden moet spelen wel. Ivanušec werkte heel hard tijdens zijn blessure dat voor elkaar te krijgen, maar Iedereen weet dat je daar ook trainingen en toch ook wel weer wedstrijdminuten voor nodig hebt om weer vanaf het begin te kunnen starten. Helemaal als je intense wedstrijden als Lazio en Twente uit moet spelen. Dus hij zit eraan te komen, maar nog niet klaar om te starten in mijn beleving”.

Na de galavoorstelling tegen Lazio wacht de volgende test voor de ploeg van trainer Arne slot. Slot hoopt dat zijn ploeg zich wederom presenteert op dezelfde manier als tegen Lazio: “Dat zou fantastisch zijn, maar ik heb vandaag ook de bespreking afgesloten door te zeggen van jongens, nu probeer het zoveel mogelijk aan te geven wat ze kunnen verwachten en wat er tegenover moet zetten om te winnen. Als je dat doet, kan maar zo zijn dat je weer goed speelt. Maar vorig jaar Twente-thuis om en nabij deze periode speelden we helemaal niet goed, maar wonnen we wel met 2-0 door twee standaardsituaties. Real Madrid was daar gisteren ook een mooi voorbeeld van. Het gaat in een seizoen waarin je succesvol wil zijn, niet Alleen om hoe goed kun je voetballen, maar ook als je een keer wat minder bent, kun je dan ook de wedstrijd winnen?”

 

Delen

Reacties

Nog geen reacties