feyenoord-club-brugge-2-1-vriendschappelijk-jim-breeman-sports-photography-4

Nieuws

Zerrouki: "Dan ga je geen wedstrijd winnen en hier al helemaal niet"

Van de redactie

Ramiz Zerrouki toonde zich na afloop van de verloren wedstrijd tegen FC Twente teleurgesteld. Met name de beginfase was volgens de middenvelder onder de maat. “De manier waarop we hier beginnen is niet goed. Dan kom je op achterstand en krijg je weinig ruimtes. Dan weet je dat je het hier moeilijk gaat krijgen. Dat hebben we hier ervaren vandaag”, zo zegt hij tegen ESPN.

FC Twente begon fanatiek aan het duel, gesteund door een volgepakte Grolsch Veste. “We hebben het er vooraf over gehad, maar het gaat uiteindelijk toch niet goed. Je moet deze ploeg niet de energie geven, die wij ze hebben gegeven aan het begin. We doen niet wat we moeten doen. Je ziet dat zij fel beginnen en meer tweede ballen winnen. Dan ga je geen wedstrijd winnen en hier al helemaal niet”, zo toont Zerrouki zich kritisch.

Na de 1-0 kregen de Rotterdammers een klein beetje grip op de wedstrijd, maar wisten daar volgens Zerrouki weinig mee uit te richten. “We krijgen wat meer controle en drukken hen naar achteren. Maar uiteindelijk in de eindfase hadden we toch weer een verkeerde pass of aanname. We kwamen niet waar we moesten komen. Dat is zonde.”

Na de klinkende zege tegen Lazio Roma in de Champions League loopt Feyenoord in de competitie een zeperd op. Zerrouki weet niet of het midweekse duel van invloed is geweest op de prestatie van vandaag. “Dat is moeilijk te verklaren. We stappen met goede bedoelingen het veld op om de wedstrijd te winnen. Het kwam er alleen niet uit. Op het einde maken we nog een treffer en gooien we er nog wat ballen in, in de hoop dat ie goed valt. Maar over de hele wedstrijd gezien was het niet goed genoeg vandaag.”

Zerrouki stapte afgelopen zomer over van FC Twente naar Feyenoord. De middenvelder had liever een ander weerzien gehad met zijn oude club. “Ik heb hier een mooie tijd gehad. Prachtig stadion, prachtig publiek. We hebben er het lastig mee gehad vandaag. Leuk om terug te komen, maar liever niet op de deze manier.”

Delen

Reacties

Ik ga zeker noet zeggen dat twente niet goed was maar dat gimenez 2 keer door kan lopen voor de voorzet vanaf links en neer word gelegd had higler toch wat meer kunnen doen.
Bij de 2e twente goal stond ugalde hinderlijk buitenspel, de bal ging weliswaar niet direkt naar hem maar hij profiteerde wel degelijk bvan de situatie door vrij te staan voor de voorzet van v wolfswinkel.
Daarbij stond v wolfswinkel op het moment van bal spelen zelf al buitenspel
Ook dit soort wedstrijden horen erbij.
Kampioen worden is niet meer vanzelfsprekend daar moet je wel wat voor doen.
En dat was vandaag zeer ondermaats.
FC Twente terecht gewonnen