read2

VK Sportphoto

Jeugd

'Givairo Read traint aankomende week mee bij Feyenoord 1'

Ference

Givairo Read gaat aankomende week meetrainen met het eerste van Feyenoord, zo laat Dennis van Eersel weten in het Geluid van Zuid. De talentvolle rechtsback wordt daarmee beloond voor zijn sterke spel in onder andere de UEFA Youth League. 

Feyenoord kent hier en daar wat problemen achterin, aangezien Trauner kwakkelt met zijn fitheid. Ook Nieuwkoop moest zich in de rust van het duel met Lazio Roma laten vervangen door een (lichte) heupblessure. De blessure bleek niet van dusdanige aard dat hij het treffen met FC Twente aan zich voorbij moest laten gaan. 

Desondanks lijken de opties niet reuze als het gaat om de rechterkant van de verdediging. Wel heeft Slot nog de van Zwolle overgekomen Thomas Beelen achter de hand. Givairo Read, die afgelopen zomer overkwam van FC Volendam, lijkt dus een kans te krijgen om zich te laten zien bij het eerste aankomende week. 

Delen

Reacties

Goede zet, Read is een zeer talentvolle speler en op een bepaald toernooi (wie helpt me?) al uitgeroepen als meest waardevolle speler. Rechtsback is momenteel wel een positie die soms echt wel (grote) vraagtekens oproept maar lees dat meer kameraden dat hier ervaren. Mee laten trainen en een beeld vormen of er meer in zit, ultimo ook mbt eventuele ondersteuning aan het 1e ondanks zijn leeftijd, kan zeker geen kwaad. Mooie beloning voor hem!
Ik vind Nieuwkoop nog tegenvallen dit seizoen. Kan me moeilijk voorstellen dat een systeem met Beelen RCV en Geertruida RB slechter loopt dan dit.