slot twente

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "We mogen daar niet mee bezig zijn als je ziet hoe we vandaag voor de dag kwamen"

Karst

Feyenoord heeft averij opgelopen in de strijd om handhaving van de titel. Het doelpunt van Lutsharel Geertruida in de 85ste minuut bleek niet genoeg voor een punt. Na afloop kwam Arne Slot chagrijnig voor de camera's van ESPN: "Als je verliest, dan heb je er de pest in."

De Feyenoord-trainer kan niet tevreden terugkijken op de prestatie van zijn team: "We waren aan de bal niet goed genoeg. Ook zonder bal waren we te langzaam, dan zijn we op twee terreinen dusdanig matig, dat we achter de feiten aan blijven lopen. Het is hier altijd een moeilijke wedstrijd, ook als je scherp en goed begint. Als je dan zo begint en je ook nog een doelpunt incasseert, dan weet je dat het hier negentig minuten lang niet stil gaat zijn. Dat helpt de thuisclub natuurlijk enorm."

Arne Slot besloot om in de tweede helft een-tegen-een te gaan spelen. "We zijn heel aanvallend gaan spelen. Het gevolg daarvan is dat FC Twente in en rondom de eigen zestien gaat spelen. We hebben dan veel de bal gehad, maar dat heeft tot te weinig kansen geleid. We moesten hopen dat die bal goed viel."

Vanmiddag staat er een andere kraker op het programma: PSV-Ajax. Arne Slot weigert ermee bezig te zijn. "We staan zeven verliespunten achter op de koploper. We mogen daar niet mee bezig zijn als je ziet op welke manier we vandaag voor de dag kwamen. Om kampioen te worden, dien je ook wedstrijden te winnen waar je minder voor de dag komt", zo besluit Slot. 

Delen

Reacties

Blij zijn met plek twee straks, voorlopig staan we vierde